Strange brick, no SYSCONF?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by KirovAir, May 15, 2009.

  1. KirovAir
    OP

    KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Member
    587
    24
    Dec 7, 2006
    Netherlands
    Netherlands
    Well, I recently fully bricked my wii. I removed the system menu through a wad. (See: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=154886)
    But, I had BootMii installed so I was able to reinstall the system menu wad by recompiling wad manager to use a GC controller instead of the wiimote.

    However, I still cannot boot the system menu. Probably because all system settings are deleted. When I open anyregion changer, it gives a -106 error at SYSCONF_Init();

    So, is there any way to re-create this/these files?
    Or, could someone explain me how to add tona's patches to libogc, so I can recompile anyregion changer to (maybe) fix these settings for me?

    - I can still acces the HBC.
    - My Wiimotes do NOT work with homebrew.
    - My Wiimotes DO work with games.
    - I can still boot games. [​IMG]
    - I don't have a good NAND dump.

    Any help is greatly appreciated.
     
  2. piratesmack

    piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Member
    787
    0
    Mar 28, 2009
    United States
    $(pwd)
    Damn that sucks
    Well I have no idea if this can be used to help you, but I dumped my Wii's SYSCONF:
    http://www.mediafire.com/?9bnq3oufn92

    My Wii is NTSC-U with System Menu 4.0, if that matters
     
  3. KirovAir
    OP

    KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Member
    587
    24
    Dec 7, 2006
    Netherlands
    Netherlands
    Thanks, might be able to just dump that one on my Wii. [​IMG]
    But, I need to be able to edit anyregion changer's source code. Which requires a modified libOGC (tona's patches). And I don't know how to apply them. [​IMG]
    Also, I don't know if the encryption is made with a key inside the sysmenu, if so I hope I did not delete that key. Otherwise, I'm quite screwed.
     
  4. WiiBlaster

    WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Member
    1,189
    0
    Nov 23, 2008
    United States
    Well hopefully you can get it fix, Maybe going on efnet #wiidev might find some good help there
     
  5. KirovAir
    OP

    KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Member
    587
    24
    Dec 7, 2006
    Netherlands
    Netherlands
    Now, I installed a 3.3 system menu by editing waninkoko's downgrader, but, I get an error: "Could not retrieve current region code". Again, this points to corrupt SYSCONF/settings.txt files. So I started editing anyregion changer. I'm still editing it right now. But I get loads of errors when (re)writing the file, even if I ignore the read errors. [​IMG]

    So, I need some serious help since I'm not a good programmer, and I don't know alot of the system menu structure.
    I'll keep trying. Any hints/tips/help is still greatly appreciated.

    Thanks. I'll have a look on it. [​IMG]