Some games don't play on EZ Flash 3in1!

Discussion in 'GBA - Console and Game Discussions, Help and Tips' started by Inunah, Jan 20, 2010.

Jan 20, 2010
  1. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Okay, so a few games I want don't play on my 3in1's GBA Exploader.

    -Mother 3 Translation
    -Rayman Advance

    I know what happened to Mother 3 (it's too big)... But what about Rayman Advance? It's an Europe only game, it has the right size... But it only shows a WHITE screen! [​IMG]
     
  2. GameSoul

    Member GameSoul youtube.com/variantdevil

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    1,778
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    I played the Mother 3 Translation on my Ez Flash 3-in-1. It was very good. Did you copy the game to NOR? When you do, then you boot it by the DS main menu.
     
  3. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Oh. You have to do it like that? [​IMG]

    I'm also trying to get the Daigasso Band Brothers expansion to work but the original game won't recognize it, even when it's copied into NOR and everything.
     
  4. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Also Rayman Advance shows a white screen no matter what the fuckdiddly I do to it.
     
  5. kiwovo

    Member kiwovo GBAtemp Regular

    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    105
    Country:
    Israel
    mother 3 does work..
     
  6. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I learned that by now.



    Also, I learned that Riviera: The Promised Land doesn't work on the 3in1 either!!! [​IMG]
     
  7. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I know Mother 3 works now, if you read the other posts. Before replies to this topic came, I had no idea that running from the NOR worked when PSRAM did not.

    I put Riviera into my R4. I run GBA ExpLoader. I run Riviera from that. White screen. I put Riviera into the NOR and then run from the regular NDS menu. White screen. It loads the little GBA game jingle but after that it's only a white screen.

    And I found a workaround to Rayman Advance not working... I just got Rayman 10th anniversary instead because it has 2 games in 1 and it works.

    And Daigasso is just being a friggen asshole. :\

    I follow all tutorials exactly as they're written. [​IMG]
     
  8. mysticwaterfall

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    No problems here on my AK2.1/EZFlash/AKAIO 1.51 combo.
     
  9. teknomaniac

    Newcomer teknomaniac Newbie

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I used cory's GBALdr, so this solution might not work, but try it out.
    I am using YSMenu firmware.

    For Mother 3 (and I'm assuming other games as well), when I booted into GBA mode
    by pressing Start in YSMenu, my save file was nowhere to be found, and I freaked out.

    So I turned off my DS, removed my Slot-1 DS cartridge, and then turned the DS back
    on with only the 3in1 Plus GBA cart in it. I was then able to play the game just fine, save
    file and all.

    So my solution to you is this:
    Once you load the game to NOR and load your save file as well, don't boot GBA mode from
    whatever firmware you're using - just use the GBA cart by itself, and it should work.
     

Share This Page