So I just bought SMG2..

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by kentwold, Jun 10, 2010.

Jun 10, 2010

So I just bought SMG2.. by kentwold at 4:10 PM (1,269 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. kentwold
    OP

    Newcomer kentwold Newbie

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Can anyone help me - I just bought SMG 2 but it doesn't work, get a black screen. Yeah, I actually bought it.

    This is probably because I have homebrew/a usb loader installed and because of that I am using an old version of the Wii software with automatic updates switched off.

    Later, because I want to play SMG2, I am planning to scrap all my homebrew and update to 4.3E, but is therea better possibility? A way to go up to date and keep my wads/usbloader etc? It is a long time since I softmodded my Wii, I am a newbie to it and have not followed any advancements since about a year ago.

    Sorry if this is in the wrong place!
     
  2. Ossot

    Member Ossot GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Messages:
    494
    Country:
    United States
    Just install the game to USB?
     
  3. Gaiaknight

    Member Gaiaknight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Messages:
    957
    Location:
    howell, Michigan
    Country:
    United States
    your are getting a black screen not because of homebrew stuff but cause yous ios's are out of date.
     
  4. elmariachi

    Member elmariachi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    install latest IOS 56 and you should be fine

    DOP-Mii should do the trick [​IMG]
     
  5. Delta517

    Member Delta517 Its okay...Im a ninja ;)

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    1,327
    Country:
    Norway
    Update IOS56 with DOP-Mii to fix your problem.

    And BTW, 4.3E doesn't exist. [​IMG]

    EDIT: Lol. elmariachi got first. [​IMG]
     
  6. kentwold
    OP

    Newcomer kentwold Newbie

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Oh I see, well I'll be honest just googled it as I wrote it, I blame google [​IMG]

    Thanks to everyone for the help, going to try it now!
     
  7. Trygle12

    Newcomer Trygle12 Advanced Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Ayup. The IOS seems to be outdated.
     
  8. kentwold
    OP

    Newcomer kentwold Newbie

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Thanks to everyone, it worked for me, very helpful crowd! [​IMG]
     
  9. ShyniHunter

    Newcomer ShyniHunter Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I have the same problem, but I have disabled that the softmod blocks the new update from the SMG2 disk. So I did that and now I have a black screen instead of the Error 002 screen. How can I solve this?

    Edit: Problem solved, I just had to allow the Wii to play the game with IOS249. (:
     

Share This Page