[Sm4sh Mods] Modded Sm4sh won't get past Title Screen

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Mhps11, May 8, 2017.

  1. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    So, I'm trying to use some modpacks for Sm4sh, but they won't get me past the title screen. I tried using Smash Selector and Luma's default "thingy" to load mods directly from a saltysd folder. The mods actually DO load, as evident for the custom Title screens showing up, but as I press any button to enter the Menu, it freezes when it's loading (while the Smash logo is in the bottom-right corner), and after around 5 seconds, it closes the game, and a message pops up, saying something like "An error has ocurred. The system will be restarted.". Happens with every single mod.

    Just to clarify, I'm running Luma 7.0.5 on 11.4, latest Smash update (1.1.6 I believe) and latest Smash Selector, too. Also, yes, I have the code.bin and everything. Sm4sh mods are the only ones not running, as I have Pokémon Nova Sun and Gay Fates (heh) installed.
     
  2. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    bump
     
  3. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    I did post in the right place... Right?
     
  4. KunoichiZ

    KunoichiZ GBAtemp Guru

    Member
    7,862
    3,128
    Mar 16, 2012
    United States
    Don't bump your thread and don't double post. It's frowned upon. Someone will help you when they know how to help and if they know how to help. Have some patience.
     
  5. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    Kinda bummed that no one even replied, even to say that they don't know how to help. But sorry, I'll stop it. Also, did I double post?
     
  6. KunoichiZ

    KunoichiZ GBAtemp Guru

    Member
    7,862
    3,128
    Mar 16, 2012
    United States
    You triple posted.
     
  7. Stovven

    Stovven Advanced Member

    Newcomer
    70
    73
    May 8, 2017
    United States
    ctf_2fort
    you should backup your save and delete the old one. then start a new one, that worked for me
     
  8. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    I thought double/triple posting was posting one after another, quickly. Sorry again. And Stovven, I already did that. No luck. But I will try it again, thanks.
     
  9. TheTepig

    TheTepig Advanced Member

    Newcomer
    66
    4
    Nov 23, 2015
    United States
    Walking around the world
    Hello! I don't know very much about Sm4sh hacking, but I do know that in Omega Ruby and Alpha Sapphire rom hacks, you have to remove (in a hex editor) the region lock. I can show you where it is in my AS hacking video, if you wish. Again, I'm not sure if you need to do this in Sm4sh, but OR and AS would crash after you get out of the truck so, the two seem closely related.

    ~Tepig
     
  10. Stovven

    Stovven Advanced Member

    Newcomer
    70
    73
    May 8, 2017
    United States
    ctf_2fort
    alright lets see,

    - do you have the code bin files in the right place
    - do you have the right smash version and region set for smash selector
    - do you have the right file directory
    - can i see the sd card
     
    Last edited by Stovven, May 9, 2017
  11. Yepi69

    Yepi69 Vivid and busy gamer

    Member
    2,392
    990
    Nov 29, 2010
    Portugal
    Behind you
     
  12. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    TheTepig, no tutorial mentions that, and I've seen a LOT of those. Also, why remove the region lock? My Sm4sh and 3DS have are the same region, and it worked before I ever even had Homebrew. But, if that's not what you meant, please explain it more clearly, as I'm quite slow he, sorry. But yeah, I'd appreciate a link to your video (unless it's here on GBATemp so I may search for it). Thanks! ^^

    I have everything in the right directory, even changed it several times, but it won't get past title screen.

    Here are some screenies of my SD card.

    lmao
     

    Attached Files:

    • 1.png
      1.png
      File size:
      195.9 KB
      Views:
      14
    • 2.png
      2.png
      File size:
      188.6 KB
      Views:
      15
    • 3.png
      3.png
      File size:
      195.1 KB
      Views:
      13
    • 4.png
      4.png
      File size:
      188.7 KB
      Views:
      13
    • 5.png
      5.png
      File size:
      188.4 KB
      Views:
      13
    • 6.png
      6.png
      File size:
      194.3 KB
      Views:
      17
    • 7.png
      7.png
      File size:
      190.2 KB
      Views:
      12
    • 8.png
      8.png
      File size:
      175.3 KB
      Views:
      12
    Last edited by Mhps11, May 9, 2017
  13. Mhps11
    OP

    Mhps11 Member

    Newcomer
    16
    3
    May 8, 2017
    Brazil
    WHAT LMAO I DELETED MY SAVE AND IT WORKED. BUT I DID DO THAT BEFORE. THANKS STOVVEN AND THREAD CAN BE CLOSED I GUESS