Swap DL SSBB with Retail DVD

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by hasteveha, Mar 14, 2008.

Mar 14, 2008

Swap DL SSBB with Retail DVD by hasteveha at 8:58 PM (2,599 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. hasteveha
    OP

    Newcomer hasteveha Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    Is it possible or does anyone know a way to bootup with DL Brawl DVD9 and swap it with a Retail DVD of it. I tried with the DL dvd9 with a layer break and it didn't work.
     


  2. FoulPlay

    Member FoulPlay GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    458
    Country:
    United States
    ...It doesn't work if you swap the discs?
    Well.. that sucks balls...
    I just made a thread about this a little while ago in the hacking section...

    I'm as well buying a freeloader then =[
     
  3. katsuce

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    is your dvd9 copy working or not?
    because if it is, swapping it with the retail dvd should work without any problem
    I could even make a video of that with my retail and backup no more heroes tomorrow
     
  4. hasteveha
    OP

    Newcomer hasteveha Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    My dvd 9 works perfect. When the game is booted up in the main menu. I eject it, put in the retail, and it asks to put in the original disc.

    Posts merged

    I have a wiikey by the way. 1.9g
     
  5. katsuce

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    so, tested the swap method with no more heroes (3.1U, backup and retail copies), when I ejected the backup and put the legit disc, it asked me to put the no more heroes disc in the system: failure. ejected the retail and inserted it again, and it worked: winnar. swapped 5 more times, it still worked.
    I'll put a video on youtube tonight showing proof.

    Guess it'll work with smash too, since the only problem with wiikey is that it can't recognize the legit disc. I got my copy today, will download the iso next monday, and make a video if it works
     
  6. hasteveha
    OP

    Newcomer hasteveha Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    I have 3.2u . I have burnt 2 versions of wiizard brawl one with layer break, one without. When I swap it looks like it will work for a few seconds, then it will ask can you insert smash bros brawl disc.I wonder if the name of the burnt version of the dvd is named differently from the retail brawl disc.
     
  7. clazzi

    Newcomer clazzi Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    just because NMH works doesn't mean SSBB will...

    i also tested it out using a DVD5 backup and swapping with retail. doesn't work. the wiikey won't read the retail one. if i try it again, eventually i get an error message not just the 'please insert original disc'.

    i've read on another thread that this does work but the guy who claims it works has not verified it.
     
  8. Knocks

    Member Knocks GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    559
    Country:
    What's the point of swapping for the retail disc if you already have a working DVD9 backup?
     
  9. katsuce

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    I'll be burning the game on a DVD5 instead of DVD9
    then I'll swap

    DVD9 are too expensive over here to risk a bad burn
     
  10. SlyGuy

    Member SlyGuy GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    396
    Country:
    Canada
    So is it possible to get the full SSBM on to a regular DVD+R? (Sorry, I've been away for a while)
     
  11. nirow

    Newcomer nirow Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
  12. SlyGuy

    Member SlyGuy GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    396
    Country:
    Canada
    Thanks!
     
  13. clazzi

    Newcomer clazzi Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States

    tell me if it works for you because it didn't for me.
     
  14. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Why swap if you have the retail disc to begin with?
     
  15. shark1987

    Member shark1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 11, 2007
    Messages:
    133
    Location:
    Houston, TX/Austin, TX
    Country:
    United States
    because the retail won't work on wiikey's
     
  16. katsuce

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    I'll tell you guys next wednesday/thursday
     
  17. Pici

    Member Pici GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    101
    Country:
    France
    i have a little problem about this.
    i have a dvd5 that i made myself and a dvd 9 that doesn't work
    So i can do the swap thing, but the odd thing is that even with the dvd9 I have the intro video only, it is very odd because i can ear the drive loading stuff grom the dvd9 but it is still the same stupid intro video! (i know it by heart know)
     
  18. hasteveha
    OP

    Newcomer hasteveha Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    I want to use Retail so the laser won't have to try as hard to read the dvd9.
     
  19. FoulPlay

    Member FoulPlay GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    458
    Country:
    United States
    ...I thought the WiiKey, no matter what we did unless it was corrupt, COULD NOT read the Retail copy? And using the DVD9 to boot and swapping to the original doesn't work? :/

    Someone with a WiiKey and the Retail SSBB should try this, theres probably hundreds of you on this board alone!
     
  20. katsuce

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    the problem isn't that wiikey can't read the original disc. in fact it can read it just fine. it just won't recognize it as a retail disc, and will try to launch it as a burnt copy... from what I've read, that's the real problem
     

Share This Page