1. KiwiSwitcher

    KiwiSwitcher Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2019
    Messages:
    42
    Country:
    New Zealand
    Retroarch can get pretty crashy. Have you got the latest build?
     
  2. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,406
    Country:
    United States
    How is the SD card formatted?

    What on earth is MAS?

    There is no way to mass delete save files/

    Is the SD card formatted as exFAT?

    You can just setup autoboot in Hekate to avoid having to select an option in Hekate.

    Yes you can just format the card and start over.
     
    GuyInDogSuit likes this.
  3. WayOfTheRoad

    WayOfTheRoad Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 9, 2020
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanks again for all your time. I think I'll hold off as I only have a Lite and only plan on ever having a Lite (for a while anyway). My main concern isn't bootlegging games so if Lite has limited homebrew options outside of that I'll just leave it stock and hope something easier/better happens in the future.

    Take care!
     
  4. Barritus

    Barritus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    Gaah i need Your help! Yesterday my youngest kid updated the switch fw from inside the sysnand to 10.2.0. I have an old Atmosphere and emunand on the sd ”mod” sd card and cant get atmos to boot up. Tested the new atmosphere Witherspoon same result. What am i missing? I have test both my RCMloader and injecting from tegra. Can i format the mod SD card and start over? I have a day one Switch..
     
  5. burhansalih

    burhansalih GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    456
    Country:
    United Kingdom
    Yes you can
     
  6. Sachka

    Sachka GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    142
    Country:
    France
    Hello guys, what is the magic phrase to get to a post with the best way to update the firmware of an emunand partition? there isn't a sticky post nor a tutorial that does not date from 2018 that points you to the right direction. Every query I try with generic words points towards choixdujourNX never to Daybrake (without typing explicitly daybreak) It took me a while to remember the name. Other noobs will definitely have a hard time getting to the safest option.

    BTW I assumed Daybrake is the best option since it has active development.
     
  7. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,406
    Country:
    United States
    Daybreak is newer so the search engines may not pick up on it yet as most people have been using ChoiDujourNX for the past 2 years. That being said, ChoiDujourNX still works fine and has the advantage of not requiring the firmware files being named a specific way unlike Daybreak.
     
  8. Ifwestthen

    Ifwestthen Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I formatted it but no, it shows the same screen.
     
  9. Ryan1994

    Ryan1994 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    73
    Country:
    Netherlands
    Hey,

    I got a problem with my switch installing NSP files, and at this point I really don't know how to fix the problem or what im doing wrong.
    I hope someone can help me with this and know how to fix my problem. To explain my story I will try to explain it in steps as detailed as possible.

    To be clear im running OFW 10.2.0 and Atmosphere 0.14.4 on EmuMMC


    1. I started fresh because of the problem stated above hoping it would solve the problem so the first thing I did is formatted my 128gb micro sd card to fat 32.

    2. I downloaded atmosphere files and homebrew applications from sdsetup website which contains Atmosphere 0.14.4

    3. I transferred all the sd files from sdsetup to the root of my sd card.

    4. I put my switch into RCM mode and inject the hekate payload via my payload injector dongle

    5. Of course I made a backup of my NAND first and transferred it to my computer.

    6. After that I made a partition for the emummc and created a emummc inside the hekate payload/menu.

    7. The making of the emummc is done so I boot atmosphere from the hekate menu into emummc mode of course

    8. I go to album> homebres menu> goldleaf> sd card> switch> nsp> game.nsp. and try to install the nsp file.

    9. I get a error message saying goldleaf can't install the nsp file due to sigpatches or a low version.

    10. I search for sigpatches and found 2 threads in this forum which are the following:
    https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-fusee-primary-only.567542/
    https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-hekate-fss0-fusee-secondary-only.571543/

    because I don't know very well which one I needed I just tried both of them on a separate try.

    12. I download the files I copy and paste the files into the atmosphere folder (and bootload folder for the fusee secondary one) and replace any existing files.

    13. I boot into atmosphere again through the hekate payload/menu.

    14. I go to album> homebres menu> goldleaf> sd card> switch> nsp> game.nsp. and try to install the nsp file.

    15. I still get the same error message saying it can install the nsp file due to sigpatches or low version.



    I tried both sigpatches and did not get it to work. Im using goldleaf 0.8.
    I really don't know what im doing wrong do anyone has any suggestions?
     
  10. Al3Drk

    Al3Drk Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 27, 2019
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    I recently updated to Atmosphere 14.4 and put the new sigpatches like I always do but now when I try to play the new game hades it freezes on switch logo at the beginning. Is it sigpatches or game or my switch? Im on 10.2 emummc. and yes i use fusee primary and every other game works fine.
     
  11. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,406
    Country:
    United States
    I asked how was the SD card formatted not if you formatted it.

    The different patches are for how you boot Atmosphere whether its through Hekate or Fusee. And to make things more confusing, you can technically use Hekate to chainload into Fusee to boot into Atmosphere. Its not recommended to have both sets of patches on your SD card. Its also not really recommended to use Goldleaf anymore as its arguably the worst title installer. I recommend using Awoo Installer instead. What does your hekate_ipl.ini file look like or do you remember where you downloaded your setup from?
     
  12. Ifwestthen

    Ifwestthen Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Oh sorry, Mine was FAT32, until I saw that apparently exFAT works.
     
  13. Ryan1994

    Ryan1994 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    73
    Country:
    Netherlands
    Hey thanks for your response. I don't have both sets of the patches on my SD card by the way. what I meant is that I tried the patches separately. so when the other one was not working I tried the second one by replacing the files in the atmosphere map. Both of these methods did not work.

    I also tried to install my NSP with Awoo Installer but I get the same message. to be exact this is the error message im getting from it
    "Failed to install super Mario bros.nsp
    Partially installed contents can be removed from the system settings applet.
    OpenFileSystemWithID:122:Failed to open file system with id:
    @SdCardContent://registered/000000EA/062739eee3ab25e976ab02825f4dcf23.nca. Error code: 0x00234c02"


    as for the goldleaf error im getting the following:
    "An error occurred attempting to install NSP:
    Error: 2002-4518 (0x234c02)
    Module: File system (2)
    Description: invalid NCA (might mean missing sigpatches or a too low firmware) (4518)"


    I downloaded my setup from https://www.sdsetup.com/console?switch with the recommended defaults
    and for the sigpatches I tried https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-hekate-fss0-fusee-secondary-only.571543/ and https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-fusee-primary-only.567542/

    again I did them separately (not both on the same time)

    hope this answers you questions?
     
    Last edited by Ryan1994, Sep 18, 2020
  14. Ifwestthen

    Ifwestthen Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
  15. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,406
    Country:
    United States
    What do you mean exFAT works? exFAT is not recommended as it can corrupt your SD card.

    Well if you downloaded from SDSetup which specifically gives you Hekate, I have no idea why you tried the fusee patches since nowhere does that setup give you fusee-primary so you can remove those patches if you have them saved. As for the Hekate patches, make sure they are installed properly. If they are installed properly, there should be a folder under the kips_patches named exefs_patches as well as a file called patches.ini in the bootloader folder.

    What do you mean by trying to load SX OS? Loading the CFW or the menu? If you can load the CFW, that is fine but booting the SX OS menu means nothing since all fusee-gelee exploitable consoles can do that. And Hekate is a much better menu to boot than SX OS' menu.
     
  16. dagarui

    dagarui Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2018
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Hello everyone,
    I wanted to upgrade to the lates athmosphere (14.4) and hbmenu (3.3.0). I'm using the latest hekate (5.3.3) for booting up the system ... after starting the CFW (emu) it only shows a black screen ... I also downloaded the latest bootloader

    At the moment I'm on emu CFW 9.2.0
    Athmosphere 10.3
    and hekate 5.3.3 is booting up the system
    If I recopy my old files everything works fine.
    Any help here what I'm doing wrong?
     
  17. Teletron1

    Teletron1 Space Tech Engineer
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    do you have the correct sig patches and are you chain loading hekate?
     
  18. dagarui

    dagarui Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2018
    Messages:
    18
    Country:
    United States
  19. Teletron1

    Teletron1 Space Tech Engineer
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    Double check with someone but I think you have to upgrade firmware if you’re using emu I think 9.2 is old what Atmos were you using before ?
     
  20. dagarui

    dagarui Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2018
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Atmosphere 10.3
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE, SWITCH