Hacking SWITCH NOOB PARADISE - Ask questions here

nWo

The Game Master
Member
Joined
Oct 20, 2016
Messages
705
Trophies
0
Website
www.facebook.com
XP
1,821
Country
Mexico
So, there are some games that on its base version can record videos, but after updating, that ability is lost. Latest examples are World War Z and Dying Light Platinum. I happily played on version 0 almost to the end and took some great videos, but now it is impossible. Is there any homebrew, setting or something that can be tweaked so that video capturing ability goes live again?

The fact that on the Version 0 they could do it, means that the devs changed something on purpose. I hope somebody helps with this, please and thank you.
 

noob41

Member
Newcomer
Joined
Nov 29, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
41
XP
34
Country
Belgium
I use a 3d printed jig, no problem. From power off mode, you have the jig in the right side controller slot, press the volume + and power same time. If nothing shows on screen, all black, then it is in RCM mode, hook to PC and push payload with Tegra. If Switch boots normal, power down and re-try, untill you get it to RCM, all black screen. On PC, TegraRcmGUI will show if Switch is in RCM mode or not, while hooked to PC with usb cable. You can run it on PC and keep trying till you get it in RCM.
If PC not reconize the Switch, get and install "zadig-2.4.exe" on PC if have not by now. Install the Switch Drivers. Also try using different cables, PC, android phone, etc. to push a payload, if TegraRcm not working. Have seen it many times be a simple usb cable. Good Luck!
I''m using another jig now, and I guess this works. The screen is staying black now.
After connecting with an usb, I start TegraRcmGUI on the pc.
The APX driver is not showing, so in TegraRcmGUI I go to settings and 'install driver'.
At that moment my pc asks me for a password, because it's the pc from work, so I'm not able to continue :(

We have a computer at home, but that's a macbook. So I guess this works not the same way as for a Windows pc, correct?
 

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
855
Trophies
0
XP
833
Country
United Kingdom
I''m using another jig now, and I guess this works. The screen is staying black now.
After connecting with an usb, I start TegraRcmGUI on the pc.
The APX driver is not showing, so in TegraRcmGUI I go to settings and 'install driver'.
At that moment my pc asks me for a password, because it's the pc from work, so I'm not able to continue :(

We have a computer at home, but that's a macbook. So I guess this works not the same way as for a Windows pc, correct?
can't you push the payload from your phone
 

FrienemyStand

Member
Newcomer
Joined
Dec 5, 2021
Messages
17
Trophies
0
Age
25
XP
20
Country
United States
Can anyone tell me how to install the on-cart dlc for SMT V? I made a reddit thread about it and someone replied saying 'if you've already hacked your switch just install it, bro'. Like wow, thanks. Could you actually teach me the steps in order to do it please? Like actually explain this to me like I'm a 5-year-old.
 

Gep_Etto

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 1, 2021
Messages
206
Trophies
0
XP
397
Country
Brazil
Can anyone tell me how to install the on-cart dlc for SMT V? I made a reddit thread about it and someone replied saying 'if you've already hacked your switch just install it, bro'. Like wow, thanks. Could you actually teach me the steps in order to do it please? Like actually explain this to me like I'm a 5-year-old.
I think you just need to dump it, then install it with TinWoo. Or, if you can't use TinWoo, an inferior installer like Awoo or DBI, or an even worse one like Tinfoil, if you really enjoy pain.
 

FrienemyStand

Member
Newcomer
Joined
Dec 5, 2021
Messages
17
Trophies
0
Age
25
XP
20
Country
United States
I think you just need to dump it, then install it with TinWoo. Or, if you can't use TinWoo, an inferior installer like Awoo or DBI, or an even worse one like Tinfoil, if you really enjoy pain.
Yeah I tried installing tinfoil and it showed up as a blank tile on my home menu lol. I'll try those other apps you mentioned. But what exactly is TinWoo? Like a combination of Tinfoil and Awoo?
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
17,134
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,434
Country
United States
I dumped the game update from sysMMC, but then I got invalid NCA errors, which meant I had to sigpatch. Should I have dumped with specific settings?
I'm sorry, I'm not that familiar with dumping updates then installing them. However I can help you acquire patches that can install the update. Download them from this thread.
Is there a way to separate cfw from stock firmware where they don't share settings,apps,games etc..?
CFW and stock firmware are just modes like booting a safe or recovery mode on your computer so fundamentally, that is impossible.
Yeah I tried installing tinfoil and it showed up as a blank tile on my home menu lol. I'll try those other apps you mentioned. But what exactly is TinWoo? Like a combination of Tinfoil and Awoo?
Yes, it removes the anti-SX OS DRM from Awoo Installer and implements HDD support for a lightweight but effective title installer.
 

cobjak

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 16, 2019
Messages
144
Trophies
0
Age
28
XP
231
Country
France
Who have an easy tuto to install Android 10 and is it possible after that to play for exemple online Android game with banned switch?
 

LegzRwheelz

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2018
Messages
116
Trophies
0
Age
40
Location
Scrolling here learning to mod my dishwasher
XP
170
Country
United States
Hi, I'm new to switch modding but not to console modding, the switch is an entirely different beast altogether. Still, I'm making headway. Now, onto my questions:

I recently bought an old, unpatched switch under 5.x FW. I followed the guide found here and successfully booted from emuNAND into the most recent version of atmosphere and 5.x firmware. I have never taken my switch online since buying it and want to update my switches firmware to 13.2.0 then create a new emuNAND altogether.. I've already wiped my SD card and repartitioned it,I just need to create the new emuNAND. I am confused though, what is the e-fuse risk? Is it from taking my CFW switch online then updating in the system? I know that I need to use daybreak to update CFW but want to know what the process is that pops the fuse so I don't make that mistake. I just want to get my stock switch up to 13.2 and create my emuNAND.

Lastly, in my mind the process to do what I'm trying to achieve is:

•boot stock switch without my SD card inserted and take it online to allow it to update OFW/sysNAND

•after update is complete, system restore then power down

•go through the process of creating emuNAND as well as using lockpick to get prod.keys(I've already done this but is it different after a system restore)

•boot into cfw

•check settings to see that I've actually successfully updated to 13.2 with the most recent version of atmosphere

Am I wrong or missing anything? Is the system restore step just unnecessary steps?

Will my SD card still work with my switch's CFW since factory resetting it makes them not work together?

Why do you think the original owner remained on such a low firmware? I know things are patched out but those are reimplemented with CFW. What other benefits do I have being on such a low FW though?

Can I run 13.2 fw on emuNAND(by creating at.x emuNAND then updating emuNAND with daybreak) but remain on 5.x on sysNAND?

Sorry for so many questions, I just can't seem to find a straight answer to my questions.
 
Last edited by LegzRwheelz,

Chaosta

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 18, 2020
Messages
308
Trophies
0
XP
250
Country
United States
Is there a way to separate cfw from stock firmware where they don't share settings,apps,games etc..?
yes, create a emunand, then both will have completely separate settings.

Hi, I'm new to switch modding but not to console modding, the switch is an entirely different beast altogether. Still, I'm making headway. Now, onto my questions:

I recently bought an old, unpatched switch under 5.x FW. I followed the guide found here and successfully booted from emuNAND into the most recent version of atmosphere and 5.x firmware. I have never taken my switch online since buying it and want to update my switches firmware to 13.2.0 then create a new emuNAND altogether.. I've already wiped my SD card and repartitioned it,I just need to create the new emuNAND. I am confused though, what is the e-fuse risk? Is it from taking my CFW switch online then updating in the system? I know that I need to use daybreak to update CFW but want to know what the process is that pops the fuse so I don't make that mistake. I just want to get my stock switch up to 13.2 and create my emuNAND.

Lastly, in my mind the process to do what I'm trying to achieve is:

•boot stock switch without my SD card inserted and take it online to allow it to update OFW/sysNAND

•after update is complete, system restore then power down

•go through the process of creating emuNAND as well as using lockpick to get prod.keys(I've already done this but is it different after a system restore)

•boot into cfw

•check settings to see that I've actually successfully updated to 13.2 with the most recent version of atmosphere

Am I wrong or missing anything? Is the system restore step just unnecessary steps?

Will my SD card still work with my switch's CFW since factory resetting it makes them not work together?

Why do you think the original owner remained on such a low firmware? I know things are patched out but those are reimplemented with CFW. What other benefits do I have being on such a low FW though?

Can I run 13.2 fw on emuNAND(by creating at.x emuNAND then updating emuNAND with daybreak) but remain on 5.x on sysNAND?

Sorry for so many questions, I just can't seem to find a straight answer to my questions.
fuses only matter to downgrade fw which isnt needed anymore. just boot stock, update to 13.2. turn off, then rcm mode > hekate > make emunand ect. system restore is totally unnecessary and theres 0 benefit to stay on a lower firmware than whats current.
 
Last edited by Chaosta,
  • Like
Reactions: LegzRwheelz

walkaway

New Member
Newbie
Joined
Dec 7, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
30
XP
3
Country
United States
The newest sig patch release (ITotalJustice/patches/releases/tag/13.2.0-1.2.5) says "Starting in 2022 hekate.zip will no longer be included, don't use insanely old guides.". Is Hekate really not recommended anymore?
 

BigOnYa

A Very-Large Member
Member
Joined
Jan 11, 2021
Messages
1,417
Trophies
1
Age
48
XP
2,791
Country
United States
The newest sig patch release (ITotalJustice/patches/releases/tag/13.2.0-1.2.5) says "Starting in 2022 hekate.zip will no longer be included, don't use insanely old guides.". Is Hekate really not recommended anymore?
To each they own, I love and will always use Hekate, esp the toolbox,, but yes it is not needed now as you can push Fusee.primary w Atmos now as the payload.
 

Chaosta

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 18, 2020
Messages
308
Trophies
0
XP
250
Country
United States
The newest sig patch release (ITotalJustice/patches/releases/tag/13.2.0-1.2.5) says "Starting in 2022 hekate.zip will no longer be included, don't use insanely old guides.". Is Hekate really not recommended anymore?
most ppl use emunand for pirated games. and id argue most people use fusee.bin as its the default for emunand.
 
  • Like
Reactions: BigOnYa

nWo

The Game Master
Member
Joined
Oct 20, 2016
Messages
705
Trophies
0
Website
www.facebook.com
XP
1,821
Country
Mexico
Well, could any of you give any light on the matter of the videos and updates I posted up there somewhere? It would be awesome if somebody could at least give an explanation, is something that is not quite explained yet, because on V0 some games can record video, then update them and it is gone. What changes? Can it be reverted?
 

LegzRwheelz

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2018
Messages
116
Trophies
0
Age
40
Location
Scrolling here learning to mod my dishwasher
XP
170
Country
United States
yes, create a emunand, then both will have completely separate settings.


fuses only matter to downgrade fw which isnt needed anymore. just boot stock, update to 13.2. turn off, then rcm mode > hekate > make emunand ect. system restore is totally unnecessary and theres 0 benefit to stay on a lower firmware than whats current.
Thank you so very much for such a concise and non-flamatory answer that's so easy to understand...

I tried asking it with as much concision as possible but feel like my head is spinning when I'm typing it out and leaves me feeling like I'm asking the same thing over and over in different ways while missing important parts of my question which ultimately leads to multiple edits and re-edits.

Lastly, I understand sigpatches but am wondering what I need to run to update my sigpatches. I found something called Mariko but don't quite grasp what to do with it. How do I check my current sigpatches to know if they need updating? Oh and if I ever factory reset(I know it's unnecessary), do my prod.keys need redumping (like how the SD card no longer works with the system after a factory reset)?

Oh yeah and the final "lastly" question, lulz... I am a bit confused with the cart slot versioning(switch cartridges). How does someone update their firmware but not the cart slot? Why would they keep the cart slot as a lower version?

Ok ok, one final final "lastly" question. So I know to never ever take the emuNAND Switch online without 90dns (is there still a risk of a ban) and that running emuNAND is essentially like dual-booting the Switch. What I'm wanting to know is if Nintendo would know that my switch has run CFW? Would they know if my switch ran CFW from sysNAND before creating an emuNAND? Would I safely be able to take stock sysNAND Switch online for games like Fortnite and Smash? Should I keep 2 different SD cards so Nintendo doesn't go sniffing around? Thanks again and I'm sorry for so many questions, I hope these questions help others that are confused on the matters like I am.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: Well we're only up to chapter four