SNEmulDS 0.4 Final corrupted my card

Discussion in 'R4 DS' started by darksavior, Mar 16, 2007.

Mar 16, 2007
  1. darksavior
    OP

    Member darksavior GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    231
    Country:
    United States
    It's probably my fault [​IMG] I accidentally pressed the save to SRAM, then turned it off. Turned it back on and wouldn't boot at all. Said i was missing that Menu.dat file..

    Scandisk gave me 982mb worth of CHK files..I just formatted the thing clean.

    I know it's not common maybe it was just a fluke. Just advising everyone to backup your stuff before using any homebrew. Had DSorganize corrupt my card a few days ago by not being able to delete it, but at least i could still access everything else.

    It's a brand new Japan Kingston 1GB btw
     
  2. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    You're suppose to do save to sram if you want the emu to write over the normal save from the game to the card. By normal saves I mean the saves the game itself does, not save states.
     
  3. FullgoreEXE

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    Can't you get anyone to send you that file you changed?
     
  4. darksavior
    OP

    Member darksavior GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    231
    Country:
    United States
    which file? the DS told me it couldn't find the menu.dat and with good reason. The whole card was corrupted. Not much of news but i've put everything back on my microsd and everything seems fine. even with sram saving. Mightve been some moment when i shouldn't have turned off my ds while saving.
     
  5. .TakaM

    Member .TakaM .II

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    3,525
    Country:
    New Zealand
    yeh this has happened to me with one of the beta snemulDS's and DSO

    although I didn't do anything out of the ordinary, they just fucked up my card
     
  6. jjkm4a1

    Newcomer jjkm4a1 Member

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Thanks for the heads up, I didn't have mine patched w/ DLDI the first time so I was really lucky.
     
  7. F34R

    Member F34R GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    105
    Country:
    United States
    the title is a bit misleading dontcha think ? I mean, it was actions you took, that corrupted your card, and not the app itself causing the damage.
     

Share This Page