SNEMULDS

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by MrKuenning, Apr 23, 2008.

Apr 23, 2008

SNEMULDS by MrKuenning at 10:15 PM (2,783 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. MrKuenning
    OP

    Member MrKuenning GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    233
    Location:
    Alaska
    Country:
    United States
    I am useing SnemulDS 0.6 alpha 2

    I cant get Mario RPG or Secret of Mana to work.

    Does anyone else have any luck with these games?

    Mana will start and run but the text is all screwy.

    Thanks
     
  2. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
  3. PigVenus

    Member PigVenus GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    108
    Country:
    Sri Lanka
    I know the Super Mario RPG uses an on-board chip. There were a few SNES games that did this (Starfox for example). The author has stated that it is unlikely if these will ever be supported.
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    SMRPG is flat-out incompatible, as has already been said. See http://wiki.pocketheaven.com/SNES_games_with_special_chips for a list of games like this.

    SoM should theoretically be semi-playable if you use the snemul.cfg file included with the v0.6 Alpha download. Perhaps not perfect, but playable.
     
  5. MrKuenning
    OP

    Member MrKuenning GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    233
    Location:
    Alaska
    Country:
    United States
    Hmm, SMRPG works on the PC emulators. Why cant they emulate that chip on the DS?
     
  6. Geezuzkhrist119

    Member Geezuzkhrist119 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    138
    Country:
    Canada
    i put snemulds on my ttds and for some reason it wont find my roms that i put on

    y is that
     
  7. stormwolf18

    Member stormwolf18 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    321
    Country:
    Canada
    probably cause the ds has crap hardware ? what ya think ? [​IMG]
     
  8. towers

    Newcomer towers Member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    44
    Location:
    Sacramento
    Country:
    United States
    Are you using the default A:/SNES directory?
     
  9. PigVenus

    Member PigVenus GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    108
    Country:
    Sri Lanka
    Sure, the SNES could be perfectly emulated (including all of those sub-chips) on the DS the same as the PC based emulators. All of the hardware can be software emulator and rendered. However, you would probably only end up gets a couple of frames per second. Certainly not anything playable or even remotely fun.

    Now, if the DS has the processing power of the Sony PSP, then it might be actually feasible. (I am NOT a DS hater, just stating the facts.)
     
  10. Geezuzkhrist119

    Member Geezuzkhrist119 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    138
    Country:
    Canada
    i figured it out
     
  11. m-p{3}

    Member m-p{3} GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    254
    Location:
    Montreal QC, Canada
    Country:
    Canada
    Even the PSP has trouble running Super Mario RPG at a good framerate. Don't imagine the DS to be even able to run it.
     
  12. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Indeed, even with the speedhacks I made for SMRPG, it still requires frameskip to run at full speed on the PSP. As PigVenus said, if it ever got emulated it would run at an ungodly slow speed that would not be fun at all.
     

Share This Page