so can the acekard2i play nds games on a 3ds?

Discussion in 'Acekard' started by SectionX, Jul 25, 2012.

Jul 25, 2012
  1. SectionX
    OP

    Member SectionX GBAtemp Fan

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    355
    Country:
    just wondering, because i get a 3ds XL this weekend.
     


  2. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
  3. UniqueGeek

    Member UniqueGeek PMD Researcher

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,376
    Country:
    United States
    Yes. It can.
     
  4. SectionX
    OP

    Member SectionX GBAtemp Fan

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    355
    Country:
    wtf, i have been away from the DS scene last 2 years or so...how is it stupid?
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    its more lazy. you could have googled and found any number of threads across multiple forums discussing using the ak2i on the 3ds.

    Example

    -another world
     
  6. SectionX
    OP

    Member SectionX GBAtemp Fan

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    355
    Country:
    so it can still play nds with latest 3ds firmare as well?
     
  7. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    yeas (now u cannot delete this raul ;o;)
     
  8. pyromaniac123

    Member pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    2,000
    Country:
    United Kingdom
    As long as the acekard has been updated to work with the latest 3ds firmware, then yes.
     
  9. ComeTurismO

    Member ComeTurismO CTO

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    2,909
    Location:
    4:54 PM
    Country:
    Canada
    Title: Yes.
     
  10. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    the firmware blocks the flash kit from booting, but once the flash kit boots it runs in ds-mode. this is an ongoing battle between nintendo and the flash kit developers. currently the latest dsi firwmare and 3ds firmware provide no challenge, supported flash kits will boot just fine.

    -another world
     
  11. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    Not yet, the Acekard team is yet to release their bootloader update for the Acekard, it will come probably in the next two weeks or so.
    As of yet it works with 3DS 4.2.0-9 with the latest bootloader update, which you can download on their website (acekard.com).
     
  12. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    He got his answer 5 posts ago sheesh!
     
  13. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    there has been another 3ds firmware update past 4.2.0-9?

    -another world
     
  14. pyromaniac123

    Member pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    2,000
    Country:
    United Kingdom
    Yup

    http://gbatemp.net/topic/331272-3ds-430-10-update-relased/
     
  15. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    Look at the timestamp, I got ninja'd, SHEESH! /sarcasm
    I didn't do it on purpose, and nobody mentioned that it doesn't work with the latest firmware update 4.3.0-10, so there.
    Anyway just read that the 3DS XL comes with firmware 3.1.0-6 out of the box, so he should be able to get his Acekard working, if he can get his Acekard updated and doesn't update his 3DS XL until the new bootloader update is out.
     
  16. VMM

    Member VMM Full Hollow Cero

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    2,953
    Country:
    Brazil
    Now it can't for now
    We're waiting for Acekard 2i firmware update.

    Acekard Team was once one of the bests,
    but now they are lazy as hell,
    and make updates so late that even 3DS updates faster then they.

    I wonder what happened
     
  17. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    You might want to read the thread before repeating what has already been said.
     
  18. VMM

    Member VMM Full Hollow Cero

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    2,953
    Country:
    Brazil
    In fact, I posted to question why it takes so long to update the firmware of AK2i.
    And why it was so fast before compared to now.
    I hoped someone with more information could explain this to me.
     
  19. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    Yes, and I'm just addressing the fact that your answering a question already answered.
     
  20. VMM

    Member VMM Full Hollow Cero

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    2,953
    Country:
    Brazil
    Indeed I did that, but what's so bad about it?
     

Share This Page