Switch will randomly power down when pushing the home button.

laramie

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 15, 2014
Messages
909
Trophies
0
XP
1,281
Country
United States
I'm certain I did all that. I know I reinstalled everything from scratch. I only kept things in my contents folders that had mods in them and got rid of anything else in the atmosphere folder (pretty sure mods didn't do it either since I've run the switch without any of those folders in case that was it). I suppose I can try to redo my emunand and see if the second times a charm.
Sadly that's all I can think of :( Be sure to back it up for your saves and stuff.
 

theeternal92

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 19, 2016
Messages
83
Trophies
0
Age
29
XP
92
Country
United States
Sadly that's all I can think of :( Be sure to back it up for your saves and stuff.
Will do. I've honestly tried looking all over for a solution but it doesn't seem to be a common issue. It's really just a minor annoyance really, but I'd rather it didn't shutdown just because I wanted to return to the home menu. Still, I appreciate you trying to help me out with this.
 

laramie

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 15, 2014
Messages
909
Trophies
0
XP
1,281
Country
United States
Will do. I've honestly tried looking all over for a solution but it doesn't seem to be a common issue. It's really just a minor annoyance really, but I'd rather it didn't shutdown just because I wanted to return to the home menu. Still, I appreciate you trying to help me out with this.
ofc, post your results if it worked or update OP so others know too :) If it doesn't work i'll be here to help :P
 

theeternal92

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 19, 2016
Messages
83
Trophies
0
Age
29
XP
92
Country
United States
ofc, post your results if it worked or update OP so others know too :) If it doesn't work i'll be here to help :P
Will do. Hopefully nobody else has this issue. Or if they do, maybe they resolved it and know the solution and see this. I'll probably try to rebuild emummc tomorrow if I have the time.
 
  • Like
Reactions: laramie

theeternal92

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 19, 2016
Messages
83
Trophies
0
Age
29
XP
92
Country
United States
Have you tested if the issue is still there if you boot into OFW
Yep I've tested that while playing Monster Hunter Rise. It never happens in OFW. Even after rebuilding the Emunand, it has happened so I will eventually try to do another rebuild in case there were some errors in the process, but i'm not too confident in the third attempt working. So far the only thing I can do to make it less annoying is to just enable autorcm so it doesn't boot itself into ofw. Which is what it does by default.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    HelloShitty @ HelloShitty: Hello