Switch won’t recognize Emummc after messing around in Hekate

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by Austin1227, Jul 2, 2019.

  1. Austin1227
    OP

    Austin1227 Member

    Newcomer
    2
    Jun 27, 2011
    United States
    Hello,

    Today I updated Atmosphere used the new hekate to check it out. All my games were on my system menu but it was prompting me to redownload them because they were on the sd card.

    I also went into hekate and went into the emummc menu and hit the migrate emummc button thinking it would find my current partition based emummc but it looked like it created a new one.

    The problem is, after removing the files it left over /Emummc/Raw1/, and editing my Emummc.ini, my switch is not booting into my old Emummc. I believe it’s going straight into my CFW on the system NAND.

    Here is my SD file structure, emunand folder and emummc.ini.
    [​IMG]

    Unless I completely deleted my old emunand, which i don’t know if Hekate’s menu would have done, I have no idea why I can’t get back to my old emummc.
     
  2. Zuzuooloo

    Zuzuooloo Member

    Newcomer
    2
    May 30, 2017
    United States
    I believe the ini file needs to path to the correct folder.

    Had the same issue where it was saying I needed to redownload everything until I correct the ini path. I copy and replaced all hekate

    Try see if the Kosmos install will help. You didn’t delete your emummc/emunand if you didn’t format that partition.

    I’m not home but I can link the text I used in my ini file. If you still are having the issue by then
     
    Last edited by Zuzuooloo, Jul 2, 2019
  3. Austin1227
    OP

    Austin1227 Member

    Newcomer
    2
    Jun 27, 2011
    United States

    Please do when you get the chance, I’ll get back to my switch tomorrow. The problem is I messed around trying to fix this I don’t even see the games to redownload, just my old CFW. I thought this was the config that worked for me, but I will try the one in yours. Thank you!
     
  4. Zuzuooloo

    Zuzuooloo Member

    Newcomer
    2
    May 30, 2017
    United States
    Wait...reading again you edited the emummc.ini file again after you went into hekate to find the emummc Along with deleting the RAW folder?

    Don’t delete it. Go back into hekate and let it find the emummc file when it finds it. Leave the RAW. Go into the ini file it generates and edit just the path text to go path into the EmuNand folder than whatever it ended up.

    Hopefully it works
     
    Last edited by Zuzuooloo, Jul 2, 2019
  5. Zuzuooloo

    Zuzuooloo Member

    Newcomer
    2
    May 30, 2017
    United States
    This is what I used and it worked for me. Hope it helps. But it does seem to need the RAW1 files

    Code:
    [emummc]
    enabled=1
    sector=0x19d00000
    path=emuMMC/RAW1
    id=0x0000
    nintendo_path=EmuNAND
     
    Austin1227 likes this.
  6. Austin1227
    OP

    Austin1227 Member

    Newcomer
    2
    Jun 27, 2011
    United States

    This worked! Thank you so much!! Looks like I can use hekate or fusee to boot atmosphere.
     
  7. FRITZINATOR

    FRITZINATOR GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 27, 2013
    United States
    I am kind of having a similar issue...
    After injecting the hekate 5.0.1 payload my switch will launch the atmosphere fusee and I keep getting "fatal error (Nxboot) failed to mount EmuMMC from sd card partiton" Was this what you were getting?
     
  8. abicio

    abicio Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 19, 2019
    United States
    I had the same. Did you ever end up figuring it out?
     
  9. FRITZINATOR

    FRITZINATOR GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 27, 2013
    United States
    Just had to reformat my sd card. Thought it was safe to eject when I was in the homebrew app
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...