Soft Reset On R4DS

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by denniz1979, Apr 8, 2008.

Apr 8, 2008

Soft Reset On R4DS by denniz1979 at 1:10 PM (950 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. denniz1979
    OP

    Newcomer denniz1979 Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    Hi,

    is there a way to soft reset my DS Lite with a R4DS card inside?

    Sometimes I managed to soft reset by pushing A+B+X+Y+L+R at the same time.
    But lately that doens't work anymore.
    I've read the R4 guide on the Forum but I can't find anything about soft resetting.

    Can somebody help me out here??

    Thnx!
     
  2. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    Press R before starting the game.
    A little light should come on in the corner.

    If this light is on when you start the game, it means that soft reset works and you can use that key combination to soft reset.
     
  3. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    ^ The light should be green by the way.

    If the light is red, soft reset will not work.
     
  4. denniz1979
    OP

    Newcomer denniz1979 Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    Whow that's a fast reaction here!

    Thanks a lot!
     
  5. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    You're welcome.
     

Share This Page