SNES emulation on g6 lite

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by RyuKakashi, Aug 3, 2006.

Aug 3, 2006

SNES emulation on g6 lite by RyuKakashi at 4:23 AM (1,640 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. RyuKakashi
    OP

    Member RyuKakashi GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    I noticed the other day that the english box says the emulators included can run snes? I thought it could only do NES and the other sega stuff?

    While on topic, has anyone gotten any of the snes homebrew emulators to work on the g6 lite?
     
  2. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    There's no built-in SNES emulator. But you can use SNESDS and SnezziDS. Both work on my G6Lite.
     
  3. Fatbot

    Newcomer Fatbot Member

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Do they work well?

    Can you run the bigger roms like FF3 (US) and Chrono Trigger on it?
     
  4. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    SNESDS seems to be dead, SnezziDS makes good progress and is regularly updated. I don't think FF3 works yet.
     
  5. RyuKakashi
    OP

    Member RyuKakashi GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    What do you do when you put on the files? I get white screens.

    I tried just putting in the gba in the gba folder and also through the disk loader. I've also tried running it in NDS and GBA mode, both gimme white screens. this is snezzids
     
  6. Thorisoka

    Member Thorisoka GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    144
    Country:
    France
    use the snezzids builder (.exe) to build a rom with the smc game you have
    it should give you a .gba game
    rename it .nds, copy it with m3 game manager ("directly copy" option), the urn it with the Start button in M3 menu
     
  7. RyuKakashi
    OP

    Member RyuKakashi GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    oh thank you very much! i didn't know it built the emulator INTO the rom. direct copied to g6 lite and it's working great!
     

Share This Page