1. GCS

    GCS GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    400
    Country:
    Turkey
    You can launch payloads and use RCM, just download the software that it says and then you can go to SDSetup page. It would be better if you have at least 64 GB sd card or more. You can't avoid grounding
     
  2. superluccix

    superluccix Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    Ok ill figure out the best method to jig.

    But 2 quick questions before I do

    1. is it just jigging the number 10 pin? Other videos which are older kept saying things like 9 and 10, but Im guessing those are outdated. Just want to make sure though.

    2. I will only have to jig it once, because I will be able to install an autoCRM to never have to worry about fiddling with the pin again?
     
  3. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,890
    Country:
    Australia
    1) jigs normally bridge 1 and 10 or 9 and 10 - best to buy a premade one

    2) correct, unless autorcm gets disabled

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    also don't watch video guides, it's not recommended.
     
  4. GCS

    GCS GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    400
    Country:
    Turkey
    You can follow this guide.
     
  5. superluccix

    superluccix Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    So I ordered a SD card and one of those RCM jigs on Amazon. I know I can get the SD card in person, but was curious if any normal store sells the RCM jigs in person. Wanted to see if I could speed it up a bit. If not its okay though
     
  6. DOTmjo

    DOTmjo Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 21, 2019
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    will a factory reset remove cfw?
     
  7. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    8,566
    Country:
    United States
    You needs to restore clean NAND if you want to play online, factory reset doesn't make it clean.
     
  8. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    13,442
    Country:
    United States
    The CFW exists on the SD card but you can try to use Linkalho to unlink the Nintendo Account.
     
  9. DOTmjo

    DOTmjo Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 21, 2019
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Beautiful this is exactly what I was looking for.
     
  10. Kadin

    Kadin Ain't no rest for the wicked...
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    300
    Country:
    United States
    Unpatched launch Switch safe to update to 11.0 if I still plan to possibly mod down the road?
     
  11. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,890
    Country:
    Australia
    unpatched RCM compatible switches are fine no matter what firmware, it just takes a little bit for cfw to update depending on what the latest firmware update adds
     
    Kadin likes this.
  12. Escorpion

    Escorpion Balamb Seed
    Member

    Joined:
    Aug 25, 2015
    Messages:
    322
    Country:
    Colombia
    Nintendo Switch Usa 11.0.0. (2018 super smash edition) Has always been legit. The serial code is XAW1 Orange, but i haven´t tried to load the payload.

    Hi everybody, one simple question:
    ¿Can i launch retroarch on my nintendo switch, without the hacking process? idk, maybe with an entrypoint or something, or it must be hacked
     
  13. darkriku2000

    darkriku2000 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    242
    Country:
    United States
    Sorry it took me so long to acknowledge this and thanks for your reply. Just want to be sure: When I used sxos a couple of years ago I followed a text guide on here that had me put a different payload on my sd card first (I think it was probably hekate) and I selected an option from there that took about 3 hours to create a backup folder on my sd card that I copied to a bunch of different places, is that the same thing as the biskeys/prodinfo backup?
     
  14. nutsack

    nutsack GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2018
    Messages:
    136
    Country:
    United States
    Where is a good place to get sigpatches if I want to boot using fusee-primary? I only see a thread for fusee-secondary.
     
  15. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    8,566
    Country:
    United States
    nutsack likes this.
  16. nutsack

    nutsack GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2018
    Messages:
    136
    Country:
    United States
  17. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,890
    Country:
    Australia
    Likely, but it's always a good idea to have a more recent backup. Now your singular most important thing to have backed up us your consoles biskeys.

    I posted a tutorial the other day so long as you don't format something wrong as long as you have your biskeys you can even recover from prodinfo brickers and anything else that would corrupt it
     
    darkriku2000 likes this.
  18. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    13,442
    Country:
    United States
    How would you load Retroarch, a homebrew application, without hacking? :wacko:
     
  19. Dennis Lotts

    Dennis Lotts Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 11, 2014
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hi there I've been out of the Scene for awhile and I have Nintendo switch and its a XKW50034731098 and a site that I checredit it on said it was in orange and might been able to use rcm. I'll ateach the screen shots of it on here and it was new n I updated it to 11.0 what I need to know is can I jailbreak this system without the modchip from excuter by chance and if so how can I? Screenshot_20201124-142717_Firefox.jpg Screenshot_20201124-142733_Firefox.jpg
     
  20. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    8,566
    Country:
    United States
    XKW is Mariko, you need SX Core if you want CFW.
     
    Last edited by Hayato213, Dec 3, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE, SWITCH