so i cant seem to update emunand.

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by triber, Aug 30, 2014.

  1. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    GW3D 7.1.0-16U in the system settings, but when i try to system update, it connects to the internet, starts update, then fails. Any idea why this is happening?
     
  2. Jao Chu

    Jao Chu GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,917
    1,211
    Aug 20, 2013
    straya m8
    We need more info if we are going to offer you advice.

    Is there an error code or dialogue associated with the failure?
     
  3. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    It just tells me failed to update, system is restarting now.
     
  4. Jao Chu

    Jao Chu GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,917
    1,211
    Aug 20, 2013
    straya m8
    Be careful when the console is restarted because you'll be back to your SYS NAND. You definitely don't want to update that!!!

    Check your firmware version says GW 7.1.0 before trying again.
     
  5. GorTesK

    GorTesK Mad Hatter

    Member
    1,101
    501
    Jan 29, 2013
    Gambia, The
    Down The Rabbit Hole
    do you have some ninty servers blocked? maybe for your wiiu? (if you have one?)
     
  6. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Its been failing so many times i am just lazy to try to update now. =-= No idea why it fails. I tried formating emunand again after getting the 7.1 emunand out and tried updating and it still fails. I seriously have no idea why. it worked last time, why wont it work now?
     
  7. GorTesK

    GorTesK Mad Hatter

    Member
    1,101
    501
    Jan 29, 2013
    Gambia, The
    Down The Rabbit Hole
    you probably didnt see my post, so I will repeat it :-)


    do you have some ninty servers blocked? maybe for your wiiu? (if you have one?)
     
  8. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    none that I know of, no. I do not own a Wii U (though i would like to.)
     
  9. peloi

    peloi Member

    Newcomer
    20
    0
    Oct 23, 2010
    Maybe you are not close enough to WiFi point or too many people on your are using it at the same time.
     
  10. GorTesK

    GorTesK Mad Hatter

    Member
    1,101
    501
    Jan 29, 2013
    Gambia, The
    Down The Rabbit Hole
  11. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    I tried going nearer to access point, but still to no avail.

    [​IMG]

    Well, literally that.


    edit: I changed the dns server as well, and i am sure i have updated before even with the router firewall. so i have no idea.

    edit2: router firewall is off and still cant update. =-= so i have no idea now. and on the they before my birthday. bah.

    edit3: alright, seems to update now. rebooted the router. thats all it took. =-= man im stupid.
     
  12. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    14,100
    9,435
    Sep 23, 2013
    How did you go back to 7.1? I assume you just restored a emunand backup, try picking format emunand and updating straight to 8.1 from 4.X

    If your old emunand had issues and you keep restoring it back over the 4.x emunand you will keep having the same issues
     
  13. triber
    OP

    triber Member

    Newcomer
    11
    0
    Apr 26, 2014
    Malaysia
    Kuala Lumpur, Malaysia
    My emunand was 7.1. i didnt update to 8.x. its okay now. problem resolved. its updating properly now. Thank for all the help!