Suddenly unable to play GBA VC games

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Daisies, Nov 7, 2015.

  1. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    There isn't really much to say on the matter. I'm on SysNAND 7.2 or something, and EmuNAND 10.2, and I can no longer open GBA games. They are installed on both SysNAND and EmuNAND, so it should work just fine, correct? All I get now is a black screen.

    Does anyone have any idea how to fix this?

    Thanks
     
  2. goncalodoom

    goncalodoom GBAtemp Fan

    Member
    353
    9
    Sep 12, 2009
    portugal
    Have the same issue, for no reason my gba games stopped working with rxtools.I dont know if its a problem with AGB_Firm or old3ds issue.
     
  3. duffmmann

    duffmmann GBAtemp Psycho!

    Member
    3,540
    1,420
    Mar 11, 2009
    United States
    Do you also have the AGB_FIRM-Patched cia file installed on both the sysnand and the emunand? Even if you do, it might be worth reinstalling on both of them. That's all you need, that installed on both NANDs, and the same copies of each game installed on both NANDs.
     
  4. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    I thought you didn't need a patched AGB_FIRM if the cia is installed on both NANDs?
     
  5. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Well, I installed a patched AGB_FIRM, but still, a black screen. Also, bump.
     
    kiwiis likes this.
  6. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Bump?
     
  7. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Bump again
     
  8. wsquan171

    wsquan171 GBAtemp Regular

    Member
    GBAtemp Patron
    wsquan171 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    275
    79
    Feb 14, 2015
    China
    Have you changed anything recently? For instance, upgrading rxtools to a more recent build? It's true though that you don't need patched AGB_firm if you have the GBA game installed on both nands.
     
  9. Sora Takihawa

    Sora Takihawa AFF (Akiba Freedom Fighter)

    Member
    1,303
    174
    Oct 11, 2015
    Germany
    Akiba (Akihabara)
    it work for me (i have rxtools installed and sys nand 4.5 if it matters)
     
  10. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Nothing comes to mind, unfortunately. Except maybe I was messing around with the DS Profile Settings in a fruitless attempt to get the exploit involving it to work, with mset and the likes, but I don't think that would be anything to do with it.

    That's not really a relevant or needed response, sorry... I know that it's supposed to work, mine doesn't.
     
  11. wsquan171

    wsquan171 GBAtemp Regular

    Member
    GBAtemp Patron
    wsquan171 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    275
    79
    Feb 14, 2015
    China
    I'm not sure what could be wrong. But if you have a spare sd card why not format a new emunand and see if it works. If yes then maybe the problem comes from the emunand you're using now. If no then probably the problem lies in either sysnand (AGB_firm or GBA cia or the mset you played with) or rxtools. Try to rule out the possibilities and maybe you can gradually solve the problem. I just found another guy who also messed up with mset resulting in bottom screen not functioning in DS mode. Not sure whether it is relative to your case. But it's true that hacks in mset sometimes do more than we supposed to.
     
    Last edited by wsquan171, Nov 11, 2015
  12. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    That's a good idea, I may have to try it in the morning. Thanks for the help, I'll bump this post up tomorrow around this time when I've tested around a little.