so my wii wont turn on..........

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gus122000, Jul 7, 2007.

Jul 7, 2007
  1. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    so today i finally did my install right i think ........so i decided to connect the power the system went On standby.......but when i press the on button.and it start turning on and it would just turn off everytime. and i have to unplug and replug the power on the back of the system so the system can go back to stand by ......HELPPPPPPPPP
     


  2. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Open it up again and make sure all the wires are soldered correctly and that all of the wii's wires you detached are attached again.
     
  3. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    i tried it ..i got nothing [​IMG] no pads are touching one another ..........im not sure what's wrong ? any other ideas ?
     
  4. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    Did you do a wire install or a quick solder install? Can you take pics of your install to get a second opinion on it? And when you say the Wii just shuts off, does it go back into standby mode, or does it completly shut off and have no light at all?
     
  5. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    i did a wire install.Not right now.it completely shuts off. i asked a friend who is a modder and he told me it wasnt the mother board it was my HD he told me to check for solder. that could have fallen on one of the pads ....... i havent found anything yet
     
  6. boblen

    Newcomer boblen Advanced Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    86
    Country:
    Australia
    check the ModChip itself.
    Could be a dead modchip?
     
  7. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    remove the chip and see if your wii still works.
    if it does then check your modchip legs for connections to each other.
    it sounds like ground+vcc are touching each other.
     
  8. Hit

    Member Hit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    813
    Country:
    Netherlands
    This is because the wires are connecting each other
    My wires also did connect to each other but it gave some other fould it just thought some disc want to get in or out so the thing was spinning
     
  9. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    lol wut?
     
  10. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    Listen man. If your wii is completly shutting off, ie. the standby/red/power light isn't coming on, then you're having a short somewhere related to the motherboard and not the DVD rom drive. If you had a short on your dvd rom drive, your drive would simply blow a fuse and not work.

    You need to check areas relating to ground, like, perhaps your chip is placed somewhere on metal sheilding, touching the case, causing everything low in yoru wii to go high. You're lucky your wii's not bricked.

    Take some pics.
     
  11. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    ill try to take some pics today
     
  12. Hit

    Member Hit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    813
    Country:
    Netherlands
    Just cut it out
    Or make sure wires and touching each other
     
  13. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    dude i dont understand what your saying......???????????
     
  14. UchihaE

    Newcomer UchihaE Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    Netherlands
    wakarimasen ? i don't understand.....
     
  15. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    if you dont know what i means>>>it means "I don't understand"
    and if your just translating >>>...............ok.............
     
  16. UchihaE

    Newcomer UchihaE Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    Netherlands
    If I could read the letters [​IMG] then chances are I know what they mean
     
  17. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    just because you can read kana doesnt mean you know japanese [​IMG] i was assuming you just had a small vocabulary. LOL and you were asking what it meant
     
  18. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    i cant use the digital cam in my house because i can't find the rechargeable batterys.For now (till tommrow) i only have some pics i took with my pc's webcam (there total crap)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  19. mikeosoft

    Member mikeosoft GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    fuck yous you all need to stop quoting
     
  20. Gus122000
    OP

    Member Gus122000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Antarctica
    ........quoted you [​IMG]

    yeah so i know those pics are crap but uhh anything wrong anyone can see going on there ?
     

Share This Page