So I opened up my 360 and..

Discussion in 'Xbox 360 - Games & Content' started by Parsaw, Jul 8, 2008.

Jul 8, 2008

So I opened up my 360 and.. by Parsaw at 8:59 PM (1,275 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Parsaw
    OP

    Member Parsaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Rocklin, CA
    Country:
    United States
    So, I'm trying to flash my 360!

    I got it open and everything, I have it connected to my PC, but here comes the problem: My 360's DVD drive isn't recieving power. I have the power connected through the xbox 360, and the sata cable connected to my PC, i dont hear or feel the DVD drive running, and when I type in that MS-DOS stuff to backup my firmware from it, it says "drive not detected"

    So my drive is obviously not recieving power. [​IMG] Anyone have a solution? Any help greatly appreciated! [​IMG]

    Also, my drive is a TS-H943


    [EDIT: I thought my drive was not recieving power, but it is, because the drive can eject and close, but other than that, nothing really happens.]
     
  2. Damademan3

    Newcomer Damademan3 Advanced Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    78
    Location:
    Cr, IA
    Country:
    United States
    I would possibly clean the drive. If nothing else possible a bad drive or cable.
     
  3. Parsaw
    OP

    Member Parsaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Rocklin, CA
    Country:
    United States
    How would I go about cleaning the drive?
     
  4. Damademan3

    Newcomer Damademan3 Advanced Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    78
    Location:
    Cr, IA
    Country:
    United States
    run a disc cleaner through it.... More than likely its a bad drive. If less you smoke around you 360 and have had it since launch i doubt the lense is dirty.
     
  5. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    Did you turn on the 360?
     
  6. Parsaw
    OP

    Member Parsaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Rocklin, CA
    Country:
    United States
    Well, I connected it to another PC, and it detected it, but that PC is broken now, its getting some CMOS error that I can't really deal with, considering it isn't my PC, so I know the DVD drive is fine. it's something to do with my computers, or my sata things, but Im not sure exactly what it is.
     
  7. ZombiePosessor

    Member ZombiePosessor GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    445
    Location:
    West Virginia
    Country:
    United States
    If you're using a PCI SATA card, make sure that the sata cable into the PCI card is the slot closest to the front of the computer.
     
  8. Parsaw
    OP

    Member Parsaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Rocklin, CA
    Country:
    United States
    I figured it out finally!

    Thanks for all the suggestions, people. [​IMG]
     

Share This Page