Supercard DSOnei in house

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Opium, May 22, 2009.

  1. iwakura

    iwakura HHNNNNNNGGGG

    Member
    2
    Jul 20, 2006
    United States
    California
    1) Yes, the microSD slot is spring loaded
    2) nope. at least I cant find that option anywhere
     
  2. Heran Bago

    Heran Bago Where do puyo come from?

    Member
    7
    Nov 6, 2005
    United States
    Foggy California
    Does the new Nintendo DS Wario Ware, # 3690 "Made in Ore" work on this card without a special patch? It's the new DS Wario Ware, not the DSi one.
     
  3. somethings been bugging me about this cart, how does it update the firmware wia usb when it only uses power?
     
  4. DirtyH

    DirtyH Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jun 18, 2006
    Gambia, The
    my question:

    Are savegames from the older supercard ds one cards compatible with this new dsonei ?
     
  5. Tokiopop

    Tokiopop Caffeine fiend

    Member
    4
    Apr 14, 2009
    UK
    The actual update comes from the Micro SD, the power is supplied by the USB adapter. Why they can't just do this when it's in the DS I don't know.
     
  6. Nintendo101

    Nintendo101 Member

    Newcomer
    2
    Nov 10, 2008
    France
    Just wonted to know, is the Card bulging out like the itouch2 and other flash cards?

    Is the micro SD card slot spring loaded or normal?

    Lastly what is the battery consumption like?

    Thanks
     
  7. zero383

    zero383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Apr 4, 2009
    Canada
    Vancouver - #1 City in Canada
    It's most likely the firmware that's laggy, not your micro sd, so I would say no, it won't make it considerably faster.
     
  8. PokemonV

    PokemonV Advanced Member

    Newcomer
    1
    Apr 30, 2009
    Canada
    A few questions.

    Does the SuperCard DS One i support save files from other flash cards? e.g cyclo savs, ace kard savs etc..

    How do the English cheats get updated?

    Is it hard to set up? Because it has a lot of files.



    I ordered mine a few days ago so I want to be ready for it...
     
  9. raing3

    raing3 CNET_Richard

    Member
    4
    Apr 2, 2009
    Australia
    The cheat engine is absolutely horrible instead of 1 cheat file for every game there is 1 cheat file for each game which leads to increased consumption on the MicroSD as well as extremely long times to copy the cheats over to the MicroSD card. Also the SCC cheats don't get updated the same day the other cheats do because another member does that. You can refer here for the SCC cheats.
     
  10. OSW

    OSW Wii King

    Former Staff
    3
    Oct 30, 2006
    Should do, as with normal SCDS1. As long as you name the savefile correctly (I think it is "romname".sav associated with "romname".nds).
     
  11. boricualover89

    boricualover89 Newbie

    Newcomer
    1
    May 24, 2009
    United States
    I got mines 3 days ago it works great but Still waiting for the Cyclo team to come out with one.
    I'm having video problems I convert them to dpg then view them in the card the picture freezes but the music
    video voices can be heard at a normal rate dont know what to do?????
    New to this forum so Idk if I put this in the wrong section???
     
  12. converted went wrong?
     
  13. Inferno

    Inferno Member

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2005
    France
    Paris
    I need some help, I already have a Supercard DSOne V3 for my DS Lite and I want to buy a new linker for my DSi but I don't know if i should take an Acekard 2i or a Supercard DSOnei? Which of them is the best?
     
  14. Kram

    Kram Newbie

    Member
    2
    May 16, 2008
    France
    La flemme d'écrire en anglais, et puis t'es français ^^ c'est parfait [​IMG]


    Alors, chez moi j'ai les deux linkers.

    Le AK2i est BEAUCOUP plus rapide au niveau de l'interface que le DSOnei, mais il a un gros défaut : certains jeux 3D marchent au ralentit... Par exemple Pokemon ou GTA, la 3D à beaucoup de mal (GTA est quasi injouable...) Après, il faut aussi faire attention à la version du linker : HW44 ou HW81 : le HW44 meurt très vite à cause d'un faux contact je sais pas trop où. De plus le HW44 ne passe pas sur une DSi en Français. Donc si tu prend le Ak2i, fais très attention à la version que tu achète.

    Ensuite, le DSOnei : l'interface est très lente, et très instable comparée à celle du Ak2i, le lancement d'un jeu est plutôt long (10 secondes contre 2 ou 3 pour le Ak2i) sinon, pas de bug au niveau de la 3D.

    Pour ce qui est des homebrews, je n'ai eu aucun problèmes avec ces 2 linkers, tous passent parfaitement bien.

    Voilà, fais ton choix [​IMG]
     
  15. Inferno

    Inferno Member

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2005
    France
    Paris
    Merci beaucoup, de toute façon pour l'interface et ses désagrément j'imagine que Dsone V3 ou Dsonei c'est la même chose, c'est vrai qu'il y a des ralenti mais après en ingame c'est parfait. Bref je pense que je vais me chopper le Dsonei puisque je suis déjà satisfait du V3.
    Dernière question, tu les as choppé sur des sites hong kongais ou plutot sur des sites européen ou même encore mieux français?

    For english speaking friends: Both linkers have advantages but Supercard DSOnei>Acekard 2i
     
  16. alucard_xs

    alucard_xs Newbie

    j'en profite pour dire que en ce qui concerne l'acekard2i que j'ai (version hw81) moi tous les jeux passent très bien, qu'il s'agisse de GTA ou pokémon, c'est pas normal si ça rame.
     
  17. Inferno

    Inferno Member

    Newcomer
    1
    Nov 22, 2005
    France
    Paris
    Ok donc dans ce cas là les 2 linkers se valent, sauf pour l'interface lente du DSOnei mais on peux passer outre ce problème.
     
  18. Kram

    Kram Newbie

    Member
    2
    May 16, 2008
    France
    Ah ba tant mieux si le HW81 ne rame pas.
    J'ai le 44, mon pote aussi, le sien est mort en 2 semaines...

    J'ai acheté le DSOnei sur www.supercardnds.com c'est le seul endroit où je l'ai trouvé [​IMG]
     
  19. boricualover89

    boricualover89 Newbie

    Newcomer
    1
    May 24, 2009
    United States
    idk the converter says everything went well then I played it on the SUPER setup converter
    I wonder if I need to change the frames per second or something like that
    or if I need a different DPG converter???
     
  20. boricualover89

    boricualover89 Newbie

    Newcomer
    1
    May 24, 2009
    United States
    Never mind but thanks I got it to work with the program Xilisoft converter
     
Loading...