SSBB Crashes

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by ha107642, Mar 11, 2008.

Mar 11, 2008

SSBB Crashes by ha107642 at 1:19 PM (2,110 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. ha107642
    OP

    Newcomer ha107642 Newbie

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    Hello!

    I recently burned out Wiizards SSBB release for my PAL wiikey-wii. I burned it using IMGburn and Layer Break at 2084960.

    I updated the wii, got dual channels and everything worked fine... until I used Marios waterthing attack. A fully charged water projectile caused my wii to stop and make a huge noise. Same thing happened with Squirtles fully charged water projectile (They might have the same animation).

    I think that the problem is with the water projectile, that it's corrupt or so. I've burnt two copies of the game, using the same method. Both stopped at the same place.

    Does anyone of you have the same problem? How can I fix it?

    Thanks in advance.
     
  2. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,372
    Country:
    Sweden
    If you do that same attack again, does it happen then?
    What TV do you have?
     
  3. Rykin

    Member Rykin GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    394
    Location:
    Baltimore, MD
    Country:
    United States
    My advice is don't use the layer break. I didn't use it with either JAP or USA release and I've not experienced any glitches such as this.
     
  4. Thundi

    Newcomer Thundi Member

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Germany
    I have the exact same problem (just not the dual channels, because i went through that trucha signing stuff), can anyone confirm its caused by the layerbreak setting? If so I'll use another of those precious DL-DVDs, just don't want to burn it without confirmation and waste the disc.

    Posts merged


    This is from another thread and it did the trick for me, start game in 50 hz, turn off deflicker, go to wii settings and set to 60 hz. Game runs fine for me now and the water attack works. Mind that the screen stays black for a short while when you start the game, so be a little patient, it will eventually boot.
     
  5. Hardcore Gamer

    Member Hardcore Gamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    340
    Country:
    United Kingdom
    Great stuff. This works.

    It also stops the scores half disappearing off the bottom of the screen. Pin a medal on this man.
     
  6. justrik

    Newcomer justrik Newbie

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    Netherlands
  7. ha107642
    OP

    Newcomer ha107642 Newbie

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden

    Thank you VERY much. It works now [​IMG] Sweet.
     
  8. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,372
    Country:
    Sweden
    I hope I can use 60hz then since my TV say 50hz at the back of it.

    Yes it works, just to wait for it (about 10secs) =)

    Thanks for the tip.
     
  9. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    50Hz is the frequency of the AC power supply, nothing to do with the video modes of the TV!
     
  10. DenJR

    Newcomer DenJR Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    turning off deflicker an running at 60hhz works a treat thanks.
     

Share This Page