Software-problem or broken usb-port?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NoBot, Apr 16, 2010.

  1. NoBot
    OP

    NoBot Member

    Newcomer
    38
    0
    Apr 16, 2010
    Gambia, The
    Usually it takes me about an hour to completely softmod any Wii. A friend wanted me to softmod his wii, so he could play backups from usb. I had no problems installing everything, but usb-loading still wouldn't work.

    I installed the following:
    Hermes cIOS202 v5 (base 57)
    Hermes cIOS222 v5 (base 38)
    Hermes cIOS223 v5 (base 37)
    Hermes cIOS224 v5 (base 57)
    Waninkoko cIOS249/250 r19 (base 57)
    USB-Loader GX r929
    (I also tried USB-Loader GX r874, r914, r921 and CFG-Loader.)

    After I tried everything I could imagine, I ran USB Device Analyzer v1.1 on both our Wiis using the same usb-drives and found out his Wii didn't regognize any of my usb-drives.

    Could someone please tell me if his usb-port is definitely broken or if this problem could be fixed with software?


    His log (usb doesn't work):
    CODEUSB2 device test program. v1.1
    ------------------------------
    usbstorage init
    status1: 0x1803
    status2: 0x1101
    port reseted status(0): 0x1803
    status2: 0x1101
    port reseted status(1): 0x1803
    status2: 0x1101
    port reseted status(2): 0x1803
    status2: 0x1101
    port reseted status(3): 0x1803
    PORT_PE, release USB11 status: 0x3002

    My log (usb does work):
    CODEUSB2 device test program. v1.1
    ------------------------------
    usbstorage init
    status1: 0x1005
    status2: 0x1101
    port reseted status(0): 0x1005
    getting USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    USB_REQ_GETDESCRIPTOR ok
    trying USB_REQ_SETADDRESS: 2
    USB_REQ_SETADDRESS ok: 2
    checking USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    ok checking USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    init ok
    USBStorage_Open
    USB_GetDescriptors
    USB_GetDescriptors ok
    USBStorage_Open(): interface subclass 6 ata_prot 1
    USB_GetConfiguration ok
    USB_SetConfiguration ok
    interface: 0
    altInterface: 0
    USBStorage_Open ok
    USBGetMaxLun ok: 1
    Trying MountLUN (0)...: 0
    SCSI_INQUIRY ok
    SCSI_TEST_UNIT_READY ok, status: 0
    USBStorage_ReadCapacity ok

    mounted ok, lun: 0

    begin to load sector 1
    sector 1 read ok

    DEVICE 100% COMPATIBLE!!!
     
  2. Zetta_x

    Zetta_x The Insane Statistician

    Member
    1,844
    257
    Mar 4, 2010
    United States
    I really hope you are using the right usb port, you didn't hint anywhere you tried both usb ports. One of the USB ports is reserved for games that require a usb plugin, the other port is for harddrives for homebrew stuff.
     
  3. NoBot
    OP

    NoBot Member

    Newcomer
    38
    0
    Apr 16, 2010
    Gambia, The
    "Lower port for usb-drive, upper port for other devices." is what I said to about 50 people whose Wiis I modded before this one. I'm absolutely sure I used the right port. ^^
     
  4. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    This may sound funny, but it might be the cIOS versions. I've seen wiis that can't run the new cIOSX series cIOSes (18 and 19)...I have one. [​IMG]

    Try cIOS38 rev17 and Hermes v4. If they don't work, the port is probably faulty.
     
  5. NoBot
    OP

    NoBot Member

    Newcomer
    38
    0
    Apr 16, 2010
    Gambia, The
    I also tried those now:
    Hermes cIOS202 v4 (base 60)
    Hermes cIOS222 v4 (base 38)
    Hermes cIOS223 v4 (base 37)
    Waninkoko cIOS249/250 r17

    Still no success. Seems like I have bad news for my friend. [​IMG]