Switch won't turn on after doing a NAND restore

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by balbalbilbil, Nov 21, 2018.

  1. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States
    Hi,

    Can someone please help me. Switch won't turn on anymore after doing a restore via hekate. Please see details below for reference:

    1.) Created full backup of BOOT 0/1 and RawNAND while on FW 5.1.0
    2.) Accidentally updated OFW to 6.2.0
    3.) Tried to restore to FW 5.1.0 via hekate using the 5.1.0 backup
    4.) After restore was finished, turned off the power using "Power Off" option in hekate.
    5.) Switch won't turn on anymore.

    -tried connecting to PC to see if its in RCM mode but no luck, didn't enable AutoRCM either
    -tried long pressing power button, no luck
    -tried to enter maintenance mode, no luck

    Help is very much appreciated. I think i just bricked my nswitch :( TIA!
     
  2. bananapi761

    bananapi761 GBAtemp Fan

    Member
    4
    Jan 8, 2016
    United Kingdom
    Norn Iron
    Either the backup became corrupted, or the fuses no longer match due to the 2 different firmwares, causing it to stop booting. I'm unsure if there's a fix, not likely since you can't boot into ChoiDujourNX.
     
  3. ExploitJunkie

    ExploitJunkie GBAtemp Regular

    Member
    3
    Dec 4, 2017
    United States
    Downgrading is only possible if you didn't burn fuses. Since you did it accidentally it's more than likely you burnt fuses. Go and look at your fuse count Hekate if you have 8 burnt fuses ...your hit.
     
  4. jakkal

    jakkal GBAtemp Addict

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United States
    sorry you bricked your system man. but you definitely ignored everyone when they said do not restore nand if you blew your fuses
    every day a thread gets created regarding this

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    i wouldnt even recommend checking his burnt fuse

    im 100% sure he burnt them all with the 6.2 update

    RIP
     
  5. Abespada

    Abespada Member

    Newcomer
    2
    Nov 30, 2017
    France
    Downgrading is possible with burnt fuse, but you have to bypass fuses check using CFW. I'm pretty sure that your switch is not bricked at all. Even if you completely fucked your NAND, you can still boot payloads like hekate bootloader or SX bootloader. Just do that (with the joy con jig and a dongle/ USB C cable with your favorite payload injector) and boot in CFW (try Atmosphere/ReiNX or SX OS if you bought it) and I think you should be fine. If not, that means your NAND backup was corrupted and you're probably fucked.
    After your switch booted in CFW, use ChoidujourNX to update or Nintendo servers (but I think that you'll probably be banned whatever)
     
    balbalbilbil and Tumoche like this.
  6. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States
    UPDATE: Managed to boot into RCM

    Yes I did burnt all of the demn 8 fuses as I've checked via Hekate.

    Tried booting to Atmosphere CFW, got a black screen then after a minute it gave me an error: an error has occurred please contact Nintendo support

    :(
     
  7. paulzheng

    paulzheng Advanced Member

    Newcomer
    2
    Dec 10, 2013
    China
    switch contain a function to prevent downgrade by efuse,
    backup emmc boot0/1 and emmc sys is absolutely enough.
     
  8. Creatable

    Creatable GBAtemp Advanced Fan

    Member
    8
    Jul 10, 2017
    United States
    (insert wacky and amusing place here)
    Efuses don't match and you're on 6.2.0 which will basically kill your Switch. Most you can do is restore and try to update with the restored backup by going into CFW which ignores fuses
     
  9. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States
    UPDATE: I've managed to boot and launch the switch via Stock and current version is on 5.1.0; tried launching to CFW and managed to boot in the system but I cannot access the homebrew application in the album as I'm getting the microsd system update pop up (can'tt access homebrew to go to Choidujour)
     
  10. hatredg0d

    hatredg0d GBAtemp Regular

    Member
    3
    Oct 15, 2009
    United States
    Minnesota
    use another sd card formatted to fat32 to run choidujour
     
    balbalbilbil likes this.
  11. hatredg0d
    This message by hatredg0d has been removed from public view by Quantumcat, Nov 22, 2018, Reason: Dupe.
    Nov 22, 2018
  12. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States

    Thanks for that idea! I've managed to run choidujour and i can now boot in the system using exfat microsd. The only problem that I have now is that everytime I put the switch in sleepmode it crashes. Is it because of the burnt fuses? THanks for the help!
     
  13. vastrolorde

    vastrolorde Advanced Member

    Newcomer
    4
    Mar 22, 2015
    United States
    Same thing just happened to me bacause i was trying the switch lan-play or something, though i have 90dns input on my dns settings, the switch updated the firmware. i thought that 90 dns prevents the system to connect on nintendo servers?, anyway my bad.. But how di you managed to boot it up on cfw again? i have 6.1 NAND backup. i dont know where to start. im afraid ill just brick my switch in the process if i restore my 6.1 nand backup..
     
  14. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States

    Hi Vastrolorde,
    Out of desperation I guess haha. Basically what I did was:

    1.) Boot into RCM (the most difficult part for me as I do not have a proper jig)
    2.) Did another restore from my clean 5.1.0 backup (BOOT0/1 and rawnand)
    3.) Formatted my microSD to FAT32 and added Choidujour (As Im being prompted for an update)
    4.) Launched CFW via Hekate (I'm using Atmosphere)
    5.) Added Exfat support by installingg 5.1.0 NCAs using Choudjour (I also updated to 6.1.0 since I'm already in there)
    6.) Reboot to RCM
    7.) Formatted the microSD back to exfat, re-extracted the sdfiles again
    8.) Launch CFW then I've managed to bring my switch back alive again and currently running FW 6.1.0

    Although I've already burnt out all of my fuses and there still the sleep mode crash issue due to fuses, switch is still operable and I'm currently playing my games right now :)
     
  15. vastrolorde

    vastrolorde Advanced Member

    Newcomer
    4
    Mar 22, 2015
    United States
    what cfw are you using right now? have you updated your hekate sd files to the latest?
    i fixed my sleep crash issues by updating the hekate files. 10.1 i believe. your lucky men.. your switch booted up even though all fuses were burnt? and technically downgrading. didnt know it was possible.
     
  16. balbalbilbil
    OP

    balbalbilbil Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 21, 2018
    United States

    Currently I'm using the latest CFW Atmosphere that came in by default in the KOSMOS package and yes sadly I'm already on hekate 4.2 but still no luck with regards to the sleeping crash.

    I was surprised myself. I already lost hope last night but still tried this morning and Im glad I did try.

    I guess desperate measures at desperate times :)
     
  17. tikanot

    tikanot Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2018
    France
    hi have same mistake but before power off i start cfw and switch work. but after power off impossible To power on and impossible to launch rcm pc not reconized it. how do you do To rcm work again. i have downgrade 6.2 To 6.0 with boot0/1 and partition
     
    Last edited by tikanot, Nov 22, 2018
  18. Creatable

    Creatable GBAtemp Advanced Fan

    Member
    8
    Jul 10, 2017
    United States
    (insert wacky and amusing place here)
    I have no idea as to what you're talking about, but downgrading soft bricks you
     
  19. tikanot

    tikanot Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2018
    France
    balbalbilbil do same thing and his switch work. i dont have read that rcm is impossible after downgrade. but yes ofw nit work because of burn fuse
     
  20. tnnuy

    tnnuy Member

    Newcomer
    1
    Nov 20, 2018
    Portugal
    the console can only start in rcm, it will always remain in black screen
     
  21. tikanot

    tikanot Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2018
    France
    i try rcm but computer dont see the switch

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    switch work again in rcm. i have wait one hour. how To delete update in waiting? and block update. it s my children do update 6.2
     
  22. tnnuy

    tnnuy Member

    Newcomer
    1
    Nov 20, 2018
    Portugal
    I had this problem, I was not able to put it in rcm mod, after the console fell asleep, try to make sure that everything goes well to enter the rcm mod, try to power 12 or 30 seconds
     
Loading...