Stuck on Wiigator 3 Launching Game Screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bloomonkey03, Nov 13, 2008.

Nov 13, 2008
  1. bloomonkey03
    OP

    Newcomer bloomonkey03 Newbie

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Everytime I try a backup in the newest backup launcher 0.3 It gets stuck on the screen that says Launching Game. It sounds like the disc is being read but it does not do anything. Anybody else run into this problem, or know how to solve it? Ive updated everything including CIos and Homebrew Channel. All the games I try are listed as working on the compatibility list.

    Thanks for the help!
     
  2. Sorox

    Member Sorox Master Firo Soul

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    827
    Location:
    çİş
    Country:
    United States
    More detail? What EXACTLY happens when you load a game.
     
  3. bloomonkey03
    OP

    Newcomer bloomonkey03 Newbie

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    The screen just stays on the Launching Game Screen. The wii itself sounds like its loading but the screen just stays on Launching Game Screen. Nothing else happens so i just have to turn off the wii.
     
  4. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,519
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    i had a problem like that , I forget what game it is , You mean you keeping hear the cd lens moving inside the wii but nothings happening ? just sits at a black screen
     
  5. toastert2003

    Member toastert2003 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    119
    Country:
    United States
    please describe in detail what exactly your setup is... any homebrew/files/cios/apps you have installed previous to this conversation, enlighten us as to what exactly is on your wii..

    could be a simply file conflict, or... could be the game, or maybe a misfire in the steps to take to prepare your wii for wiigator .3 beta
     
  6. bloomonkey03
    OP

    Newcomer bloomonkey03 Newbie

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    From the start I have my games burnt on dvd-r using image burn at 2x. I downloaded the safe 3.3 update from hombrew channel. I downloaded 3in1SoftMod_REV2 and put all I tems on my sd card. I install wad 1-7 like the instructions say.

    01-cIOS247-v5_fix-ppc_gba
    02-DVDx_247-nw7
    03-BackupLauncher0.1nce_247-TgamesCladil
    04-BackupLauncher0.3bBLC_249-WiiShizza
    05-SoftChipSVNr41_249-0raNGeCHiCKeN
    06a-DiscDumper-alejandroues
    06b-DiscDumper-alejandroues
    07-cIOS249-v6_rr-nw7

    then i put my game in load up BackupLauncher0.3bBLC from the channels and then Wiishizza pops up and I press launch game and it says launching game but then it just sits there.


    also im confused with this part in the instructions:
    IF you have the newest update, get IOS16 elsewhere, install it using standard wad manager,
    and use davi92's provided "modified" wad manager (boot.mod then renamed to boot.dol) for EVERY step after this.
     
  7. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    what games are you trying? sometimes, games do that, so get a compatible one.
     
  8. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,519
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    WiiGeeLoaderios247-2channelsatonce.wad use that wad and u will have no problems
     
  9. MysteriousCookie

    Newcomer MysteriousCookie Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    thats what happened to me when i burned faster than 1x
    so its probably a bad burn
    [​IMG]
    wasted 5 discs
    two games
     
  10. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,519
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    one disk is might be a bad burn 2 disks could be a bad file or the loader just cant read it.... some games that work on wani's v1 loader dont work on gators v3 loader
     
  11. bloomonkey03
    OP

    Newcomer bloomonkey03 Newbie

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I have Naruto Revolution 2, Mario Sluggers, and Boom Blox. They are all confirmed working on the compadibility list. Also where can I find WiiGeeLoaderios I want to try this and see if this works. But so far no luck Im burning on Dynex Disc DVD-R at 2x then tried at 6x still no luck.
     
  12. chevellelv

    Newcomer chevellelv Newbie

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I just installed wiigator and I downloaded excite truck and patched it using brickbreaker. I then burned it to a Sony DVD-R using image burn. On the wii i load the backup launcher, insert disc and click launch game, it reads the disc and goes to the next screen were it says force ntsc-yes and no on all the others then after a few seconds the screen goes black and it says LOADING in the bottom right corner and it sits there. Is this a problem with the Disc or software or is it just normal and I should be a little more patient. Thanks.
     
  13. arcaderat100

    Newcomer arcaderat100 Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    19
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Probably just a bad ISO file. I had the same problem with Super Mario Galaxy. It said all the regions and game ID, etc. , then I'm stuck with a black screen. I waited forever and nothing appeared. So I'm trying to see if another ISO file will work. Galaxy is on the compatibility list, so it should work.
     

Share This Page