1. chaotix000

    OP chaotix000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I just updated my Emunand to 10.1 (fat32) and atmosphere to 14.2. Now BotW, Smash, and also Animal Crossing just don't work anymore. I did update the sigpatches and I am running it from fusee-primary. Sd card is also formatted to fat32. I have uninstalled with Tinfoil and though the switch OS. I have also tried reinstalling the games from the game cards, nsp, xci, or just running them from the game card. Something is just escaping me. Anyone else dealt with this before?
     
  2. WiiEJECT

    WiiEJECT GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    305
    Country:
    Argentina
    BotW, Mario Odyssey and Skyrim are the games that usually have this problem. I've heard about AC but never about Smash.

    Sadly, we still don't have a clear answer about this issue. It has been happening for several months now, including a lot of atmos versions.
     
  3. chaotix000

    OP chaotix000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Thats a bummer. I guess ill have to downgrade back to 9.2 and Atmos 12? I think thats the last setup I had that worked.

    Thanks
     
  4. WiiEJECT

    WiiEJECT GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    305
    Country:
    Argentina
    If the game were working on that version, it may be a good idea. However, there's no guarantee they will work again (they should, tho).
    Which games crash and on which version seems to be kinda random at this point, we still have no confirmation about what causes this problem.
     
  5. bjaxx87

    bjaxx87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    418
    Country:
    Germany
    Did downgrading help you?

    It seems that especially first party games and some of the "bigger" third party games are affected by this. For me Super Smash Bros. Ultimate, Luigi's Mansion 3, The Witcher 3 and several others stopped working in my EmuNAND. I didn't even update my EmuNAND - I merely updated Atmosphère and my SysNAND. So it seems that it's an issue with Atmosphère.
     
  6. chaotix000

    OP chaotix000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Update for anyone visiting the thread for answers;
    I did not downgrade at all. I started fresh as in backed up my stuff to my pc and reformatted the SD card then ran Hekate to make an Emummc. Clear it again except for the Emummc folder. Then I used the Jack in the Shop aio 2020 zip to get both JITS and Atmosphere 14.4 on my SD card. Zelda runs now as well as smash with some odd graphical glitches in the menus. I have not tried animal crossing yet or any other older first party games. But it does seem to work.
     
    LiveMChief likes this.
  7. LiveMChief

    LiveMChief Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2020
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    May have been outdated sig patches or a sys module?
     
  8. chaotix000

    OP chaotix000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    At this point I have no idea. I updated all of them multiple times and just decided to start over.
     
  9. kidkat210

    kidkat210 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    Did you have any sys modules?
     
  10. bjaxx87

    bjaxx87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    418
    Country:
    Germany
    Huh, interesting. It's weird that you have graphical glitches now...

    I restored my older SD card setup and everything is working properly again. I just played some rounds of Smash Bros. (and didn't experience any menu glitches).

    After some research I realized that it were "eshop dumped games" that worked fine while it were "game cart dumps" which didn't. So apparently there's some problem with fs/loader patches not loading properly in my updated setup.

    Which is weird since I used a pre-configured package with Kosmo from sdsetup.com after having bad experiences with vanilla Atmosphère in the past.

    Oh well, I'll keep using my old setup until I feel forced to update my EmuNAND.
     
  11. Yaliance

    Yaliance Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 30, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Mexico
    i had the same trouble as you with smash not loading the fight part and BOTW stuck in the switch boot logo, i was able to fix it uninstalling the emuiibo app from the hb store and from my sd card and replacing all of the atmosphere files and that fix it for me
     
  12. anhminh

    anhminh Pirate since 2010
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    1,294
    Country:
    Vietnam
    So this is why my RF4S didn't work. Did downgrade address this?
     
  13. ricdee

    ricdee Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I had the exact same issue and was about to post this same answer! I would add if it helps anyone that after updating to latest atmosphere some of my games were just stuck on the black switch loading screen. I had emuiibo as a Tesla overlay and I had to delete everything (files and folders) that were to do with emuiibo to get games like odyssey, botw and animal crossing to work, I also had the same issue with toads treasure tracker! I knew it couldn't be sigpatches as the 3d all-stars worked with no problems. I have since read on the emuiibo git hub that it is a known issue that it doesn't work with atmosphere 14.2 and needs a big update to work again. That was a couple of weeks ago and I haven't checked since
     
  14. caUnknown

    caUnknown Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 29, 2019
    Messages:
    25
    Country:
    Canada
    did u also delete tesla? i'm using tesla edizon overlay with animal crossing ... only botw after updating to 15.0 stopped working form me, other games are loading fine ... what files and folders did u delete?
     
  15. ricdee

    ricdee Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    It's been awhile since I had this issue but I remember it was an absolute pain in backside and took me ages to work out what it was but from memory I only had to delete everything to do with emuiibo and the problem was I had 2 different folders (with different numbers) as emuiibo had been updated and it was the old files that were causing the issues so if you can find out which folder is the old one just deleting that should resolve it. I think at the time I had tried nearly everything else and just thought I would delete everything to do with emuiibo and make sure the problem games were working again before putting emuiibo and the overlay back on. I would also add that I'm not currently on atmosphere 15 so this may be causing a new issue of which I haven't encountered and if this is the case it would be worth checking their release page to see if there are any known issues. Good luck mate
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Atmosphere, longer, games