Suggestion Switch stuck in boot Logo - Fw 5.5 - SX OS CFW/ OFW

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by vercetti799, Oct 19, 2018.

  1. vercetti799
    OP

    vercetti799 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 19, 2018
    Hong Kong
    Hi All,
    Its been a month since my switch is stuck in the boot logo.

    Switch details:
    1. OFW version - 5.5
    2. was on SX OS when the switch froze during gameplay
    3. I don't have the NAND backup :(

    How it happened:
    I was using SX OS and playing pokemon game in handheld mode. The game/console froze probably due to overheating of switch. I pressed power button for 12 seconds for hard reset and when i Powered on, its been stuck in the logo.

    What I have tried so far:
    1. Saw multiple youtube videos where they asked to drian the battery and let it be for a week. DID not work.
    2. When I insert the SX OS Dongle - I am able to see the SX OS screen where I can select CFW, OFW and other options; once the selection is done the switch never goes past the boot logo

    Please help as I am literally out of ideas on what to do.
    I went to the Nintendo service center but they refused to service the switch (even after offering extra money) as this is a Japanese version and they do not repair out of region consoles:(
     
  2. Adrian5

    Adrian5 Member

    Newcomer
    3
    May 13, 2011
    Canada
    Were you using a third party charger?

    I don't think there is a firmware version 5.5 the latest 5.something was 5.1 then is went to 6-.
     
  3. mattytrog

    mattytrog Not on my watch.

    Member
    11
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    Get bis keys
    Backup boot0/boot1/prodinfo/prodinfof
    Rebuild nand with firmware you are currently on.
     
    vercetti799 likes this.
  4. br3compactor

    br3compactor GBAtemp Regular

    Member
    2
    May 1, 2015
    Brazil
    @mattytrog

    How does one rebuild a Nand if they have the biskeys?
     
  5. vercetti799
    OP

    vercetti799 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 19, 2018
    Hong Kong
    My bad.. I must have been on 5.1 firmware. .. Confused with with my ps4 pro which is on 5.55:)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Thanks a lot. Quite new to the scene so will need to figure it out.
    Once I rebuild Nand - are there specific steps I need to follow?
    I was also told that this could be a IC issue or something else...
     
  6. vercetti799
    OP

    vercetti799 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 19, 2018
    Hong Kong
    I have the same question as well
     
  7. vercetti799
    OP

    vercetti799 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 19, 2018
    Hong Kong
    Guys...any help please.... :(
     
  8. nachuz

    nachuz GBAtemp Fan

    Member
    6
    May 21, 2017
    Chile
    Why you didn't dumped your nand on first place?
    ALWAYS WHEN YOU HACK YOUR SWITCH, YOU HAVE TO DUMP YOUR NAND
     
  9. NoNAND

    NoNAND No NAND allowed here!

    Member
    7
    Aug 22, 2015
    Ireland
    The Void
    WHY TF DO PEOPLE STILL USE SX OS
    THIS IS WHAT HAPPENS
    IT HAS HAPPENED TO OTHER PEOPLE BEFORE
     
  10. vercetti799
    OP

    vercetti799 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 19, 2018
    Hong Kong
    Are you saying that this is due to SXOS?

     
  11. mattytrog

    mattytrog Not on my watch.

    Member
    11
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    You sir, are, (and I hate to be rude) an idiot.

    This can happen on any CFW, any NAND, any OFW.

    The first point of call would be to establish if the NAND is seated correctly. If you are using an umbilical from the NAND to power a modchip, consider changing the point to another.

    Then get your bis keys... Double-check them in hacdiskmount
    Backup boot0/1/prodinfo/prodinfof

    Rebuild NAND (just do a choidujour upgrade/downgrade/same fw version

    See what happens then.
     
Loading...