SMB on Mplayer CE not working with Samba on linux

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by kloplop321, Sep 7, 2009.

  1. kloplop321
    OP

    Newcomer kloplop321 Newbie

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Well, I recently just got a new PC, switched over to Kubunt, got Samba set up, my laptop(windows) and other windows machines in my house can connect fine to my PC, and vice versa.
    However, now I cannot get my Wii to connect through Mplayer CE to watch some shows I have on a network share like I used to.
    I can connect to another windows machine with this configuration
    Code:
    #Samba share4ÂÂ(smb4:/)
    ip4=192.168.1.107
    share4=SharedDocs
    user4=
    pass4=
    when I select SMB4 from the menu, it connects, and I can play media from it.
    However if I try connecting to my new computer with
    Code:
    #Samba share1ÂÂ(smb1:/)
    ip1=192.168.1.106
    share1=show
    user1=
    pass1=
    it does not work. I have tried putting Guest for the user, guest, kloplop321\guest, KLOPLOP321\Guest, etc. with no luck.

    Here is most of my samba configuration that relates to the file share

    Code:
    socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
    ÂÂÂÂÂÂ preferred master = No
    
    ÂÂÂÂÂÂ local master = No
    
    
    # Authentication #
    ÂÂÂÂÂÂÂÂsecurity = share
    ÂÂÂÂÂÂÂÂencrypt passwords = false
    ÂÂÂÂÂÂÂÂmap to guest = bad user
    ÂÂÂÂÂÂÂÂguest account = kloplop
    
    ÂÂÂÂÂÂÂÂpassdb backend = tdbsam
    ÂÂÂÂÂÂÂÂobey pam restrictions = yes
    ÂÂÂÂÂÂÂÂinvalid users = root
    map to guest = bad user
    
    [show]
    path = /media/external/show
    browseable = yes
    guest ok = yes
    read only = No
    ÂÂÂÂÂÂcreate mask = 0777
    ÂÂÂÂÂÂdirectory mask = 0777
    Again, I can connect fine to my "show" share on windows computers perfectly fine(yes, even using \\192.168.1.106), just not on the wii...

    Anyone have an idea of what is wrong here?
     
  2. kloplop321
    OP

    Newcomer kloplop321 Newbie

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    *bump*

    Still can't figure it out..
     
  3. JimmyG

    Newcomer JimmyG Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Guinea-Bissau
    I've set up a Linux smbd with passwords and this works with mplayerce. Well, for some minutes. After that the playback stops and mplayerce freezes.

    It's a bug in tinysmb. I already sent debuglogs to the team for examination.

    To use linux smbd with your wii try geexbox for now. It's based on linux and plays files via smb without any problem. Maybe soon the mplayerce team can solve the smb issues...
     

Share This Page