SNES & Genesis VC Games - No Picture, Sound Only

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Viewtiful, Aug 2, 2009.

  1. Viewtiful
    OP

    Newcomer Viewtiful Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    I've installed a number of SNES, Genesis, TurboGrafx16 and WiiWare Wads. TG16 and WiiWare games work, but after running SNES and Genesis games, the screen just goes blank. I read that installing IOS38 IOS53 IOS55 might help. After doing that, I do hear sound from SNES and Genesis games, but I just get a blank screen. Am I missing an IOS? Any help would be much appreciated.
     
  2. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Try IOS60 and IOS61 as well, thats needed for new stuff.

    Other ones include IOS37, and whats your Wii System Menu version??

    Also, SNES and Genesis work fine on an emulator, just saying.
     
  3. Viewtiful
    OP

    Newcomer Viewtiful Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the quick reply.

    I'm on System Menu 4.1u and installed IOS60, CIOS rev 13B and IOSDowngrader (for IOS38 I think) immediately after updating.

    I then installed IOS38 (just realised I probably didn't have to install that one as I'd already downgraded it), IOS53 and IOS55 and after loading a SNES game, I could hear sound, just no picture.

    After installing IOS61, I tested a game I was getting sound for and I'm not getting any picture or sound now. So I tried installing CIOS37, but again no picture or sound.
     
  4. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Interesting, I use cIOScorp with cIOS60BF and it works fine for LTTP SNES
     
  5. Viewtiful
    OP

    Newcomer Viewtiful Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    It seems this happens with component connections and there is a workaround;

    http://uk.gamespot.com/pages/forums/show_m...pic_id=26390372

    I am able to play SNES and Genesis Wads now. However, since installing those IOS's, I've not been able to install any more Wads.

    If I were to downgrade to 3.2u using AnyRegionChanger, would that nuke any IOS's I've installed such as IOS37, IOS38, IOS53, IOS55 and IOS61, effectively given me a clean system to start from?
     
  6. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    I use a component connection lol, not composite. I bought the 30 dollar component ED cable.
     
  7. Viewtiful
    OP

    Newcomer Viewtiful Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Yes, but if I were to downgrade to 3.2u using AnyRegionChanger, would that give me a clean system and nuke any IOS's I've installed such as IOS37, IOS38, IOS53, IOS55 and IOS61? [​IMG]
     

Share This Page