SNES on the DS?

Discussion in 'Supercard' started by XtremeResident, Oct 1, 2006.

Oct 1, 2006

SNES on the DS? by XtremeResident at 9:54 PM (6,038 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    Im sure theres a guide out there...especially one that is written well enough for even a noob to understand. Well, thats what im looking for right now. if anyone knows how or can link me..please do!...one that works with the Supercard (Lite) of course..

    thanks!
     


  2. Zorn

    Member Zorn GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    418
    Country:
    Germany
  3. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    yeah, sorry if i wasnt clear..

    im simply looking for a guide on how to play SNES games on my DS...ive never done it before..
     
  4. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    you download the emulators, get snes roms, start the emulator, load the rom and play.
     
  5. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    more details please.

    i tried both links on the 2nd post. the 1st one kinda freezes up when i launch it (i put the *.nds file in a folder called SNES along with some.smc roms), and the 2nd link it broght me in the middle of a 30 page thread and i dont know whats going on.
     
  6. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    I would suggest searching under emulator forums here or go to scdev.org to look @ their forums and see people's experiences with these emulators.
     
  7. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Download SnezziDS v0.27 Wip3 from http://www.angelfire.com/gundam/bb2k/snezzi-0.27-wip3.zip (Copy and Paste this link)

    To convert .SMC to .NDS unzip the files and your SNES roms into the same folder.
    Drag and drop the .SMC onto snezzi.exe, this will convert into an .NDS

    Simply write the NDS game like you normally would after that [​IMG] .
     
  8. kladen

    Newcomer kladen Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    But keep in mind that compatibility is pretty poor. If you though playing Chronos trigger or mario RPG, your're screwed.
     
  9. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Chrono Trigger actually works, sound is pretty poor though but it is looking real good.

    Super Mario RPG (And many other games) won't work on it however due to a special chip that isn't emulated on the DS.
     
  10. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    Oh noes! you have to look how to get it to work on your own! 難しいね!
     
  11. ron555

    Member ron555 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    394
    Country:
    outphase,

    きさま。。。うるさい だまえ!  くそそがき
     
  12. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    I will try this once my DS is fully charged [​IMG]

    thanks
     
  13. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    Alright so i gave this a try and got some very mixed results.

    Chrono Trigger seemed to work fine...the text letters were a little chopped, but still very readable

    Mortal Kombat II started, then froze.

    Killer Instinct played well, but graphic textures were eww.

    and thats it. *sigh* i wishnthere was something a little more stable out there..
     
  14. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Ahh sweet sweet Chrono Trigger on my DS [​IMG] It runs at perfect speed, no slowdowns. The only problem being that character sprites like to disappear and the text and sound is all garbled or isn't present. Hopfully these things will be fixed up sometime in the future. I'm astonished at how well the game plays though. Great Snezzi DS update.

     
  15. SD5k

    Member SD5k GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    113
    Location:
    Vlissingen, The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Chrono Trigger doesn't work at all on my G6L/Passcard3. [​IMG]
     
  16. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States
    Hm, that sounds like a pretty big problem to me. Or do you mean that the text is a little messed up, but still readable (like the above post states)? I would consider the emulator to be useful when I can pick up a game that I have never played before (but still obviously own [​IMG] ) and play through the whole game. Until then, good luck with the improvement --- it sounds like its coming along great. The lack of sound doesn't bother me.

    Also, does SNEmulDS play Chrono Trigger at full speed? I would check, but I am currently without a flashcart...
     
  17. Cygoku

    Banned Cygoku Banned

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    237
    Country:
    Canada
    Not everyone knows where to start, the logic of homebrew, the available ressources and so on. So next time someone is asking help please restrain yourself from such comment.

    Not everyone is as much "intelligent" as you are.

    [sarcasm]Look at outphase, he knows how to use an emulator![/sarcasm]

    Cygoku
     
  18. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    hehe its cool, i shook it off..not everyone knows everything.

    And i dont know what your talking about "no sound"...my snezzi has sound. pretty good sound too....like i said...its just the text thats a little messed up (but still readable)

    I havent come across sprites disappearing, but thats probably because i dindt play more than 2 minutes [​IMG]
     
  19. zombgief

    Newcomer zombgief Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    29
    Country:

    Do you mean ??????? instead of ????

    BTW, what does ????? mean..? [​IMG]
     
  20. XtremeResident
    OP

    Member XtremeResident GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    121
    Country:
    Canada
    woah, english plz. lol
     

Share This Page