So would it be possible to switch the rom data in VC games?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ssmatt, Apr 25, 2008.

  1. ssmatt
    OP

    Newcomer ssmatt Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    55
    Country:
    United Kingdom
    Going by the fact a VC game is just a rom, do you think someone would be able to work out a way of doing it?

    Obviously the wii would still detect it as 'Mario 64' by its ticket or whatever, but the rom that loads in it would be, say Banjo-Kazooie.

    This would mean a lot for the people eagerly awaiting N64 (or of course anything else the VC doesn't have) Emulation >.>
     


  2. Mooshywooshy

    Member Mooshywooshy GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    141
    Country:
    United States
    Ive tried replacing Mario Kart 64 with Killer Instinct Gold and Golden Eye, but WAD Installer always errors when it gets to the 000005 file (where the rom is) so im not sure what is making the WAD Installer error.
     
  3. Beware

    Member Beware GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    991
    Country:
    United States
    Someone has gotten it to work with Pilotwings 64. It's the first ever injected release. It hijacks Sin and Punishment. Works great. [​IMG]
     
  4. Nightstalker

    Member Nightstalker GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Messages:
    274
    Location:
    Rochester, NY
    Country:
    United States
    Yep, khuong is almost finished with Goldeneye 64. Everything works but the saving right now.
     
  5. Mooshywooshy

    Member Mooshywooshy GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    141
    Country:
    United States
    Sweet [​IMG] Is there some place where they explain how they are doing it or something? [​IMG]
     
  6. g4jek8j54

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    I read that in the other thread. However, didn't the person say that there were some graphical glitches when he did it, or did he try it with a different Vitrual Console game (Sin and Punishment), getting better compatibility?
     
  7. Nightstalker

    Member Nightstalker GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Messages:
    274
    Location:
    Rochester, NY
    Country:
    United States
    I'm in the irc chat channel right now with some of the guys. Not sure if I am able to say the irc address here without getting banned.

    PM me if you want to go to it.
     
  8. Beware

    Member Beware GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    991
    Country:
    United States
    Hey Nightstalker, if you already have Sin and Punishment and you install the injected PilotWings, will it delete the old Sin and Punishment, or will it just appear as two copies of the same game?
     
  9. Nightstalker

    Member Nightstalker GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Messages:
    274
    Location:
    Rochester, NY
    Country:
    United States
    I believe it will replace it.
     
  10. Beware

    Member Beware GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    991
    Country:
    United States
    That's too bad. I expect we'll be able to make it a whole other channel soon. It's just a little HTML.
     
  11. Nightstalker

    Member Nightstalker GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Messages:
    274
    Location:
    Rochester, NY
    Country:
    United States
    LoL, it's more complicated then a little HTML
     
  12. Beware

    Member Beware GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    991
    Country:
    United States
    I thought the only thing in VC dumps other than the rom was some HTML. So changing something like the image and such should be easy. And someone already figured out how to modify a ticket to show it as a different game.
     
  13. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    really? awesome [​IMG] perfect dark next [​IMG] the xbox can't emulate those games well so this would be a godsend [​IMG]
     
  14. DarkCamui

    Member DarkCamui GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    312
    Country:
    Sweden
    Perfect Dark needs Memory Expansion Pak to play so I don't think we are any near of playing Perfect Dark.
     
  15. Pici

    Member Pici GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    101
    Country:
    France
  16. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom

    yeah true, a shame really.
     
  17. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    The Memory Pak was optional for Perfect Dark ... IIRC
     
  18. DarkCamui

    Member DarkCamui GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    312
    Country:
    Sweden
    Yeah it was not needed if you only wanted to play multiplayer lol.
     
  19. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    if you don't have the memory pack you can only play multiplayer.
     
  20. Drkirby

    Newcomer Drkirby Advanced Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    Isn't it possible that the VC Emulator already has Memory Pack support built in? Or has it been confirmed not to.
     

Share This Page