Hacking SWITCH NOOB PARADISE - Ask questions here

ea11rware

Member
Newcomer
Joined
Sep 20, 2021
Messages
14
Trophies
0
Age
29
XP
63
Country
Australia
Does anyone know how to fix the gyroscope in Lineage Android? Everything works fine, but I tried playing Temple Run and it doesn´t work. Any solutions?
 

emilio99

Member
Newcomer
Joined
Aug 18, 2010
Messages
15
Trophies
0
XP
196
Country
United States
Question: With Nintendo Online you get SNES and NES games to play.
Is it possible to play those without Nintendo Online? I see there are some *.NSP files available but then its aksing for eshop files??
 

emilio99

Member
Newcomer
Joined
Aug 18, 2010
Messages
15
Trophies
0
XP
196
Country
United States
Question: With Nintendo Online you get SNES and NES games to play.
Is it possible to play those without Nintendo Online? I see there are some *.NSP files available but then its aksing for eshop files??
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,694
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,242
Country
United States
[config]
autoboot=0
autoboot_list=0
bootwait=3
backlight=100
autohosoff=1
autonogc=1
updater2p=0
bootprotect=0

[CFW (sysMMC)]
emummc_force_disable=1
fss0=atmosphere/package3
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[CFW (emuMMC)]
emummcforce=1
fss0=atmosphere/package3
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp

[Stock]
emummc_force_disable=1
fss0=atmosphere/package3
icon=bootloader/res/icon_switch.bmp
stock=1

[Fusee]
icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
payload=bootloader/payloads/fusee.bin
Well you should be able to launch emuMMC according to your hekate_ipl.ini file. Have you tried using the migrate emuMMC option?
3 questions...

1. When I created my EmuNAND, every software in there are claiming to download additional data but obviously I can't and also doesn't display any bought DLC, what can I do?

2. When I installed my first custom theme on the Switch, I thought I was installing it for the EmuNAND, but it turned out that also is in on the CFW SysNAND, is it normal to have themes on both sides of the NAND?

3. If one day, I have to update the Switch Firmware / Games, what can I do apart from waiting for the new version of Atmosphere etc?
Like what files would I have to replace?
1. Did you DLC for those games on your sysMMC before creating emuMMC? If yes, are you using a separate Nintendo folder for emuMMC or is it sharing it with sysMMC (e.g. the one on the root of the SD card)?
2. Themes aren't separated by emuMMC or sysMMC because its just a file on your SD card that is launched whenever you use CFW.
3. You don't need to be on the latest firmware at all times and by the time you need to update to a particular firmware version, Atmosphere will most likely already support it. When the time comes to update Atmosphere, you replace the /atmosphere folder with the newer one.
Hi everyone! I have two questions:
  1. What's the current situation with modchips? Are there any SX clones currently being sold and are they safe/reliable?
  2. Why is everyone so sure that there will never be a softmod? Whenever someone brings up the topic, there's always someone else who says that it'll never happen. Why is that?
1. Clones are available but they are about as expensive as the originals that they are based off of
2. There are multiple reasons for this. One, the Nintendo Switch has been out for 4 years now and we only have 2 exploits; Fusee Gelee which only works on unpatched units and Deja Vu which only works up to firmware 4.1. While Fusee Gelee involves USB cables and paperclips, Deja Vu is the only true softmod currently available. That means that no softmods have been released that work past 4.1 in the past 4 years. Also, the leading Switch hacker SciresM has already poured 500+ hours into finding exploits for the Switch and has come up empty. Years and years of hackers discovering exploits has caused console manufacturers to beef up security which leads to less exploits. While nobody can say for sure that there will never be a softmod, the chances that we will get one are slim to none.
Question: With Nintendo Online you get SNES and NES games to play.
Is it possible to play those without Nintendo Online? I see there are some *.NSP files available but then its aksing for eshop files??
There is a dump of that in .NSP format. It requires a linked Nintendo Account in order to work. If you don't have one, you can link one with this homebrew application.
 
  • Like
Reactions: riozaur and ILeo

ILeo

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 18, 2016
Messages
100
Trophies
0
Age
22
XP
230
Country
United Kingdom
Is there a discord server which I can get quick responses about CFW and OFW? in case I'm getting stuck someone when trying to mod my switch also tips and tricks things to know before doing it, avoid getting banned at all cost etc..
 

andyboy

Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2021
Messages
10
Trophies
0
Age
39
XP
18
Country
United Kingdom
Hi

I modded my Switch a good while ago and it's been working great. I've put some new games on it but they all just blackscreen on opening. I haven't updated anything since I first set it up and to be honest I've forgotten most of what I've done and what's on there. Can anyone start me off on how to resolve this issue please? Games are Metroid, WarioWare and Monkeyball.

Some more info. I'm using a jig, System version: 9.10. Using Tegra and have Fusee_Atmosphere.bin and hekate_ctcaer 5.0.0.

I did download a new version from hekate and added that to the switch and the 5.6.3.bin file to Tegra, but I get a permanent red screen. I've reverted back to how it was with original bootloader folder etc.

Thanks in advance!
Andy
 
Last edited by andyboy,

Jvhellraiser

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 31, 2018
Messages
100
Trophies
0
Age
25
XP
175
Country
United States
Guys i have an issue with RyujinX and maybe some here has either a clue or a solution
i will try to explain myself the best i can, i have my DLC's in one folder specific in the F:/ Ryujinx/DLC Folder
but since i wanted more space i change the DLC folder to another place to G:/ DLC folder now Ryujinx wont read any
DLC cause it got stuck asking for the DLC's on F:/ there no way to change it ryujinx wont open the pop up window for
selecting the DLC at all i know is weird but is happening and i was just wondering if Ryujinx has some kind of INI or file
where it hold the locations of the DLC?
 

HeartFullaNapalm

Member
Newcomer
Joined
Oct 16, 2021
Messages
15
Trophies
0
Age
32
XP
49
Country
United Kingdom
Guys i have an issue with RyujinX and maybe some here has either a clue or a solution
i will try to explain myself the best i can, i have my DLC's in one folder specific in the F:/ Ryujinx/DLC Folder
but since i wanted more space i change the DLC folder to another place to G:/ DLC folder now Ryujinx wont read any
DLC cause it got stuck asking for the DLC's on F:/ there no way to change it ryujinx wont open the pop up window for
selecting the DLC at all i know is weird but is happening and i was just wondering if Ryujinx has some kind of INI or file
where it hold the locations of the DLC?
This happened to me too. You need to put the DLC files back into the exact same old folder, then on Ryujinx you will be able to access the pop up window and remove the DLC. Once removed from the Ryujinx menu, you can then put your DLC into the new folder and add them again on Ryujinx.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,694
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,242
Country
United States
Is there a discord server which I can get quick responses about CFW and OFW? in case I'm getting stuck someone when trying to mod my switch also tips and tricks things to know before doing it, avoid getting banned at all cost etc..
I don't know of any but people regularly check this stickied thread for questions so asking here should get you a response rather quickly.
Hi

I modded my Switch a good while ago and it's been working great. I've put some new games on it but they all just blackscreen on opening. I haven't updated anything since I first set it up and to be honest I've forgotten most of what I've done and what's on there. Can anyone start me off on how to resolve this issue please? Games are Metroid, WarioWare and Monkeyball.

Some more info. I'm using a jig, System version: 9.10. Using Tegra and have Fusee_Atmosphere.bin and hekate_ctcaer 5.0.0.

I did download a new version from hekate and added that to the switch and the 5.6.3.bin file to Tegra, but I get a permanent red screen. I've reverted back to how it was with original bootloader folder etc.

Thanks in advance!
Andy
You need patches to launch backups. These patches have to be updated whenever you update your firmware or CFW. You can get the latest patches from this thread.
Its been almost a year since their last update. It would be weirder for TX to release an update than for SX OS to stay dead. I don't know how anyone can actually believe that it isn't dead by this point or even earlier.
 
  • Like
Reactions: ILeo

Jvhellraiser

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 31, 2018
Messages
100
Trophies
0
Age
25
XP
175
Country
United States
This happened to me too. You need to put the DLC files back into the exact same old folder, then on Ryujinx you will be able to access the pop up window and remove the DLC. Once removed from the Ryujinx menu, you can then put your DLC into the new folder and add them again on Ryujinx.
Thank you, but it wont happen since i delete it the older folder of the DLC's got the new pack with the 99 DLC's, i ve been reading about this issue with RyujinX and apparently if you go to "appdata/roaming/ryujinx/games/GameId" and delete the dlc.json file this fixes the issue of not being able to select a new location for the DLC's, i did it and it work so here is a fix for this issue if anyone has the same issue. thanks for the help.
 
Last edited by Jvhellraiser,
  • Like
Reactions: HeartFullaNapalm

ChokingVictim87

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 21, 2014
Messages
1,053
Trophies
0
Age
34
Location
Cardiff
XP
1,291
Country
I don't know of any but people regularly check this stickied thread for questions so asking here should get you a response rather quickly.

You need patches to launch backups. These patches have to be updated whenever you update your firmware or CFW. You can get the latest patches from this thread.

Its been almost a year since their last update. It would be weirder for TX to release an update than for SX OS to stay dead. I don't know how anyone can actually believe that it isn't dead by this point or even earlier.
is it eaxsy to switch to Atmosphere if I have an SXOS switch?
 

Satfoun

Member
Newcomer
Joined
Jun 26, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
25
XP
56
Country
Lebanon
Hello, i am on 12.0.2, and i want to update to latest FW , i use sysnand because i never intend to use it online, in fact main purpose i bought a switch is for offline gaming only.
I have hekate, and i use Fusee Primary to boot into sysnand, so my question is if i want to update i do the following :
1- Update Atmos (connect nintendo switch through hekate and open the USB tool and replace atmos files )
2- Update using daybreak to FW13
3- Boot to sysnand
And that is it am done ? the process is that simple ? i don't use any homebrew at all no mods nothing
 

1l0v3w11gam3s

Member
Newcomer
Joined
Mar 29, 2021
Messages
14
Trophies
0
XP
37
Country
United States
So i just finished modding my switch using this https://switch.homebrew.guide/hacking/fuseegelee/sdsetup now I'm on my emunand and i want to get access sdcard from my computer, do i just remove the sdcard while the switch is on or turn it off and remove the sdcard or there is a method to acces the sdcard while is on the switch?
I think goldleaf has an option to access and card but it doesn't work for me so I reboot and get into Hekate and use the usb tools option to mount the SD card. I use my sysNAND tho so I don't know the repercussions to use it on emuNAND of the goldleaf option if it works for you.
 
  • Like
Reactions: ILeo

KytuzuEX

Recreate your Re:Creators by Recreating.
Member
Joined
Apr 21, 2014
Messages
750
Trophies
0
Age
23
XP
472
Country
Puerto Rico
1. Did you DLC for those games on your sysMMC before creating emuMMC? If yes, are you using a separate Nintendo folder for emuMMC or is it sharing it with sysMMC (e.g. the one on the root of the SD card)?
Before I even hacked the Switch, I had everything downloaded and bought.

AFAIK, I have my Nintendo folder on my SD card untouched after creating the EmuMMC. So technically, it's separated since it has no updates and DLC.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    everytime someone says a celeste level was so hard that they had to turn on assist mode my ego goes up a bit
    +1
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    does anyone here have gbatemp
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    I don't understand the question. "Have"? as in, owning the the website?
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I have gbatemp
    Gift
  • Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    now you can rep this site wherever you go!
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Have been for the past 5+ years ;)
    +1
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    also holy shit i realized you can click the @ next to names in chat to tag users, how did i not notice this before
    Gift
  • Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    me when someone asks me who made the song "Runaway"
    +1
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    Anybody here got a GDEMU?
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I got a (presumed) clone from Aliexpress, but haven't installed yet
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    I've got a clone, it works fine, but I can't get it to play nice with my SDcard reader.
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    like an sd card slot extension thing?
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    Yeah, to load from (and save data to) an SD card plugged into the serial port.
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    You test that extension thing through a regular usb reader on your pc? Could just be a shit one. Bought one for my 3d printer and it just straight up doesn't work
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    it can't be plugged into a USB reader (it's made from a regular SD card to USB adapter, but with the USB end modded to a Dreamcast serial plug)
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    It was working fine before I installed the GDEMU, but now the Dreamcast doesn't recognize it when I boot up Dreamshell.
    Gift
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    ahhh I gotcha. yeah haven't looked at it that much so I'm not super familiar with the hardware
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    Can't find any threads about this particular issue on GBAtemp or the wider intarwebz. Saw one video on YouTube that seemed relevant, but it was some dude with the same issue, no solutions offered in the comments. :/
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    my teacher was showing me something and i noticed they had gbatemp open in another window
    Gift
  • SpazzyShinobi @ SpazzyShinobi:
    when worlds collide
    +1
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    Your teacher is ONE OF US... ONE OF US...
    +1
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    they could be in this very chat, they could be any one of us
    Gift
  • MightyJAK @ MightyJAK:
    InB4 "Julie, get back to work on your homework, that assignment is due tomorrow."
    +1
    Gift
    MightyJAK @ MightyJAK: InB4 "Julie, get back to work on your homework, that assignment is due tomorrow." +1