Slot 1 Gba suport?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by vegetano1, Dec 4, 2006.

Dec 4, 2006

Slot 1 Gba suport? by vegetano1 at 9:08 AM (934 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. vegetano1
    OP

    Newcomer vegetano1 Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    Netherlands
    I was wandering with all the new slot 1 devices coming up, will there be any change to play Gba roms with them?

    [​IMG]


    Quess DSX works the best but only has 512 mb
    Quess X9 have to wait for a good review, specially about what micro sd card is the best to use.(Since they cost alot)

    Ps do not mind my English
     
  2. legendofphil

    Member legendofphil Phil no Densetsu

    Joined:
    Nov 19, 2002
    Messages:
    2,214
    Country:
    United Kingdom
    There is no way currently to play GBA roms from a slot-1 device.
     
  3. vegetano1
    OP

    Newcomer vegetano1 Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    Netherlands
    Well i understand that but will they be supported in the near future?
    Is there a posibility with firmware upgrade's or new slot 1 hardware releases?

    [​IMG]
     
  4. legendofphil

    Member legendofphil Phil no Densetsu

    Joined:
    Nov 19, 2002
    Messages:
    2,214
    Country:
    United Kingdom
    Its possible but unlikely.
    If you want GBA support either get a GBA cart as well or a slot-2 DS device with GBA support.
     
  5. vegetano1
    OP

    Newcomer vegetano1 Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    Netherlands
    Just wanted to know the posibility of playing GBA roms with a slot 1 device without all that.
    Well maybe some "not yet existing" GBA emulator?!
     
  6. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    It's never going to happen. Slot 1 cannot be accessed in GBA mode, even if it could be it's too slow, and nobody is going to go through the trouble of making a GBA emulator for a system that already has a perfect one built in.
     
  7. cenotaph

    Member cenotaph GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Messages:
    341
    Country:
    United States
    Slot 1 is waaaay to slow to allow GBA games to be streamed. You'd have to load them to RAM, and the DS doesn't have enough RAM to allow that.
     
  8. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    I hadn't thought about the memory. Even if someone wrote an emulator, you would have to run it from slot 2 anyway.
     
  9. vegetano1
    OP

    Newcomer vegetano1 Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    Netherlands

    Hmm to bad ?!

    Thx for all the nfo!!

    [​IMG]
     

Share This Page