So, Sandisk 4GB MicroSDHC is gonna work on CycloDS

Discussion in 'CycloDS' started by 4ppleseed, Jul 12, 2007.

  1. 4ppleseed
    OP

    Member 4ppleseed GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    461
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Sandisk 4GB MicroSDHC are £39.99:
    HERE AND HERE

    If I buy one they ARE going to work on the CycloDS right?
     
  2. Costello

    Administrator Costello Headmaster

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    12,031
    well there's no reason why it shouldn't work.
    It was officially announced that the CycloDS Evo supports Micro SDHC.
    So yeah, it should work. If it doesn't, post it here and we'll talk to the cyclops team.


    edit: 5000possum
     
  3. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Yep people on the TC forums have confirmed that they work.
     
  4. 4ppleseed
    OP

    Member 4ppleseed GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    461
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    That's great! I'm gonna get one and try it out [​IMG] I'll report back once it comes.

    I think £39.99 is a pretty good price too.
     
  5. h8uthemost

    Member h8uthemost GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    688
    Country:
    United States
    Yeah, please let us know how fast it is. Do some testing with PoR, and see if it locks up in the usual spots. That's the only reason why I'm reluctant to get one, I don't know if they're any good or not. I mean, they're Sandisk.
     
  6. 4ppleseed
    OP

    Member 4ppleseed GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    461
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Sure I'll have it by this time next week.
     
  7. Darth_Small

    Newcomer Darth_Small Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    9
    Country:
    Sweden
    I got a Sandisk 4gb MicroSDHC and a CycloDS earlier this week. It seems to work so far, although I haven't tried Castlevania:PoR yet.

    It came with a usb reader as well so I haven't tried it with the reader that came with the CycloDS.
     
  8. - Wrath of God -

    Member - Wrath of God - God

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    975
    Country:
    United States
    Would these work on the R4 and the M3 Simply?
     
  9. mcp2

    Member mcp2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    578
    Location:
    UK blud dun kno
    Country:
    United Kingdom
    No they will not work on the R4 or M3 because they do not support SDHC cards.
     
  10. shadowme2

    Newcomer shadowme2 Newbie

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Lithuania
    Go try it! SDHC's is the future, so we rly want to know this! [​IMG]
     
  11. aslacker55

    Member aslacker55 I like pie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    631
    Location:
    So Cal
    Country:
    United States
    My 4gb micro SDHC will be coming in today, so I'll test it out on my cyclods evo and post my results later on today.
     
  12. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    I was going to get one, but seeing as prices have been dropping heaps. Theres some on eBay going for 60 USD shipped to the US (and 65 to Australia [​IMG])
     
  13. aslacker55

    Member aslacker55 I like pie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    631
    Location:
    So Cal
    Country:
    United States
    My 4gb micro SDHC came in today and I've been testing it with my cyclods evo.

    [​IMG]

    Yes, the card reader that comes with the cyclods evo are SDHC compatible. With the 4gb micro sd I tried Castlevania DoS (it played the intro perfectly), Castlevania PoR ( I played it for 1 hr straight and it did not freeze at all, including the portals and talking to Wind), and pokemon pearl (works fine, no wii connection). There was also no slowdowns in the other games that I tried so far.

    I do have to say that 4gb is too much. I currently have 70 untrimmed DS roms with saves in the card and I still have over a gig left on the card. A cyclods evo plus a 4gb micro sd equals to an expensive but amazing combo.
     
  14. bobrules

    Member bobrules GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    1,942
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    aslacker55 did you try putting the sdhc in the R4?
     
  15. aslacker55

    Member aslacker55 I like pie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    631
    Location:
    So Cal
    Country:
    United States
    Yes, I tried to put it in my R4. It doesn't work with the R4.
     
  16. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Will not work. It's been tested before

    edit: a bit late [​IMG]
     
  17. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    Here's my big question... With 70 untrimmed games on there, was there any longer time to load the menu or anything, because if not... I think I see what my next Slot-1 device is to replace the DS-X.
     
  18. Xelia

    Newcomer Xelia Advanced Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    Don't you put any videos or music on it too? [​IMG]
     
  19. aslacker55

    Member aslacker55 I like pie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    631
    Location:
    So Cal
    Country:
    United States
    I have a mp3 player for music and a laptop for movies. No need to put that stuff in my Cyclods evo.
     
  20. 4ppleseed
    OP

    Member 4ppleseed GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    461
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom

    WooohOO!
    I've placed my order now. Thanks for your feedback [​IMG]
     

Share This Page