1. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,520
    Country:
    Australia
    Try entering rcm mode and sending hekate, if it launches, great, if it fails, too bad, dont update and wait for pegaswitch
     
  2. befensor

    befensor Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Italy
    Hi people, I found in my town a limited diablo edition Switch. New and sealed.
    Serial is patched unfortunately, but I know that is very possible that its firmware could be 4.1.0 or before. Can you confirm me about?
     
  3. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    10,764
    Country:
    United States
    Depends on how you want to play your games. They load slightly slower from an HDD but its personal preference if you want to use an SD card or an HDD. Updates can be installed also wherever you please.

    Check this thread
     
  4. befensor

    befensor Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Italy
    I had seen thread and xls list as well, but Diablo edition don't appear here. My request is all to know diablo switch "factory" firmware.
     
  5. Jumilio

    Jumilio Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    Hi! I’m using atmosphere 0.9.4 with a 8.0.1 switch, and my battery indicator has started messing around. I bought this switch the other day secondhand (already hacked), and I want to make sure that there’s just something wrong with the software that I can fix and not a faulty battery.

    Basically my battery drains from 100% to 1% in a matter of literally 3 minutes while playing, but will stay on 1% for a long time before it shuts off.

    Looking at Hekate, my battery capacity (full) at 100% yesterday was 309mAh, which is obviously awful. However now that I’ve charged it for a few hours, the max capacity is at 719mAh. Voltage shows 4181mV. Seems weird that the max capacity on a battery can differ like that.

    Is there something wrong with my battery? Or is it just software related? It’s super annoying and making me anxious I bought a faulty device for a lot of money.

    I read that Hekate uses the battery sync thing upon boot, so I’ve booted with Hekate a couple of times (as well as fully discharged it, then fully charged it and opened with Hekate again), but nothing has worked so far. I also tried injecting the battery desync payload.

    I’d love any advice! Thanks.
     
    Last edited: Nov 7, 2019
  6. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    6,724
    Country:
    United States
    Physically open up the unit and unplug the battery , plug it back it and load up Hekate let it resync.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Hunt for an unpatched unit
     
  7. Antoine1987

    Antoine1987 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2016
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    Do you have a tutorial for it?
    Sorry im new in the switch hack i been out for 3 years in the nintendo hacks:)
    i see so many threads for hacking te switch in dont know whitch i most read.

    greetz AntoineH
     
  8. befensor

    befensor Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Italy
    Hunt for an unpatched unit or hunt for an < 4.1.0 switch is the same. It's right?
     
  9. Jumilio

    Jumilio Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    To expand upon this, I got a recommendation from the guy I bought it from to update the Switch to 9.0.0, could that also help the issue?

    I've tried to remove the battery and put it back in, and I'm currently draining it to see if the battery indicator works better after I charge it up (it still says 1%).
     
  10. dracosson

    dracosson Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 4, 2018
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Aluminum foil did the not detecting with tin foil or gold leaf.
    I did get tin foil and NUT working so hey it works. Felt alot better doing it over usb the sd.
     
  11. tivu100

    tivu100 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    2,183
    Country:
    United States
    What is considered clean NAND backup? Booting RCM mode first time and only one time, to make the NAND back up still consider as the clean NAND?
     
    Last edited: Nov 7, 2019
  12. superafroboy

    superafroboy Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    Canada
    Sorry if this is not the right place to ask for this kind of help. I'm trying to install the base NSP for DragonQuest Builders 2, and I'm getting Error: 2002-4518 (0x234C02), Module: FS (2), Description: Invalid NCA (might mean missing sigpatches or too low firmware) (4518).

    I'm using Goldleaf 0.7.3 and NS-USBloader v0.9 as my usb client, I have the latest sigpatches posted here on gbatemp, and I'm running FW 9.0.1 / AMS 0.9.4 (emunand).

    Does anyone have any suggestions?
     
  13. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    10,764
    Country:
    United States
    I think some patched consoles come with firmware 4.0.1

    A NAND backup made before ever running any CFW or homebrew. RCM or payloads do not count as they do not touch the OS, Horizon.
     
    tivu100 likes this.
  14. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,520
    Country:
    Australia

    Plenty of guides on how to get into RCM

    Basically requires bridging pins 1 and 10 on the right joycon rail with a jig of some kind. Powering the console on while holding vol +.

    Then you should be able to inject a payload from. Pc
     
  15. qaz015393

    qaz015393 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    What is the latest firmware to mod? I have a gen 1 switch that I want to sell so I can get a Pokémon switch lite. Now I have updated the firmware since I was using it for work. It's been a while since I checked the updated firmware stuff like what can be modded since my other modded switch I use more.
     
  16. befensor

    befensor Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Italy
    ok Draxzelex, but in your opinion is really the same? Swicth <4.1.0 modded vs Switch not patched modded ?
     
  17. NopeKun

    NopeKun Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 5, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Philippines
    How do I uninstall cfw on my switch that has emummc? Should I just remove the SD Card and format it to remove cfw ?
     
  18. Rikonora

    Rikonora Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Hello everybody.
    Are there any ideas or solutions about Pokemon swap in sword and shield when using cfw?
    (If there is already a solution, I have not found it unfortunately so far)
     
  19. Zap2000

    Zap2000 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2018
    Messages:
    455
    Country:
    United Kingdom
    I’m on FW 8.0 I thinking about updating to be able to play hat about time do I need to be on latest firmware for that game?

    Wats the firmware is recommended ATM?
    I read that the lastest one is still buggy with lastest SX OS?

    Is there a option to ignore FW install with that hat about time and Luigi 3? Wat prog do I use if so?

    When I updated from 6.2 to 8 I got a lot of games corrupted that needed they game update or dlc reinstalled never found the source of that prob I’m a sx os user card on Fat32. Did anyone having similar issues this time or last time?
     
    Last edited: Nov 8, 2019
  20. Drobbo84

    Drobbo84 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 29, 2019
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Hi i need to ftp my switch from my phone. I've installed multiple ftp apps but can't set up the ip address. Can't someone recommend an app and talk me through it
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE, SWITCH