sleep mode v7 flash ndsl ??

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by vtr4423, Jun 24, 2006.

Jun 24, 2006

sleep mode v7 flash ndsl ?? by vtr4423 at 2:41 AM (1,406 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. vtr4423
    OP

    Member vtr4423 Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    89
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Bahrain
    after i flash v7 ndls is working fine. but sleep mode is no working !! is any one has the same problem ?

    thanks
     
  2. tRiBaLmUnKy

    Member tRiBaLmUnKy GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Messages:
    170
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    You need either a DS game or Passme device that supports sleep mode in the DS slot to use sleep mode.
     
  3. vtr4423
    OP

    Member vtr4423 Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    89
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Bahrain
    demo game ??
     
  4. Strider

    Member Strider Next to the mainstream

    Joined:
    Oct 29, 2002
    Messages:
    901
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Yep, just use Metroid Prime First Hunt.
     
  5. pelago

    Member pelago Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    864
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United Kingdom
    If you have FlashMe installed, a commercial DS game in slot 1 (in order to get sleep mode to work), and a flash cart (e.g. a G6) in slot 2, when you switch on the DS will it boot to the commercial game or to the flash cart? Or does it boot to the Nintendo DS menu that allows you to select which slot to run?
     
  6. Triforce

    Member Triforce GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Messages:
    538
    Featured Posts:
    0
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    It boots the flash cart
     
  7. corbs132

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    unless you hold select and it goes to main menu
     
  8. pelago

    Member pelago Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    864
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks
     
  9. Rykar

    Newcomer Rykar Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    93
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Does that mean it will boot a gba cart instead of the DS cart, or does it have to be a flashcart?
     
  10. MaDDaWg836

    Member MaDDaWg836 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    104
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    has to be a flashcart
     
  11. Rykar

    Newcomer Rykar Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    93
    Featured Posts:
    0
    Country:
    How can it tell that it is a flashcart, does it look for the loader?
     
  12. MaDDaWg836

    Member MaDDaWg836 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    104
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    I dont know...its magic
     
  13. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,423
    Featured Posts:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Flashme scans the header of anything in the GBA slot for PASS or DSBooter, if that is the case it will boot the GBA slot (most homebrew and rom patchers have this in).
    If it is not the case then it should just boot as usual.
    As already mentioned you can bypass this by holding select.

    Some rom patchers, probably the most noticeable being the EZClient ones, do not add add one of these codes to the patched rom prefering instead to use a loader with it in.
    Should this be the case you can hold A,B,X and Y to force flashme booting.
     
  14. MaDDaWg836

    Member MaDDaWg836 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    104
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    this is rare though, so new cards shouldnt have this problem
     

Share This Page

Loading...