Homebrew WIP Status Monitor Overlay - Tesla Overlay to monitor your hardware

masagrator

The patches guy
OP
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
4,937
Trophies
2
XP
8,484
Country
Poland
Wow! This is freaking awesome! Cant wait for v0.2
Thanks for your work! Is any chance to add fps counter? :)
If there is, it's so small that I don't even know if it exists. There is many stuff on switchbrew unexplored, so maybe there is something that will output something that can be used to calculate FPS.
Ok, changed my mind.

But no ETA, as I need to learn now how to get that value to overlay automatically.
 
Last edited by masagrator,
0.3

masagrator

The patches guy
OP
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
4,937
Trophies
2
XP
8,484
Country
Poland
Because libtesla still needs some fixing, I have released 0.3 which includes critical fix for <7.0.0 FW users.
Code:
#Added 
- Switching refresh rate between 1 and 5 FPS (More FPS results in higher Core #3 usage)
>GPU
- Load
---

# Changes/fixes:
- Fixed critical bug that was shutting down Switch if FW was lower than 7.0.0 (thx to Behemoth for providing correct magic to IController)
- Renamed 'Temperatures' to 'Thermal'
- Renamed 'Fan Rotation' to 'Fan'
- Repositioned Thermal category
- Added checks that prevents from using functions if services are not initialized. This helps with FWs <5.0.0 which doesn't support showing Memory used and Skin temperature.
- Buttons are now checked outside of FPS limitations, so detecting input and exiting is now smoother
 
D

Deleted User

Guest
Not sure if it's an issue with tesla but I have everything setup but when I select the overlay it doesn't appear, if I hold l3 and 3r then it "closes" and I can open the overlay again, i updated everything to the latest and i still have this problem.
 

SwitchHack

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 20, 2018
Messages
149
Trophies
0
XP
933
Country
Japan
great! :D
but I always have big problems with Atmosphere!

tinfoil doesn't work, I can't try games.

I hope a new version of SX OS will be released soon
 

bad361

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2018
Messages
1,129
Trophies
0
Location
Moscow
XP
1,835
Country
Russia
Not sure if it's an issue with tesla but I have everything setup but when I select the overlay it doesn't appear, if I hold l3 and 3r then it "closes" and I can open the overlay again, i updated everything to the latest and i still have this problem.
Same for me too, i guess its a bug in the newer tesla ovl ver, had to go back to the prev one.

great! :D
but I always have big problems with Atmosphere!

tinfoil doesn't work, I can't try games.

I hope a new version of SX OS will be released soon
lol.
 
Last edited by bad361,

SwitchHack

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 20, 2018
Messages
149
Trophies
0
XP
933
Country
Japan
Same for me too, i guess its a bug in the newer tesla ovl ver, had to go back to the prev one.


lol.
What's so funny?
With SX OS I have never had problems, with atmosphere, I have them continuously, every time for something different ...
 

bad361

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2018
Messages
1,129
Trophies
0
Location
Moscow
XP
1,835
Country
Russia
What's so funny?
With SX OS I have never had problems, with atmosphere, I have them continuously, every time for something different ...
Well, i guess atmos is too hard to configure for you, cause it works flawlessly for me and many others. Just keep wating for SX OS updates, no worries i guess :rofl:
 

masagrator

The patches guy
OP
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
4,937
Trophies
2
XP
8,484
Country
Poland
Same for me too, i guess its a bug in the newer tesla ovl ver, had to go back to the prev one.


lol.
I didn't update nx-ovlloader. So maybe.

Nvm. Updated and still works. :D

Maybe you mean new Tesla Menu?

--------------------- MERGED ---------------------------

Ok, checked. This is fault of new Tesla Menu. Use version 1.0.1.
 

bad361

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 18, 2018
Messages
1,129
Trophies
0
Location
Moscow
XP
1,835
Country
Russia
I didn't update nx-ovlloader. So maybe.

Nvm. Updated and still works. :D

Maybe you mean new Tesla Menu?

--------------------- MERGED ---------------------------

Ok, checked. This is fault of new Tesla Menu. Use version 1.0.1.
Yes, so many different parts of homebrew that i got confused, hah. I meant Tesla Menu, yeah.
 

tataniko

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 20, 2016
Messages
167
Trophies
0
Location
- Planet Earth -
Website
www.facebook.com
XP
1,123
Country
Antarctica
Thanks @masagrator, really nice job, we really like it with the kids.

The overheating is one of the main problem on Earth at the moment. Can you add Temperature mode like FPS Counter mode in your status monitor? It will be very helpful to monitor the highest temperature during game play & cool down sometimes.
 

masagrator

The patches guy
OP
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
4,937
Trophies
2
XP
8,484
Country
Poland
Thanks @masagrator, really nice job, we really like it with the kids.

The overheating is one of the main problem on Earth at the moment. Can you add Temperature mode like FPS Counter mode in your status monitor? It will be very helpful to monitor the highest temperature during game play & cool down sometimes.
I'm not planning anything in that regard. Mini mode should be sufficient imo.
 
  • Like
Reactions: Assasin1990
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Saw powkiddy.com had the on sale for $35