Homebrew RELEASE Switch Cheats Updater - Update your cheat files from your Switch

azn_187

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 15, 2020
Messages
36
Trophies
0
Age
34
XP
86
Country
Aruba
I think something is broken on my end, instead of "Blacklisting" the Titles it deletes or downloads them regardless.

I tried the follwing Formats:

xxxxxxxxxxxxxxxx
yyyyyyyyyyyyyyyy
zzzzzzzzzzzzzzzz

and

xxxxxxxxxxxxxxxx

yyyyyyyyyyyyyyyy

zzzzzzzzzzzzzzzz
 

Homlet

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 28, 2020
Messages
551
Trophies
0
XP
2,001
Country
France
I think something is broken on my end, instead of "Blacklisting" the Titles it deletes or downloads them regardless.

I tried the follwing Formats:

xxxxxxxxxxxxxxxx
yyyyyyyyyyyyyyyy
zzzzzzzzzzzzzzzz

and

xxxxxxxxxxxxxxxx

yyyyyyyyyyyyyyyy

zzzzzzzzzzzzzzzz
The deletion will affect ALL titles, even the ones that are blacklisted

My exclude.txt looks like so:
01006f8002326000
0100000000010000
1AAAAAAAAAAAAAAA
And it seems to work fine. I suggest you back up your important cheats until you figure it out

DM me on here or at @simple#8155 if it still doesn't work

Just TIDs?
Yes, one per line, although one every 2 lines *should* work aswell
 
Last edited by Homlet,

Bitsoft

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 24, 2011
Messages
44
Trophies
0
XP
609
Country
United States
Can you make it so that each individual cheat it downloads is disabled (unticked) by default, then we can just tick whichever cheats we want to enable in edizon? I just messed up a save game because all the cheats were automatically enabled for that game and it auto-saved.

Thanks for your efforts in making this nifty app.
 

Homlet

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 28, 2020
Messages
551
Trophies
0
XP
2,001
Country
France
Can you make it so that each individual cheat it downloads is disabled (unticked) by default, then we can just tick whichever cheats we want to enable in edizon? I just messed up a save game because all the cheats were automatically enabled for that game and it auto-saved.

Thanks for your efforts in making this nifty app.
I'm pretty sure that's either a user error (from your side), an EdiZon problem or perhaps a problem with the cheatfile. On which game did it happen? Cheats are unloaded by default on my machine (with Edizon or Edizon overlay). My program only puts the cheat files in the proper cheats directory, like you would if you dragged and dropped the files using ftp.

EDIT : see MagnesG post below. Chances are that's what's happening
 
Last edited by Homlet,

MagnesG

GBAtemp Lurker
Member
Joined
Sep 11, 2016
Messages
394
Trophies
0
XP
1,482
Country
United States
Can you make it so that each individual cheat it downloads is disabled (unticked) by default, then we can just tick whichever cheats we want to enable in edizon? I just messed up a save game because all the cheats were automatically enabled for that game and it auto-saved.

Thanks for your efforts in making this nifty app.
Pretty sure that was caused by system_settings.ini in atmosphere\config

; Controls whether dmnt cheats should be toggled on or off by
; default. 1 = toggled on by default, 0 = toggled off by default.
dmnt_cheats_enabled_by_default = u8!0x1 -----------------------------> should be u8!0x0

Paste the file I uploaded then reboot, or make the adjustment yourself. Also maybe check if the .ini file from atmosphere\config_templates is the same?
 

Attachments

  • system_settings direct paste on root.rar
    1.1 KB · Views: 106
  • Like
Reactions: Bitsoft

Bitsoft

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 24, 2011
Messages
44
Trophies
0
XP
609
Country
United States
Pretty sure that was caused by system_settings.ini in atmosphere\config

; Controls whether dmnt cheats should be toggled on or off by
; default. 1 = toggled on by default, 0 = toggled off by default.
dmnt_cheats_enabled_by_default = u8!0x1 -----------------------------> should be u8!0x0

Paste the file I uploaded then reboot, or make the adjustment yourself. Also maybe check if the .ini file from atmosphere\config_templates is the same?

Its perfect now. Thanks!
 
  • Like
Reactions: MagnesG

justencase6

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 22, 2018
Messages
63
Trophies
0
Age
42
XP
428
Country
United States
Hi is it possible to add a Blacklist Feature?

Example:

A List where People can write down the Title IDs & Build IDs of Cheats.
When the Title IDs & Build IDs are in the List, they will be Ignored.

I have some Cheats with some custom formattings or in different Languages,
that i won't have to be replaced.

Would be nice!! Thanks in advance!!
@Homlet this sounds familiar, just like i was talkinging about last week.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 

SkullHex2

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 27, 2017
Messages
184
Trophies
0
XP
1,081
Country
Italy
You've been getting lots of requests, so I'm sorry to burden you even more.
There are many folders in my microSD containing only a credit file (as in, which title the cheats are for and who made them) because I ran the function to delete every cheat. Would it be possible to improve this function in order to delete these folders as well?
I don't know if or how you distinguish actual cheat files from credit ones, but you could check whether a folder contains the ‘cheats’ directory, and if not, delete said folder. Just an idea ofc : )
 

Homlet

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 28, 2020
Messages
551
Trophies
0
XP
2,001
Country
France
@Homlet The blacklist works fine, thanks for the feature. Though I guess if we could select the game from the app itself that would be better.
That would require a proper GUI, something I'm not willing to do atm

You've been getting lots of requests, so I'm sorry to burden you even more.
There are many folders in my microSD containing only a credit file (as in, which title the cheats are for and who made them) because I ran the function to delete every cheat. Would it be possible to improve this function in order to delete these folders as well?
I don't know if or how you distinguish actual cheat files from credit ones, but you could check whether a folder contains the ‘cheats’ directory, and if not, delete said folder. Just an idea ofc : )
Problem with that idea is that it might delete stuff related to mods or else. Now, the app can delete the title folder if it had cheat files in /<titleid>/cheats and nothing else inside. If there are other files (mods, cheats instructions etc), those won't be deleted.
What I did was manually delete my folders that had instructions. A bit tedious but not that bad, and once it's done, as long as you don't download the instructions again, deleting the cheats with X should clean your contents directory nicely
 
Last edited by Homlet,
  • Like
Reactions: SkullHex2

ChokingVictim87

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 21, 2014
Messages
1,056
Trophies
0
Age
35
Location
Cardiff
XP
1,327
Country
Played Animal Crossing earlier-all cheats work fine. Used the spawn Swordfish cheat and its didn't work so tried the Great White one. Worked fine. Deactivated it and turn the game off. Came back to it an hour later and now all that spawns is Great White-none of the other fish cheats work. I have enabled then de enabled it as well as deactivated all cheats.

Any ideas?
 

Homlet

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 28, 2020
Messages
551
Trophies
0
XP
2,001
Country
France
Played Animal Crossing earlier-all cheats work fine. Used the spawn Swordfish cheat and its didn't work so tried the Great White one. Worked fine. Deactivated it and turn the game off. Came back to it an hour later and now all that spawns is Great White-none of the other fish cheats work. I have enabled then de enabled it as well as deactivated all cheats.

Any ideas?
You'd have to ask on the threads about SXOS cheats. I barely use cheats myself and only use Atmopshere. Perhaps you saved with the cheat active? My homebrew only puts the cheat files in the correct directories, nothing more. I'm sorry I can't be of much help
 
  • Like
Reactions: ChokingVictim87

chaxelos

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 5, 2016
Messages
29
Trophies
0
Age
34
XP
334
Country
Downloaded it and used it on animal crossing via tesla edizon. Now when i quit AC and tried it on Nino Kuni the screen got stuck to black. I restarted my switch and now its stuck on Nintendo switch logo. Any fix?
 

Homlet

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 28, 2020
Messages
551
Trophies
0
XP
2,001
Country
France
Downloaded it and used it on animal crossing via tesla edizon. Now when i quit AC and tried it on Nino Kuni the screen got stuck to black. I restarted my switch and now its stuck on Nintendo switch logo. Any fix?
I'm afraid I don't know that happened. It's unlikely (if not impossible) to have been caused by my homebrew. It just puts .txt files in a few folders. I'm guessing deleting your atmosphere folder and putting a new one in should do the trick, but you're better off asking on the Edizon thread/discord, or perhaps the cheats thread
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: Good troll