ROM Hack Soul Silver freeze on Desmume with Rudolph patch

Vilhelm_I

Member
Newcomer
Joined
Apr 14, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
70
Country
Ok, so unfortunately the worst has happened to me.
My game freezes when I try to push one of the switches in the underground in Goldenrod city, I´m at the part when Team Rocket has taken over the underground tunnel and the radio tower. I have tried like 50 times in desperation, but I have now realized it will not work.
Is there some way to get around this? I´m thinking maybe a save editor that can get me past only that little puzzle.
Or maybe someone could guide me how to use my save file in another emulator, I´m using mac but I´ve got access to a PC too.
I would appreciate any help.
rolleyes.gif
 

micadi

Member
Newcomer
Joined
Mar 20, 2010
Messages
22
Trophies
0
Age
31
Location
Poland
XP
97
Country
Poland
You can use your Desmune save file in No$gba. Really, no convertion needed (but only from Desmune to No$gba, not opposite)
 

Vilhelm_I

Member
Newcomer
Joined
Apr 14, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
70
Country
micadi said:
You can use your Desmune save file in No$gba. Really, no convertion needed (but only from Desmune to No$gba, not opposite)

I tried that, no thoroughly though. You have to put the desmume save file in the battery folder, rename it to the name of the rom and then open it in NoGba, right? Do you also have to change the NoGba save files settings?
 

Vilhelm_I

Member
Newcomer
Joined
Apr 14, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
70
Country
Shabang21 said:
It's your save file that's corrupted. It locks up on both emulators and my flash cart.

Oh, that sucks, you mean it locks up ingame when you press the switch, right?

Ay ideas what could be causing this?

Am I totally screwed?
 

Shabang21

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
235
Trophies
0
Age
34
Location
United Kingdom
XP
133
Country
I tested it on mine before I sent it. I put it in the folder with the rom and after loading the game, I let it go past the intro screen, and loaded the save like usual.
 

Vilhelm_I

Member
Newcomer
Joined
Apr 14, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
70
Country
Shabang21 said:
I tested it on mine before I sent it. I put it in the folder with the rom and after loading the game, I let it go past the intro screen, and loaded the save like usual.

Thank you so much, it works!

You are the man!
bow.gif
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight: Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or...