Hacking SWITCH NOOB PARADISE - Ask questions here

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,031
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
11,954
Country
United States
Hello,
When I was in 13.2.0 all worked like a charm, then I used Daybreak to update to 14.1.2 and I put on the SD the files from the Sthetix's hat pack that contains all the last updates :

  • (H)ekate v5.7.2 & Nyx v1.2.2
  • (A)tmosphere 1.3.2
  • (T)infoil 14.0
  • (S)igpatches from iTotaljustice
  • DBI 368
  • Homebrew Appstore 2.2
  • FTPD Pro 3.1.0
  • NX-Shell 3.2.0

To boot the Switch I always used an RCM Loader but some time it stays on a black screen sometimes no and Hekate appears but it"s not finish because after the Nintendo Logo sometimes again a black screen, and sometimes it works and arrive to the menu.

That's a strange behaviours like can you see on the following video on streamable (/lxm2iv)

So, I need to go through 2 random black screens at the begining and at the end to use the Switch.
And idea?
Never ever trust files from YouTubers. They are notoriously outdated and not recommended by anyone in the hacking community. I recommend deleting whatever you downloaded from him and starting from scratch. You can download the DeepSea Minimal package from here as your first step.
 

Wally0666

New Member
Newbie
Joined
Jun 30, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
49
Location
AM
XP
10
Country
France
I understand but this guy is famous and not a noob, he explains how to hack all switches and even oled, lite ... and I always used his files without any problem. For that reason it's strange.
Thanks for the link, I'll try to replace his files by yours :)

Do I need to change the files in the RCM Loader v1 too?
 
Last edited by Wally0666,

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,031
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
11,954
Country
United States
I understand but this guy is famous and not a noob, he explains how to hack all switches and even oled, lite ... and I always used his files without any problem. For that reason it's strange.
Thanks for the link, I'll try to replace his files by yours :)

Do I need to change the files in the RCM Loader v1 too?
There isn't a single person on this forum that would recommend downloading files. His installation videos may be helpful but there is very little reason to download files from a third-party when they are available to be downloaded from their official sources. I only recommended DeepSea so you wouldn't be confused when Atmosphere launches without Hekate hence the minimal version. Either way, the RCM Loader files shouldn't need to be changed.
 

shinyaku

Member
Newcomer
Joined
Jul 17, 2007
Messages
16
Trophies
0
XP
249
Country
Canada
h2testw will check every bit on your SDCard for you and tell you if anything is amiss.

You can use the Windows native DiskManager to delete all partitions or download Minitool Patition Wizard for free here.
Thanks binkinator!

So I had restarted the whole process switch guide with (https://switch.homebrew.guide instead of https://rentry.org/SwitchHackingIsEasy).

I had follow all the steps and managed to load Atmosphere for the first time, I also managed to access to Homebrew
apps and then I turn off the Switch.

8.jpg


So, when I had tried to boot to re-launch Atmosphere (emuMMC) via Hekate, it has the logo of Atmosphere and the Nintendo Switch Logo, then it is just turn to a black screen.

9.jpg
10.jpg


Do you think there's a problem with my hekate_ipl.ini file that caused to Atmosphere to freeze?

6.JPG


Thank you for your help!
 

Attachments

  • 7.jpg
    7.jpg
    33.3 KB · Views: 6
  • 6.JPG
    6.JPG
    51.1 KB · Views: 6

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,063
Trophies
2
XP
2,202
Country
United States
Thanks binkinator!

So I had restarted the whole process switch guide with (https://switch.homebrew.guide instead of https://rentry.org/SwitchHackingIsEasy).

I had follow all the steps and managed to load Atmosphere for the first time, I also managed to access to Homebrew
apps and then I turn off the Switch.

View attachment 315984

So, when I had tried to boot to re-launch Atmosphere (emuMMC) via Hekate, it has the logo of Atmosphere and the Nintendo Switch Logo, then it is just turn to a black screen.

View attachment 315985View attachment 315986

Do you think there's a problem with my hekate_ipl.ini file that caused to Atmosphere to freeze?

View attachment 315980

Thank you for your help!
The one that says Fusee and the end should work. Make sure you download the right version of fusee.bin from Atmosphere site.
 

shinyaku

Member
Newcomer
Joined
Jul 17, 2007
Messages
16
Trophies
0
XP
249
Country
Canada
The one that says Fusee and the end should work. Make sure you download the right version of fusee.bin from Atmosphere site.
I had just download it fusee.bin from Atmosphere site, so I had tried to load the 4th option "Fusee" and it still freeze on just after the Switch logo. :huh:
 

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,063
Trophies
2
XP
2,202
Country
United States
I had just download it fusee.bin from Atmosphere site, so I had tried to load the 4th option "Fusee" and it still freeze on just after the Switch logo. :huh:
When you started over, did you successfully format everything to one blank partition or did you overwrite /atmosphere and /bootloader when you unzipped the files?
 

shinyaku

Member
Newcomer
Joined
Jul 17, 2007
Messages
16
Trophies
0
XP
249
Country
Canada
When you started over, did you successfully format everything to one blank partition or did you overwrite /atmosphere and /bootloader when you unzipped the files?
When you started over, did you successfully format everything to one blank partition or did you overwrite /atmosphere and /bootloader when you unzipped the files?
I had format it to one blank partition, then add the files as per the guide. Also, it is a brand new Switch that I bought back in the old days, I didn't start using until this week.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,031
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
11,954
Country
United States
how do Patched Erista, Mariko, Aula boot into hekate/nyx with modchip?
Does the modchip unlock RCM Mode?
Before we even begin, understand that 'RCM Mode' is redundant; RCM stands for Recovery Mode so saying "RCM Mode" is like saying Recovery Mode Mode. You don't say PIN number or HIV virus do you? Anyway, RCM is already available on all consoles. Its an intended feature of the console. That's not the exploit used on unpatched consoles. The exploit is what you do after entering RCM which is obviously patched out on everything else.

To answer your question, its yes and no. It actually depends on which modchip you have because one can directly boot into Hekate while the other won't without some modifications. The first modchip available was the SX Core and cannot boot into Hekate without flashing spacecraft on top. The other modchip is the Hwfly which can boot into Hekate directly.
 

Wally0666

New Member
Newbie
Joined
Jun 30, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
49
Location
AM
XP
10
Country
France
There isn't a single person on this forum that would recommend downloading files. His installation videos may be helpful but there is very little reason to download files from a third-party when they are available to be downloaded from their official sources. I only recommended DeepSea so you wouldn't be confused when Atmosphere launches without Hekate hence the minimal version. Either way, the RCM Loader files shouldn't need to be changed.

I found the solution to make it works everytime without the problem of random black screens at the boot or after the nintendo logo: I used the latest package from this youtuber posted yesterday which contains hekate 5.8.
Mine was 5.7.2, the same provided in your DeepSea package not up to date yet.
 

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,063
Trophies
2
XP
2,202
Country
United States

ema96

New Member
Newbie
Joined
Oct 19, 2017
Messages
3
Trophies
0
Age
25
XP
34
Country
Italy
Hello, some time ago I bought a second hand switch (V1 I think) , the guy who sold me the console told me to never shut down the device otherwise i will lose the mod. It works this way? Since I've used the switch only for the few already installed games and knowing basically 0 about hacking and thus what mod I really have, reading the guide isn't helping me too much. So I'm here to ask what mod I could possibly have, how to update it (if I need) and every other basic stuff that I'm missing like the recommended homebrew. Basically I need to know where to watch or what file to find to understand what I have i guess. Correct me if I'm wrong. Thank you.
 

goFGT

New Member
Newbie
Joined
Jul 2, 2022
Messages
3
Trophies
0
Age
22
Location
cc
XP
14
Country
Argentina
recently updated to 14.1.2 + Hekate 5.8 (sigpatches and atmosphere is up to date)
my problem is now:
Tinfoil and other Games (not all) will not start anymore when i boot with hekate (rcm loader)
if i boot with fusee all is working normal.
what did i wrong?
this is my CFG

[config]
autoboot=0
autoboot_list=0
bootwait=0
autohosoff=0
autonogc=1
updater2p=1
backlight=100

[CFW - sysMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[CFW - emuMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[Stock - sysMMC]
fss0=atmosphere/package3
emummc_force_disable=1
stock=1
icon=bootloader/res/icon_switch.bmp

any help?
 
Last edited by goFGT,

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,063
Trophies
2
XP
2,202
Country
United States
Hello, some time ago I bought a second hand switch (V1 I think) , the guy who sold me the console told me to never shut down the device otherwise i will lose the mod. It works this way? Since I've used the switch only for the few already installed games and knowing basically 0 about hacking and thus what mod I really have, reading the guide isn't helping me too much. So I'm here to ask what mod I could possibly have, how to update it (if I need) and every other basic stuff that I'm missing like the recommended homebrew. Basically I need to know where to watch or what file to find to understand what I have i guess. Correct me if I'm wrong. Thank you.

Yes, it works that way. The mod is not permanent and needs to be reintroduced after a reboot. Putting it in sleep mode doesn’t erase the mod. Since you are on a V1 you are almost certainly using the RCM method and might have received an “injector” to reintroduce the mod In the event of a reboot that clears it. If not there is a myriad of ways to inject a payload so don’t worry.

The mod you have is very likely called Atmosphere. (It could be SXOS if it’s a little older. It could be Reinx if it‘s really old).

Most of the guides out there just tell you what to do and don’t tell you why. Since you’re asking the right question, I will say this guide is the most long winded but provides the background you’re looking for: https://switch.homebrew.guide/

Once you’ve gone through that and picked up some background let’s come back here and talk through what you‘ve got and next steps…
 
  • Like
Reactions: ema96

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
899
Trophies
0
XP
1,036
Country
United Kingdom
I found the solution to make it works everytime without the problem of random black screens at the boot or after the nintendo logo: I used the latest package from this youtuber posted yesterday which contains hekate 5.8.
Mine was 5.7.2, the same provided in your DeepSea package not up to date yet.
you're better off learning out to update manually instead of using pakages especially from a youtuber no matter how "famous" they are, it will pay off in the end.
 
  • Like
Reactions: binkinator

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,063
Trophies
2
XP
2,202
Country
United States
updated recently to 14.1.2 + Hekate 5.8 (sigpatches and atmosphere is up to date)
my problem is now:
Tinfoil and other Games (not all) will not start anymore when i boot with hekate (rcm loader)
if i boot with fusee all is working normal.
what did i wrong?
this is my CFG

[config]
autoboot=0
autoboot_list=0
bootwait=0
autohosoff=0
autonogc=1
updater2p=1
backlight=100

[CFW - sysMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[CFW - emuMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[Stock - sysMMC]
fss0=atmosphere/package3
emummc_force_disable=1
stock=1
icon=bootloader/res/icon_switch.bmp

any help?


download the fusee.bin file from the official GitHub location where you picked up Atmosphere. Make sure you match the version number…you cannot mix and match. Place fusee.bin in /bootloader/payloads/ and then…

…change this
[CFW - emuMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
to this
[CFW - emuMMC]
payload=/bootloader/payloads/fusee.bin
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

and you should be good to go!
 
  • Like
Reactions: goFGT
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    FAST6191 @ FAST6191: So you really were trying to live that Zappa song then