So anyone tryed using M3 simply,R4 as a passme

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by deltax5, Jan 2, 2007.

Jan 2, 2007
  1. deltax5
    OP

    Newcomer deltax5 Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Will it let you load DS games,homebrew and content off the m3 lite also?
    Most lily it won't do it at once but will it make you go to the M3 menu after booting the passme from the one slot solution?
     
  2. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    Read the GBATemp.net review!
    But you need to access R4DS and choose "BOOT SLOT 2".
    M3 Simply it´s not reviewed yet, but the official features announced says it will do the same!
    R4DS and M3 Simply have almost same hardware.

    With EZ-Flash V you don´t need to enter in menu, just power up with it in slot-1, hold "R", select PassMe Mode and it will act like a Passcard/Superkey.
     
  3. deltax5
    OP

    Newcomer deltax5 Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    so if you choose BOOT SLOT 2 will it boot to the same menu you would if you had a passme then be able to boot ds games to?
     
  4. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    It will boot the cart on slot-2 in NDS Mode. You´ll see the menu of flashcart inserted in slot-2.
     
  5. deltax5
    OP

    Newcomer deltax5 Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    10
    Country:

    My god if this is true I can throw my passme away and get this and have doubled the memory yay [​IMG] with amazing gba homebrew and ds support.
     
  6. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
  7. deltax5
    OP

    Newcomer deltax5 Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    10
    Country:
  8. H8TR

    Member H8TR GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    796
    Location:
    t-Dot
    Country:
    Canada
    That maxconsole review was the biggest waste of time reading. Even though I bought a M3 DS Simply, it is 100% bias. Maxconsole is part of Divineo's affiliate program and get all their stuff for free so they have to write an AMAZING review or no more free shit. They tested like 3 homebrew and four games that nobody plays.
    EDIT Maybe some of those game people play. But still they only tested four games.
     
  9. digital_sin

    Member digital_sin GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    179
    Country:
    Egypt
    that is the most biased review i've even seen, they even picked only the homebrew that works and posted it's results! if you're going to test homebrew
    1)Moonshell
    2)DSorganize!

    WTF!
     
  10. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    I know it´s a biased review, but for what deltax5 wanted to know it´s enough.
    They haven´t tested ROMs that usually have problems with most flashcarts like Tonyhawk, Castlevania, Spiderman, etc.
     
  11. kiruyama

    Newcomer kiruyama Advanced Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    72
    Country:
    United States
    Do you need a microSD inserted in the R4 to get it to boot up as a PassMe, or can I just insert my R4's microSD card into my M3 and boot up my R4 without anything inserted?
     
  12. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    I don´t think so. Because to run R4DS you need to have the OS in the root of your media card.
     
  13. ooh44

    Newcomer ooh44 Advanced Member

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    71
    Country:
    Thailand
    Answer for the topic.
    You can use R4 as PassMe device. just choose the 3rd icon. and it will boot.

    I've tested it works fine.

    and you need to insert microSD in the slot. If not you will get a prompt screen when you turn on the ds. (It like the other slot-1 [EZV,SCDS] that need microSD to boot as PassMe)
     
  14. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    And if you try to insert R4DS/M3 Simply with a empty MicroSD you´ll get a prompt screen that couldn´t find OS files.
     
  15. deltax5
    OP

    Newcomer deltax5 Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Ok this is cool. Since there are some homebrews that don't play very well on one r4 or simply. I gotta see what what this m3 real can do before i decide anything thou. Im really happy with my m3 lite right now so meh. But it would be nice to have more games on me [​IMG]
     

Share This Page