Super Smash Bros Brawl Backup help

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Skeezix23, Jul 1, 2011.

Jul 1, 2011
  1. Skeezix23
    OP

    Newcomer Skeezix23 Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Until today my ssbb iso disc(4.7gb dvd+R) would load in the neogamma r7 backup loader. The cios i was using was cios 249 rev10.

    but today I decided to get a newer cios and i got cios rev21.

    but now when i try to load my ssbb backup disc it will load until it gets to the title screen and it will cut to a whit screen with light blue text that says:
    Please insert the super smash bros. brawl disc.

    I have tried other backups and they work just fine, but ssbb won't

    Please help!
     


  2. superthorn96

    Newcomer superthorn96 Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    wait... isn't ssbb like 8gigs
     
  3. Skeezix23
    OP

    Newcomer Skeezix23 Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    yes but i somehow ended up with a 4gb version that i downloaded from , I don't think it had any of the video clips for the subspace emmissary tho
     
  4. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Get a 1:1 backup
     
  5. OmegaVesko

    Member OmegaVesko GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    257
    Country:
    Yugoslavia
    You downloaded the trimmed version that had the Subspace Emmisary cut out. Get a 1:1 backup and you'll be fine.
     
  6. Skeezix23
    OP

    Newcomer Skeezix23 Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    What's a 1:1 backup? Will i have to use a dual layer disc for it?

    One last thing: why did it work before i got the newer cios, but not now?
     
  7. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    pirates go home !!! [​IMG] or go buy the retail.. mine works fine but of course mine is a back up of my retail disk. [​IMG]
     
  8. Skeezix23
    OP

    Newcomer Skeezix23 Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    i have the actual game, so it's not pirating, it's backing it up.....
     
  9. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    I used to think that too, but as long as you're downloading it then it is a form of self-piracy.
     
  10. Nujui

    Member Nujui I need something to do.

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    3,933
    Location:
    Dreamland.
    Country:
    United States
    Backing up is backing up the original game, downloading is a whole different thing.

    Plus, I would edit your post that said where you got it from, as it's against the rules to even mention them.
     
  11. ShadowFyre

    Member ShadowFyre GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    370
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    slightly offtopic here but you shouldn't use DVD+R. Apparently it damages the wii laser. Use DVD-Rs.
    Edit: ....someone just tell him what to do/whats wrong with the iso. telling him that piracy is wrong isn't going to make much of an impact to him, and he's probably going to get the information elsewhere if thats all he's getting from ya. Yeah, piracy is wrong. Got it. But I really doubt he's just gonna pack his bags and quit just cause you guys told him.
     
  12. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    We never said anything of the sort, and quite frankly our lives don't depend on answering the question.
     
  13. ShadowFyre

    Member ShadowFyre GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    370
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    I said "apparently" didn't I? but here's my slightly shoddy source: http://www.wiihacks.com/d2pro/5536-dvd-r.html
    Mind you, I could just be gullible and misinformed.

    Edit:ohhkaaay, you're lives don't depend on answering the question, okay, then don't give him an answer that won't actually work for him. ik piracy is wrong, but telling him that won't change much...
     
  14. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    why tell him if he does have the actual game disk(retail).. then he doesn't need to download it. he can back it up.. an thats fine let him go to a different site an ask the other pirates there.
    he will not get my help. [​IMG]
     
  15. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    I never said anything about piracy being wrong.
     
  16. ShadowFyre

    Member ShadowFyre GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    370
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    Kay. Maybe I'm just crazy then. I give, you guys win. Tell him whatever then >_>
     
  17. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,539
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    A serious answer: Your drive is nearly dead and can't read the disc without problems, that's the point. You should take a look at usb loading.
     
  18. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    Try a different Cios.
     
  19. Skeezix23
    OP

    Newcomer Skeezix23 Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    It can load any other game just fine, its just the ssbb that won't work
     
  20. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Just go down the USB route, join the riivolution
     

Share This Page