Hacking SWITCH NOOB PARADISE - Ask questions here

shinyaku

Member
Newcomer
Joined
Jul 17, 2007
Messages
16
Trophies
0
XP
249
Country
Canada

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,031
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
11,955
Country
United States
Thanks Draxzelex, I will follow your suggest guide. There were a lot of different guide that I didn't know which one is the best simple one. :wacko::wacko:

https://switch.homebrew.guide
https://nh-server.github.io/switch-guide/
https://rentry.org/SwitchHackingIsEasy
https://www.cfwaifu.com/switch-emunand/
https://switchway.net
Its fine, that is why you ask for other's opinions on the best guide. I've been following the Switch scene before the Fusee Gelee exploit leaked so I've seen the scene start from next to nothing to grow to its maximum potential to teetering down to where it is today. And I can say with full confidence that the first link is the best Switch hacking guide.
 

shinyaku

Member
Newcomer
Joined
Jul 17, 2007
Messages
16
Trophies
0
XP
249
Country
Canada
Hi Draxzelex, so I had tried to follow the guide and when I had launch the emuMMC, it froze on the Nintendo Switch logo. :(

I think it might be that the SD card might be corrupted or something. So I might need to start up fresh from the beginning,
But since my SD card was in partition (gives me E: + F: ), how can I format it back all together?

SD card is Sandisk Ultra 400 GB
Using guiformat tool to format to FAT32.

4.JPG

5.JPG


Also, do you know the name of the program that let you verify if the SD card is fine or corrupt?

Thank you for your help!
 

simsimsim

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2018
Messages
305
Trophies
0
Age
29
XP
861
Country
Canada
Hi guys. I keep getting this error whenever I accidentally held R when going into album and it forces me to reboot. I only get this when doing the above and not doing any other scenario so far so if I avoid doing that it should be fine since I don't really need to check the album. But ideally I would still like to know why this is happening.
Thanks for your help!
 

Attachments

  • 20220628_190536.jpg
    20220628_190536.jpg
    252.7 KB · Views: 4

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,065
Trophies
2
XP
2,204
Country
United States
Hi guys. I keep getting this error whenever I accidentally held R when going into album and it forces me to reboot. I only get this when doing the above and not doing any other scenario so far so if I avoid doing that it should be fine since I don't really need to check the album. But ideally I would still like to know why this is happening.
Thanks for your help!
See if what this clown said helps any:

https://gbatemp.net/threads/override_config-not-working.612626/

e: if that doesn’t work please share the contents of your /atmosphere/config/override_config.ini
 
  • Like
Reactions: simsimsim

simsimsim

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2018
Messages
305
Trophies
0
Age
29
XP
861
Country
Canada
See if what this clown said helps any:

https://gbatemp.net/threads/override_config-not-working.612626/

e: if that doesn’t work please share the contents of your /atmosphere/config/override_config.ini
thanks for your help mate. I actually didn't have this ini file in config so I went ahead and made one and copied your stuffs over. I made sure it was an ini file and not a txt file. But now when I go into album (without holding R), I got the same error crash screen again lol.
 

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,065
Trophies
2
XP
2,204
Country
United States
thanks for your help mate. I actually didn't have this ini file in config so I went ahead and made one and copied your stuffs over. I made sure it was an ini file and not a txt file. But now when I go into album (without holding R), I got the same error crash screen again lol.
Might just be a broken hbmenu.nro

Download latest from here and unzip it in the root of your sd card (might get prompted to over-write…just say yes.)

e: if that doesnt work let’s see if there’s a clashing sysmodule by temporarily moving (aka renaming) /atmosphere/contents to /atmosphere/contents.bk and rebooting.

e2: I think I was thinking hbl and said hbmenu. The renaming of contents will tell us what we want to know regardless. Please proceed and let me know what you find out.
 
Last edited by binkinator,
  • Like
Reactions: simsimsim

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,065
Trophies
2
XP
2,204
Country
United States
Hi Draxzelex, so I had tried to follow the guide and when I had launch the emuMMC, it froze on the Nintendo Switch logo. :(

I think it might be that the SD card might be corrupted or something. So I might need to start up fresh from the beginning,
But since my SD card was in partition (gives me E: + F: ), how can I format it back all together?

SD card is Sandisk Ultra 400 GB
Using guiformat tool to format to FAT32.

View attachment 315689
View attachment 315690

Also, do you know the name of the program that let you verify if the SD card is fine or corrupt?

Thank you for your help!

h2testw will check every bit on your SDCard for you and tell you if anything is amiss.

You can use the Windows native DiskManager to delete all partitions or download Minitool Patition Wizard for free here.
 
  • Like
Reactions: shinyaku

simsimsim

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2018
Messages
305
Trophies
0
Age
29
XP
861
Country
Canada
Might just be a broken hbmenu.nro

Download latest from here and unzip it in the root of your sd card (might get prompted to over-write…just say yes.)

e: if that doesnt work let’s see if there’s a clashing sysmodule by temporarily moving (aka renaming) /atmosphere/contents to /atmosphere/contents.bk and rebooting.

e2: I think I was thinking hbl and said hbmenu. The renaming of contents will tell us what we want to know regardless. Please proceed and let me know what you find out.
updating the hbmenu.nro still didn't fix it, but as you said, changing the contents folder's name did not cause the crash error again! So I guess that means there's a clashing sysmodule?
 

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,065
Trophies
2
XP
2,204
Country
United States
updating the hbmenu.nro still didn't fix it, but as you said, changing the contents folder's name did not cause the crash error again! So I guess that means there's a clashing sysmodule?
Bingo! That’s exactly why we did that.

For a possible quick win, see if there is a 010000000000100D directory and move everything but that back to contents.

If that doesn’t work we’re just going to have to move them back in small groups until it crashes again and them remove one at a time from the last group moved that caused the crashing until it works again…to find the offending module. Not much fun but that‘s what’s needed.
 
Last edited by binkinator,
  • Like
Reactions: simsimsim

simsimsim

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2018
Messages
305
Trophies
0
Age
29
XP
861
Country
Canada
Bingo! That’s exactly why we did that.

For a possible quick win, see if there is a 010000000000100D directory and move everything but that back to contents.

If that doesn’t work we’re just going to have to move them back in small groups until it crashes again and them remove one at a time from the last group moved that caused the crashing until it works again…to find the offending module. Not much fun but that‘s what’s needed.
Thanks so much mate, there's indeed such a folder and not having it in contents allowed me to go into album without crashing!
Is this folder safe to delete now or should I keep it outside just in case?
Either way, always appreciate your patience and amazing attitude helping us noobs! Don't know what we would do without you man!
 
  • Like
Reactions: binkinator

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
3,065
Trophies
2
XP
2,204
Country
United States
Thanks so much mate, there's indeed such a folder and not having it in contents allowed me to go into album without crashing!
Is this folder safe to delete now or should I keep it outside just in case?
Either way, always appreciate your patience and amazing attitude helping us noobs! Don't know what we would do without you man!
glad you’re sorted!

Yah…just leave it out. If it’s necessary it will get written back. I’m like X% that it gets written to by the hbl.nsp and it will put back what it needs the next time you run it. It’s absolutely not going to hurt anything to remove that directory.

e: 010000000000100D is actually the photo viewer (aka album) app.

https://yls8.mtheall.com/ninupdates/titlelist.php?sys=hac&tid=010000000000100D

it’s still OK to delete it. Just wanted to correct my wrong statement above.
 
Last edited by binkinator,
  • Like
Reactions: simsimsim

muyun

Member
Newcomer
Joined
Mar 2, 2022
Messages
10
Trophies
0
Age
24
Location
GUIZHOU
XP
53
Country
China
Just bought Doom Eternal + the DLC for like 28$, It's awesome. But thats besides the point!

I also bought Doom I, Doom II, Doom64, Doom3, and Doom. In a bundle for like 17$.

Is there any ways to access the .WAD files from Doom I and Doom II, I'm not asking to download anything, just asking if it's possible to get access to these files on my Switch, more curious if I can add addons or mods to doom I and Doom II, I noticed they have an Addon Download system in place for those two games, curious if it's possible to add games/WADs that aren't in the preset download list there. I know I can get other Doom Homebrew that will do this, that's not the question here, I'm only curious if the Switch Versions can do this somehow too.
excuse me ,could you please share your doom eternal's newest save with me? I have looking forward it for a long time ,I want to play the unlocked things must being onlined for once. Thank you so much~
 

boekeboekeboeh

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 29, 2007
Messages
89
Trophies
0
XP
298
Country
Netherlands
I can't install fire emblem three hopes on my second switch with hekate. Tried with goldleaf and NS-usbloader. error 4058. What are my alternatives? Seems it doesn't work with Hekate?

Thanks in advance :)
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,031
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
11,955
Country
United States
I can't install fire emblem three hopes on my second switch with hekate. Tried with goldleaf and NS-usbloader. error 4058. What are my alternatives? Seems it doesn't work with Hekate?

Thanks in advance :)
Goldleaf is arguably the worst title installer in the entire Switch scene. Instead, I highly recommend switching to TinWoo Installer. Its what I personally use and I never have any issues while using it. Also make sure you have the latest patches which you can download from this thread.
 
  • Like
Reactions: boekeboekeboeh

boekeboekeboeh

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 29, 2007
Messages
89
Trophies
0
XP
298
Country
Netherlands
Goldleaf is arguably the worst title installer in the entire Switch scene. Instead, I highly recommend switching to TinWoo Installer. Its what I personally use and I never have any issues while using it. Also make sure you have the latest patches which you can download from this thread.
Thank you :) Will try TinWoo, already have the latest sigpatches
 
  • Like
Reactions: Draxzelex

Wally0666

New Member
Newbie
Joined
Jun 30, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
49
Location
AM
XP
10
Country
France
Hello,
When I was in 13.2.0 all worked like a charm, then I used Daybreak to update to 14.1.2 and I put on the SD the files from the Sthetix's hat pack that contains all the last updates :

  • (H)ekate v5.7.2 & Nyx v1.2.2
  • (A)tmosphere 1.3.2
  • (T)infoil 14.0
  • (S)igpatches from iTotaljustice
  • DBI 368
  • Homebrew Appstore 2.2
  • FTPD Pro 3.1.0
  • NX-Shell 3.2.0

To boot the Switch I always used an RCM Loader but some time it stays on a black screen sometimes no and Hekate appears but it"s not finish because after the Nintendo Logo sometimes again a black screen, and sometimes it works and arrive to the menu.

That's a strange behaviours like can you see on the following video on streamable (/lxm2iv)

So, I need to go through 2 random black screens at the begining and at the end to use the Switch.
And idea?
 

Attachments

  • IMG_20220630_194145.jpg
    IMG_20220630_194145.jpg
    4.2 MB · Views: 5
Last edited by Wally0666,
General chit-chat
Help Users
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I'm downloading Arkham knight if it'll fit on the deck
    Gift
  • Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Man Facebook is so spammed even if you share something you get a bot saying you won something
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    The younger generation uses mostly TikTok and YouTube, some Instagram. It seems like they don't care so much about social profiles.
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I just keep it for worthless friends and families that don't do nothing
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I have no idea what's happening with all my friends from other places
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    It's weird people in their mid 50s-20s seems to like social media more than TikTok and YouTube
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Unless they get paid to upload videos
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I used TikTok a couple of days and got tired
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    But it's still better than Facebook
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    One dude here swore I was trolling him on twitch and I never even used it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    But that's a thing with social media; it creates an illusion of proximity, when in truth everyone is overwhelmed with all the information and all the social demands in the platforms
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And a lot of people are addicted to the phone, checking social media or talking with someone. Some exercise in the gym while being glued to the phone, not even activity takes them away from it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And I was like that too, until I left social media. Now sometimes I'm grabbing my phone, opening the browser and thinking: I've seen everything I wanted to see, I don't have a reason to use the phone. And I put it down
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I'd rather look at my phone than sit at a computer 24/7
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Funnily when I'm out I hardly use my phone other than checking a message here and there
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I'm mostly too busy making sure my neighbor doesn't get himself arrested
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    This evening two guys were speeding head first into my car in these:
    bolt-announces-a-custom-built-scooter-model-2-1024x536.jpg
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I didn't make case, I made my manoeuver to park the car. But I caught them off-guard, the one ahead hit the brakes and had to jump from the scooter. For a second I thought he would go against the car. They were trying to race through a gap they perceived, thinking I was going to always drive forward
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I guess they learned a valuable lesson, don't assume that real roads are a playground
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I had a woman walk in the middle of the intersection once I was debating on flooring it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    In those cases I honk
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I need to get my uncle to install a cow horn
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Those scooters go 40km/h, and the kids were riding them with no helmets
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And trying to make for the gap like they're Millennium Falcon
    Gift
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: And trying to make for the gap like they're Millennium Falcon