Stepmania DS

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Nabique, Sep 8, 2007.

Sep 8, 2007

Stepmania DS by Nabique at 5:05 PM (11,478 Views / 0 Likes) 45 replies

  1. Nabique
    OP

    Newcomer Nabique Newbie

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    4
    Location:
    Saint Petersburg
    Country:
    Russia
    Is it possible?
     


  2. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    i want one [​IMG]
     
  3. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    can you imagine how many replacement ds' nintendo would have to send out if this happened...
     
  4. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    lol how funny [​IMG]
     
  5. kylertesch

    Member kylertesch GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    104
    Location:
    ur moms house
    Country:
    Canada
    but seriously could it work like, by tapping the buttons (not stepping on them LOL)?
     
  6. Pigwooly

    Member Pigwooly GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    I could be wrong, but If I recall correctly the touch screen can't recognize two separate points being pressed at the same time, in the same way a Wacom Tablet can't, so it would need to be simplified to only one at a time 'steps'.
     
  7. masterful

    Newcomer masterful Advanced Member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    63
    Country:
    Australia
    Who said we'll be using the touch screen? [​IMG] Oh yea the guy above you lol.
     
  8. HipN

    Member HipN GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    548
    Country:
    Canada
    Actually...now I don't want one. LOL.
     
  9. NonStopInTheMix

    Member NonStopInTheMix GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    264
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    wasnt there a failed homebrew that tried to port Stepmania/ddr to the ds?
     
  10. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    we would use buttons..
     
  11. kellyan95

    Banned kellyan95 Banned

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    1,464
    Country:
    United States
    Yup, crashed and burned
     
  12. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    but it was a good idea.. if he did it right..
     
  13. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    There were two "DDR"-like homebrew applications for the DS, one of which came with a Stepmania converter application. However, both projects are pretty bad, and aren't worth the effort of using, but perhaps someone could build upon them to create a worthwhile product. One was named DDR Lite but I can't remember the name of the other one.

    Both used the buttons rather than the touchscreen.
     
  14. Yukito

    Newcomer Yukito Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    94
    Location:
    Woking
    Country:
    France
    Until then you can use DS2Key to use your DS as a pad and play Stepmania on PC (that's what I'm doing) ^^
     
  15. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    lol, why dont we just step on our DS's [​IMG]
     
  16. sasuke_kun12

    Member sasuke_kun12 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Messages:
    202
    Location:
    Tokyo 3
    Country:
    Australia
    WOW! DOUBLE POST SORRY!
     
  17. sasuke_kun12

    Member sasuke_kun12 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Messages:
    202
    Location:
    Tokyo 3
    Country:
    Australia
    LOLOZ! that deserves a roflcopter, but i won't post it coz i might get a warning :-). Firstly could the DS's hardware take stepmania? i reckon it would kill the ds coz mp3s and stepfiles and alll the internals are going all at the same time. I would put my hand up and port it but i'm not good a C++. speaking of which anyone interested? i would learn just for stepmania
     
  18. nephdj

    Member nephdj GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    442
    Country:
    Australia
    before stepmania became popular, there were easy alternatives for us 56k people (pre2002)
    2mb-5mb plugins for winamp... not really heavy if u optimise it
     
  19. sasuke_kun12

    Member sasuke_kun12 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Messages:
    202
    Location:
    Tokyo 3
    Country:
    Australia
    sch optimise aw i'm not even up to scratch with arrays and OOP!
     
  20. masterful

    Newcomer masterful Advanced Member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    63
    Country:
    Australia
    All this talk makes me wanna play Stepmania again. I guess I should reinstall it, although I've might have turned crap over the past half-year.
     

Share This Page