SSBBrawl pulling a Wii/Gamecube release?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by rice151, Sep 11, 2007.

Sep 11, 2007
  1. rice151
    OP

    Member rice151 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    335
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    I don't know, part of me believes they are just upgrading the Gamecube engine that Melee was based on, especially when it features screenshots with the Gamecube button layout. Again, someone will argue that "They are testing w/ the GC controller" Just thought I'd toss it in the air [​IMG]

    It wouldn't be the first time something like this happened...The Legend of Zelda Twilight Princess anyone?
    Or am I the only one who thinks that it is possible...
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. TaMs

    Member TaMs Randomizer

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,126
    Country:
    Finland
    Well you can use gamecube controller in the game, so maybe the button layout just depends on what controller you are using.
     
  3. [M]artin

    Member [M]artin .

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    3,658
    Country:
    United States
    My guess is that it automatically detects what type of controller P1 is using and changes the icons to match that controller.

    So if they were using a Wiimote, the button icons would be White-ish and look much like the Wiimote buttons and so on...

    [​IMG]

    EDIT: Yeah, plus you can use the Wiimote, Gamecube, or Classic controller to play SSBB on your Wii. For the Gamecube, you just plug it into the Gamecube controller slot. [​IMG]

     
  4. hakdizzle

    Member hakdizzle GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    119
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Yah ive seen some pc games do that but will have too wait and see
     
  5. rice151
    OP

    Member rice151 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    335
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Yeah, I was guessing that as well, we all know the Gamecube controller is going to be the only way to play this anyway!
     
  6. science

    Member science science rules

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,695
    Country:
    Canada
  7. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    The Wii Fire Emblem title does that too - detects what the player is using (Wiimote / Classic Controller / GC-Controller) and changes the buttons shown accordingly.
     
  8. squeakypants

    Newcomer squeakypants Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Yea, it's not coming out for GC...
     
  9. Remy669

    Member Remy669 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    Netherlands
    I think he meant that is was originally for the GC and just ported it to the Wii, and not running on a particular Wii engine. He didn't mean that it's coming out for the GC [​IMG]
     
  10. Trulen

    Member Trulen GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    Well, if you think about it, Nintendo MIGHT actually be thinking about their... more hardcore (dare I say it?) players...

    Because, if anyone's played Smash Brothers on even a slightly advanced level (enough to beat a level 9 computer), then you're smashing buttons all at once. I think this'd be kinda hard to do with the wii remote.

    It makes sense to use a Gamecube controller.


    And then you gotta think: Nintendo is the grand poobah of making money.
    Why not sell MORE gamecube controllers?

    'Cause I know I gotta buy 4 new ones when this game comes out.

    Blasted Wii prints money like the DS >[
     
  11. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Yeah, and Resident Evil 4 Wii Edition changes the buttons if you use the Classic Controller.

    I still don't understand why the Gamecube controller isn't supported in the Wii version... But I probably wouldn't use it anyway. Still, it'd be nice to play Seperate ways with the Gamecube controller too... And to use my old Gamecube saves...
     
  12. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    It is, you just have to disconnect the Wiimote (waiting for it to auto-turn off or pressing the Sync button).
     
  13. squeakypants

    Newcomer squeakypants Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Ah, I don't think so. Mainly because the graphics are all of their Wii-game counterparts. Also, the models seem higher-res than I've seen on GC, much smoother. Too bad not HD.
     

Share This Page