Hacking Switch stuck in boot loop after when powering on. Any help to fix this would be awesome :)

Stormii_Cloud

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 12, 2021
Messages
6
Trophies
0
XP
32
Country
Canada
So after a failed attempt at installing an emuMMC I was messing around with the sd card and I can't recall at what point it happened but it wouldn't turn on normally. It shows the Nintendo logo then goes to another blank screen and after a second it shows a square loading symbol with a solid line then shuts off and does it again. I would have to wait for the boot cycle to start over and put it in rcm and inject hekate. I got a new sd card and everything worked fine except that. I have not tried a factory reset on the switch yet.
 

Attachments

  • WIN_20210717_22_34_13_Pro.jpg
    WIN_20210717_22_34_13_Pro.jpg
    267.2 KB · Views: 44
  • WIN_20210717_22_34_19_Pro.jpg
    WIN_20210717_22_34_19_Pro.jpg
    268.5 KB · Views: 41

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,635
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,216
Country
United States
So after a failed attempt at installing an emuMMC I was messing around with the sd card and I can't recall at what point it happened but it wouldn't turn on normally. It shows the Nintendo logo then goes to another blank screen and after a second it shows a square loading symbol with a solid line then shuts off and does it again. I would have to wait for the boot cycle to start over and put it in rcm and inject hekate. I got a new sd card and everything worked fine except that. I have not tried a factory reset on the switch yet.
How is the SD card formatted?
 

Stormii_Cloud

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 12, 2021
Messages
6
Trophies
0
XP
32
Country
Canada
How is the SD card formatted?
Hi. Thank you for trying to help me out :) My new sd card is partitioned. One is FAT32 and the one I have my emuMMC in says "other" and windows keeps asking to format the emuMMC partition when I put it into my pc. I don't want to format because that's how I messed up my old SD card (I couldn't write to it or format it snd Hekate wouldn't recognize it) and put my switch into that loop. I originally partitioned it with the tool that came with Hekate but this time I used a partitioning toll on my pc.
 

Stormii_Cloud

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 12, 2021
Messages
6
Trophies
0
XP
32
Country
Canada
So after updating OFW to 13.1.0 and the corresponding CFW patches to the latest releases, this problem no longer persists. It works fine now with no issues. I have no idea what caused it but its gone now,
 
General chit-chat
Help Users
    AncientBoi @ AncientBoi: [changes mind]