Softmod to Hardmod

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by hl861, Jun 2, 2009.

Jun 2, 2009

Softmod to Hardmod by hl861 at 11:11 AM (1,779 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. hl861
    OP

    Newcomer hl861 Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I have a SoftModded Wii (US, NTSC, 2006) and I wanted to upgrade to a hardmod but I have a few questions...


    1. Can I start the game from the Wii Disc Channel?

    2. Can I restore my Wii to the Genuine OS? (4.0U)

    3. Why do I need to put a piece of cardboard on the ModChip? (Fire hazard? [​IMG] )

    4. What Wii Chipset do I have? (Wii Serial: LU3040XXXX)


    (Sorry I'm a n00b...)
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,736
    Country:
    United Kingdom
    1) Yes.

    2) Yes but why bother: the softmod software + hardmod is the best way to hack a wii.

    3) Not fire, shorting hazard (there is a lot of metal around the wii) is why and electrical tape works just as well.

    4) Possibly DMS: http://www.wiidrives.com/list?v_serial=LU3...p;v_perpage=100 is not doing so good for me today.
     
  3. hl861
    OP

    Newcomer hl861 Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    How can I restore my Wii to the Genuine OS?

    Softmod is somewhat causing some problems after the 4.0U update...
     
  4. supermodchips

    Member supermodchips GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    291
    Country:
    Australia
    Just use an official Nintendo update and that should remove any custom IOS modules.
     
  5. hl861
    OP

    Newcomer hl861 Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Can you explain how to do this?
     
  6. alanchiz

    Newcomer alanchiz Advanced Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Just update through the Wii system Menu
     
  7. hl861
    OP

    Newcomer hl861 Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I tried to update but it said My Wii is up to date
     
  8. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    So downgrade through HBC and then do a Nintendo update.
     

Share This Page