So I have a theoretical idea for a new loader: THE HD LOADER!!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by adrian2040, May 21, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. adrian2040
    OP

    Member adrian2040 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    401
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    So this is my idea. We all know Component Cables can output 720p (And even 1080p if allowed). Also, Wii games can be displayed on HD when emulated on PC. The problem is that even though the Wii can use Component Cables, it can only output up to 480p.

    So this is my idea. What if someone could make a loader for the Wii that forces it to display games in 720p or 1080p through Component Cables? Natively or even upscaled (This reduces input lag).

    So I know a bit of programming, but not enough to make this or to even know if it is possible. What do you think?
     
  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You know a bit programming and you are asking this???

    Now i'm confused
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I've heard a lot of people smarter than me say the wii will NEVER be able to produce output better than 480p
     
  4. oliverbomb

    Member oliverbomb GBAtemp Regular

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    180
    Country:
    Netherlands
    Move some hardware [mthr], just insert some GX280 Card of whatever... that plays HD.
    XD And close it again lol
     
  5. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    Another way to do this is to sprinkle pixie dust into the SD port on the front of your Wii. It's easier that way since you don't need to unscrew anything or open it up.
     
  6. alkobottle

    Newcomer alkobottle Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Austria
    lol, are you fucking serious? you really think that little wii can handle 720p? you obviously don't know anything about hardware or coding....
     
  7. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Software cannot upscale on it's own, you would need some more meaty hardware in the wii for this to happen.
     
  8. snikerz

    Member snikerz GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    501
    Country:
    Liechtenstein
    OP hasn't done this yet? Its the first thing I did to my Wii and now it plays all games in 1080p .. a HD loader is completely useless with a GX280 [​IMG] And they aren't that expensive!

    OP, you should just insert a GX280 Card into your Wii.
     
  9. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,672
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    This thread is going nowhere and is quickly turning into a spamfest. So.. Thread closed.

    @OP - That's not possible, nor it will ever be.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page