Snes9x GX and FCE Ultra GX

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by toss01, Sep 19, 2009.

Sep 19, 2009

Snes9x GX and FCE Ultra GX by toss01 at 2:36 PM (2,998 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. toss01
    OP

    Newcomer toss01 Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Australia
    Hi,

    I've tried finding an answer but havent had much luck with a quick look even though I know its buried somewhere

    Is there a reason that when I play Roms on either emulator after about 20 minutes and then go back to the main menu it tells me that usb drive not found and I have to keep retrying to no avail?

    I then have to completely either turn off to exit or switch to SD just so I can exit and then reboot the emulator

    I use a WD 320 Passport, FAT32 partition

    Thanks
     
  2. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    Your HD is going to sleep, that is why!
     
  3. LordErk

    Newcomer LordErk Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    sounds like the hard drive is going to sleep.

    which is weird because, the Western Digital My passport series is is known for not having sleep issues.

    i use a WD 320GB my passport essential, 220GB NTFS/100GB WBFS formatted and ive never had sleep issues with homebrew/usb loaders or emulators.

    i cant say the same about the my book essential series, as ive never used them.
     
  4. toss01
    OP

    Newcomer toss01 Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Australia
    I understand it going to sleep

    but as stated Passports aren't known to go to sleep

    if there's something I'm missing I'd love to know how to fix it


    edit: from what i can read.. it could have it... but can I request the emulators to reintialize the HD... i mean even retry doesn't work
     
  5. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    Can't you just go the WD's website and download a tool to shut off the spindown? I have a seagate drive and was able to do this because seagate offers such a tool. If not, maybe just run your emulators off SD. I bought a 16GB SDHC card and it provides more than enough room for every emulator and literally thousands of roms....and the card was only like $30.

    This is the one I have. Works with everything I throw at it:

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820211245
     
  6. toss01
    OP

    Newcomer toss01 Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Australia
    Unfortunately no as WD passports seem to enforce the spindown, it's a shame as everything else works perfect with it. I was trying to get away from SD cards but I gues sI might have to look into it.

    Is there anyway/anywhere to post bugs for these emulators though as even pressing retry doesn't get my HDDs attention in these 2 emulators
     
  7. Daunteh

    Newcomer Daunteh Newbie

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Norway
    I'm having the same problem, WD Passport 320GB. After 20ish minutes, I can't save. The only way I can save, is to unplug the HDD and plug it in again, after a while I can save again. This is alot of hassle though, just for saving.

    I'm also having this problem in VBA Gx.

    Also, some times, when I go into the menus of these 3 emulators, while playing a game, the menu buttons doesn't work. I can press them only once each, but that's it. And when I press the home button again, on the Wiimote, the screen greyes down as if inactive. Then all I can do is reboot the wii.

    Any solution for this?
     
  8. weeedin

    Newcomer weeedin Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I am bumping this topic because I am having the same problem. Someone earlier mentioned that the WD My Passport Essentials hdd's are known to NOT have problems with going to sleep? I have a 320 gig my passport essentials and it does go to sleep... everytime I play an emulator I have to unplug the drive and plug it back in so that I can save.

    Basically I am just wondering if anyone has any type of fix for this problem
     
  9. woodchuck78

    Newcomer woodchuck78 Newbie

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    have you tried using hdparm with the -S (capital S) option?
     
  10. woodchuck78

    Newcomer woodchuck78 Newbie

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    hehe........ lag
     

Share This Page