1. BlazeWizard

    OP BlazeWizard Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    do you think it'll be possible to run it off of a flash cart? I think there might be a way to trick the opera ram into using a media card for storage, instead of the original ram that i assume is in one of the two carts.
     
  2. jumpman17

    jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!
    Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    9,085
    Country:
    United States
    RAM is different then storage space. The card would have to have the same amount or more of RAM to even begin thinking about using Opera on a flashcard.
     
  3. yuwing

    yuwing GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    387
    Country:
    Canada
    RAM is way faster than using flash cart. if it works, it'll be slower but only by milliseconds maybe.
     
  4. 754boy

    754boy :D
    Banned

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Country:
    United States
    It will be hacked.....eventually everything does
     
  5. RueGorE

    RueGorE GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    211
    Country:
    United States
    Writing to RAM is not like writing to flash media. I do believe that there would be the need of "translator" to handle the reads/writes to a virtual RAM space on the flash media card, and also, due to the nature of Random Access Memory, this could really slow things down. A lot.

    I'm no expert on this, but that seems like a logical conclusion. [​IMG]
     
  6. 754boy

    754boy :D
    Banned

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Country:
    United States
    Shouldn't slow it down too much. I mean what is the RAM for? Cache most likely. What if we surfed without caching the images and shit? Sure, we'd have to load images and stuff everytime but it'd probably be faster than reading and writing off a flash card
     
  7. cornaljoe

    cornaljoe GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2006
    Messages:
    523
    Country:
    United States
    M3 has 32MB of PSRAM and EZ4 has 16MB of PSRAM. So theoretically those cards should be able to run the dump.
     
  8. ole jason

    ole jason GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    123
    Country:
    It remains to be seen what the RAM is actually for. Like 754 said, if it's just for cache then it should be no problem however if the software requires the extra RAM to run it may be more difficult to use on a flashcart.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - seems, opera,