1. lisreal2401

    lisreal2401 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    768
    Country:
    United States
    Taiko - at least the first game you can only use headphone output if you use the gamepad display. With this you can use it and play on the TV too.
     
    bootmonster likes this.
  2. cucholix

    cucholix Banners guy
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    2,145
    Country:
    Chile
    ZombiU
    007 Legends
    Jotun Valhalla Edition
    #FE Tokyo Mirage Sessions
    Game & Wario
    Year Walk
    Nintendoland
    Lego City Undercover

    The ones I can recall
     
    Last edited: Jul 20, 2017
    invdrzim, bootmonster and zeldaism like this.
  3. Maschell

    Maschell GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    958
    Country:
    Gambia, The
    Okay, I found a fix, it's working now.

    I don't like the idea of having a app which combines everything (I mean hardcoded). This way, we end in multiple different app per game.. But currently we have no other choice.
    Maybe I've time to integrate my audio swapping into this repo here, but at need to update their stuff, it's kinda outdated.

    If anyone is interested in my code: https://github.com/Maschell/function-patcher-example/tree/swipswapme
    It really only does swapping of audio and video, no other cool features.
     
  4. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    9,863
    Country:
    United Kingdom
  5. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,604
    Country:
    Excellent homebrew thanks! I have added the mod to my custom cbhc menu and it works really well.
     
    PokeAcer likes this.
  6. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    5,631
    Country:
    United Kingdom
    Godly, thanks guys!
    @Maschell - would yours run from HBC or does it need another method?
     
  7. Terago

    Terago Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Messages:
    1
    Country:
    Mexico
    Nice! I can finally play #FE on the gamepad
    I have one question. Is it possible to use this and loadiine?
    I can't open HBL after running this app
     
  8. pwsincd

    pwsincd Garage Flower
    Developer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    3,604
    so a combined app to be updated... @OatmealDome are you going to incorporate @Maschell 's work or is maschell releasing.. ??? lets just the one app
     
  9. Billy Acuña

    Billy Acuña GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2015
    Messages:
    2,967
    Country:
    Mexico
    @Maschell
    Do you think this, HIDtoVPAD and NNU-Patcher could be added to some kind of CFW as patches?
     
  10. OatmealDome

    OP OatmealDome Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    97
    Country:
    United States
    I talked with Yahya and they had a discussion with Maschell today. The current plan is that Yahya will integrate his code into ours and will release soon.

    You will only be banned if you use any scripts with TCPGecko that have the potential to ban. TCPGecko does not ban by itself.

    Thank you for the report. We mainly tested Splatoon's enhanced swapping in multiplayer, and not as much in the Plaza or Hero Mode. An update might come to fix this in the future.

    It should be possible to use beacons by swapping to the GamePad screen and touching the beacon like normal.

    Yep, it should say 5.5.1. Thanks for the notice! (None of us own Lego City afaik, but it should work fine.)
     
  11. pwsincd

    pwsincd Garage Flower
    Developer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    3,604
    good news .. hit me up when ya ready ill update the store for all.
     
    KiiWii likes this.
  12. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    9,863
    Country:
    United Kingdom
    Would it be possible to map the "swap" function to a button or combination of your choosing?
     
  13. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    6,057
    Country:
    United Kingdom
    The only other one I can think of is

    The Cave

    On a side note this does not work too well with Game And Wario due to the L and minus button being used in the game to exit out of the mini games so you can't use this app to switch screens in game.
     
    Last edited: Jul 21, 2017
  14. YoshiKart

    YoshiKart GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    203
    Country:
    United States
    Thanks so much for this! Halfway through #FE and I can finally play on the gamepad while the TV is in use.
     
  15. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    5,631
    Country:
    United Kingdom
  16. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    6,057
    Country:
    United Kingdom
    Yes i just tried the cave but same as you no audio I then tried Tokyo Mirage and that worked perfectly with sound. Strange how it does not work for some games.

    (Edit) ZombiU also works but you can't switch screens in game so no way of using the inventory .
     
    Last edited: Jul 21, 2017
    Reecey and hippy dave like this.
  17. Bkool999

    Bkool999 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Messages:
    284
    Country:
    United States
    Yahya is planning on merging Maschell's code in with drcswap, so he'll probably look into that when he gets around to it. Some games handle sound differently than others.
     
  18. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    6,057
    Country:
    United Kingdom
    Just worked out how to switch screens in ZombiU you have to press the home button first then press tv then press home button again and the screen will swap. Only game so far that I have found that you need to do that in. Also tried it with Super Toy cars if you put the TV screen onto the pad the screen is mega zoomed in and only about 1 quarter of what should be on the screen is shown.

    Edit Thomas was Alone also has the zoomed in screen issue. Which really isn't an issue as it already has off screen play anyway lol
     
    Last edited: Jul 21, 2017
    hippy dave likes this.
  19. Spicejazz

    Spicejazz Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Help please,
    whenever I try to install with either method from the app, my wii u shows the home menu loading screen for a second, then everything goes black. Possible fixes? I'm desperate to play some splatoon as I am out of a TV. Thanks
     
  20. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    9,863
    Country:
    United Kingdom
    If the swap button could just be the TV button while the app is activated no one would ever complain ;)
     
    VinsCool and cucholix like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Games,